Bölüm 23

71.2K 2.9K 883
                                    

Bir adam  bile bile  nasıl kızını yakardı

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Bir adam bile bile nasıl kızını yakardı. Başlık parasını alıp kızını cayır cayır ateşe atmıştı. Körpe kız babası yaşında bir adama gelin gidecekti.

Şimdi bana dünyanın adaletinden bahsedin?

Sustunuz?

Yok değil mi bir cevabı ?

Tabi olmazdı babası bile kızına adalet merhamet sağlamazken bu dünya bu hayat nasıl sağlasın.

Alev alan gözlerini babasına çevirdi genç kız, karşısındaki yaşlı adama baktı. Kafasını iki yana salladı ağır ağır.

"Beni satıp o parayla mı geçimini sağlayacaksın? Nasıl gönlün razı gelir, ben orda ölürken sen nasıl o paraları harcarsın?"

İlk defa babasına sesini yükseltmişti. Bu sefer susmayacaktı kaderine razı gelmeyecekti. Eğer ki bugün susarsa yarın nice kız kendisi gibi olurdu. Bugün konuşursa herkesin adına konuşmuş olacaktı.

"Sesine hakim ol keçe! Karşındaki babandır!"

"Babam." dedi yanaklarında yaşlar iri damlalar halinde süzülüyordu.

"Baba dediğin evladına kıymaz , 48 yaş ne demek bir ayağı çukurda olan bir adam nasıl verirsin nasıl satarsın beni sonra baban diyorsun baba dediğin bunu yapmaz! Ama sen bile bile beni öldürüyorsun. Nedir bizim sizden çektiğimiz nedir bu törelerden çektiğimiz ne zaman bizim adımıza karar vermeyi bırakıp bir şey yaparken bize danışacaksınız?"

"Sus lan artık ne edelim bir gün illaki evlenecektin, al adam seni bolluk içinde yaşatacak nefesimiz kokuyor kimse bizi adam yerine koymuyor kardeşlerin her gün baba para ver diyince başımı eğiyorum, başımızı koyacak bir evimiz oldu kötü mü oldu kardeşlerinin hayatı kurtulacak."

Bazin dudaklarını dişlerini arasına alıp serçe yutkunurken, gözleri annesi ve kardeşlerine takıldı. Onlar için her şeyi yapardı ama bu yapacağı şey fazlaydı. Bile bile öl diyorlardı. Yaşarken öl diyorlardı.

"Yazık en azından önümüzde yiyeceğimiz vardı. Bunu bulamayanlarda var , ben gerekirse tarlalarda çalışırdım , ama sen çareyi beni satmakta buldun. Bundan sonra senin gibi babam yok benim katile baba demem!"

Dedikten sonra yanağında hissettiği acıyla yanağını okşadı. Göz yaşları akıp yolunu bulurken, genç kızın nefesi kesilmişti adeta. Anladığı kadarıyla babası kararından dönmeyecekti.

"Buda bana attığın son tokat olsun."

Dedikten sonra hızla odasına çıkmıştı. Yaşlı adam elini kalbine koyarken derin bir nefes çekmişti içine, bunlar olsun istememişti. Ancak elinden hiç bir şey gelmiyordu. Bir hafta sonra Bazin Yusuf'a gelin olacaktı.

Çıktığı odada dizlerini karnına çekip isyan etti kaderine ölecekti babası bilerek mezar kazmış bir hafta sonrada o mezara girecekti.

Kaderinde böylesi yazılmıştı Bazin'e ...,

ZARİN(TÖRE) Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin