Bölüm 32

56.7K 2.5K 704
                                    

Bu arada medyadaki şarkıyı açarak okuyun derim eğer açılmıyorsa( Ayfer Düzdaş Agıt yazın ilk çıkana basın dinleyerek okuyun:)

Kadın gördükleri karşısında hayal kırıklığına uğrarken boğazından hissetiği acıyla yutkunmak istemiş ancak o lanet olası acı izin vermemişti

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Kadın gördükleri karşısında hayal kırıklığına uğrarken boğazından hissetiği acıyla yutkunmak istemiş ancak o lanet olası acı izin vermemişti.

Adam karısının hayal kırıklığıyla bakan bakışları altından ezilirken, Nalin ne yapacağını ne hissedeceğini bilmeden öylece duruyordu Beran'ın arkasında. Azad elini genç adamın elinden çekerek Zarin'in yanına adımladı tam karşısında durdu.

"Bu adam senin kocan değil mi Zarin xanım! Benim karımı benden koruyor! Sen böyle bir adamın karısısın şimdi bunlar sözde unutmuş mu bir birini ? "

dedikten sonra bağırmasıyla aşağıdaki herkes başını kaldırıp yukarı bakmıştı.

Zarin dilini yutmuş gibi tepkisizce boş bakışlarla kocasının gözlerine bakıyordu. Ne demişti sakın güveni sarsma beni daha fazla kırma? Peki bu gördükleri neydi? Kocası üzerine kuma getirme çalıştığı kadını koruyordu hangi kadın bunu kabul ederdi?

Peki ne demesi ne yapması ve ne hissetmesi gerekiyordu?

Bağırıp çağırması? İkisinden nefret etmesi mi? Yoksa?

Beran tek kelime etmiyordu omuzları çöken boş bakan karısına bakıyordu. Amacı bir kadını korumaktı , hayatında hiç bir kadına el kaldırmamıştı. Kaldırılmasınada izin vermezdi Nalin ne kadar kötü olursa olsun buna izin vermezdi. Belki yaptığı yanlış Nalin'i arkasına almaktı , başka bir düşüncesi yoktu ancak yanlış anlaşılmıştı.

Azad Zarin'in yanında ilerleyerek Beran'la karısının yanına geçti. Amcasının oğlunun gözlerine baktı alev alan gözleriyle.

"Sakın karımı benden korumaya kalkma ağa demem yemin ederim!" Diyerek Karısının bileğinden tutarak hızla aşağı indi. Zarin yanaklarından süzülen iri damlalar eşliğinde gözlerini kocasının gözlerinden çekerek odasına çıkmak için ayrılmıştı ordan.

Tek kelime etmeden!
-

Azad karısını kolundan tuttuğu gibi Merdivenlerden indirirken, Delal Xanım ve Reber ağa oğlunun Peşinden kalkıp konaklarına geçmişti.

"Bırak Azad kolumu."

Nalin kendini kurtarma çabasına girerken Azad burun kemerini sıkıp sert elini karısının yanağına indirmiş, Reber ağanın gür sesi konağı inletmişti.

"Azad elin kırılsın ne yaparsın sen!"

Babasına bakmadan karısının saçlarını tuttuğu gibi kaldırıp yüzüne baktı. şu an kanı öyle kanıyordu ki bu kadın ellerinde can verebilirdi.

"Demek Beran'a kuma olmayı kabul ettin! Demek hala onu seviyorsun? Ne dedim lan ben sana , yemeğimi yiyorsan , evimde kalıyor ve yatağımda yatıyorsan , kalbin benim olacak. Aksi takdirde seni yakarım demedim mi? Hangi aklına hizmet edip Beran'la konuşursun onca insanın içinde?"

ZARİN(TÖRE) Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin