Bölüm 17

68.4K 2.6K 431
                                    

Kocasının dedikleriyle yüzüne alaylı bir gülümseme yerleşirken Beran  haşin bakışlarını karısının yüzünde gezdirdi

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Kocasının dedikleriyle yüzüne alaylı bir gülümseme yerleşirken Beran haşin bakışlarını karısının yüzünde gezdirdi.

"Kocam!" Dedi kadın kocasının sözlerine belli belirsiz gülerek kendini hızla kollarından çekti. "Sen benim kocam değilsin!" Diyerek karşı çıktı buz gibi mesafeli sesiyle Beran dişlerini birbirine kenetlerken öfkeyle homurdandı.

"Zarin beni deli etme! "

Kocasından uzak olmasına rağmen gözleri öyle bi bakıyordu ki adamı yakacağına adı gibi emindi.

"Ben adam olanı deli etmem deliyi adam ederim!"

Kendinden emin konuşmasını bitirip kocasını umursamadan kaynanasının yanına ilerledi. Beran Bejindar bunun hesabını elbet soracaktı bu kadın neyine güvenerek böyle karşı çıkıyordu. Karısına bakarken gözleri alev topuna dönerken sıktığı dişleri arasından homurdandı.

"Bir kaç saat sonra seni görürüm Zarin!" Diyip kardeşlerinin yanına gitti. Bu gece bu kadın elinde kalmazsa daha da bir şey yapamazdı bu adam!

Davet tam hız devam ederken Şiyar abisinin yanından ayrılarak kadınların olduğu masaya geldi. Herkes eşini dansa kaldırmıştı ancak Beran bunu yapmamıştı. Nisa bile başkasıyla dans ederken Zarin geldiğinden beri öylece ayakta duruyordu herkesin göz hapsinde Aslında Serdar beyin oğlu dansa kaldırmak İstemişti lakin Ender bey izin vermemişti başkasının karısını neden dansa kaldırsın ki üstelik Beran ağanın yanında.

"Zarin hanım bu dansı bana lütfedermisiniz acaba?" Elini yengesine uzatmış cevap bekliyordu. Genç kadının tek başına burada durması Şiyarın canını sıkmıştı.

"Ama ben dans etmesini bilmiyorum ki."

"Ben sana öğretirim yenge sadece bana ayak uydur yeterli." diyerek yengesinin elinden tutarak herkesin ortasına götürüp dans etmeye başlamıştı. Şiyar'ın hareketlerine uyum sağlaya bildiği kadar dans ediyordu kadın.

"Biz geldiğimizden beri bunlar bana bakıyor niye? " Merakla soru yöneltirken Şiyar kıkırdamıştı.

"E ilk defa böyle güzel bi kadın görüyorlar niye bakmasınlar Serdar beyin oğlu Ayaz seninle dans etmek istedi daha diyeyim mi?." Zarin gülerek cevapladı kayınbiraderini.

"Tamam tamam sustum." İkisi dans etmeye devam ederken Beran erkeklerin masasından annesinin yanına geçmişti. Zivin Xanım sinirli oğluna baktı , Zarin öyle bi etkilemişti ki bu adamı bilmediği bir kıskançlık gün yüzüne çıkmıştı ve o kıskançlık kanını kaynatıyordu.

"Geldiğimizden beri tek kelime etmedin oğul bir şey oldu?" Alayla sormasıyla Beran gözlerini devirmişti. Anladığı kadarıyla bunların hepsi annesinin başının altından çıkmıştı. Beran sessiz kalırken yaşlı kadın gelinine bakarak devam etti.

ZARİN(TÖRE) Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin