6.Burası Koridorun Baş Tarafı

3.2K 455 514
                                    

BURASI (LİSE)
Koridorun Baş Tarafı

"Hadi bakalım okul yolcusu kalmasın bir daha arabamı kullanan olmasın."

Güneş bu temenni ile onları arabasından indirip uzaklaştı. Yalnız kaldıkları için hemen konuya girdiler.

Yağız Efe planı anlatmaya başlayacaktı ki eksik olan Aslı'nın okula yeni girdiğini gördüler.

Bir müddet onun gelmesini beklediler. Fakat sabırsızlanan Uzay onun yavaş yavaş, elleri cebinde yürümesine dayanamadı. Bir koşu onun yanına gidip, tüm havalı çocuk tavırlarını unutarak, mızmız bir bebek gibi koluna yapışıp çekiştirdi.

Muhteşem olmayan dörtlü, büyü yaparcasına bir çember oluşturdular. Yağız Efe gereksiz şeylerin fazlaca ciddiyetini üstünde barındırıyordu.

"Planı anlatıyorum. Kayınço uyanık mısın kız?"

"Sonsuza kadar hayır!"

Evlenme teklifi cevaplar gibi yanıtlayan Aslı bir saniye sonra ciddiye alınmadı.

Yağız Efe bu durumu daha sonraya erteleyip devam etti. "Oyuncu açığımızda Bed Boy'a aşık olan Bad Girl eksik."

Uzay ve Ufuk derin düşüncelere, Aslı ise ayakta uykuya daldığında Yağız Efe kendini boşlukta hissetti. Zamanı geçirmek adına öylece bir direk gibi kaldı.

Hımlamaları bitince hiçbir şey bulamayıp, üzerine anlamadıklarını itiraf eden Uzay ve Ufuk gazaba uğradılar.

Yağız Efe'nin gazabına...

Yağız Efe ödevini yapmamış evladına vahşi davranan veli gibi tartaklamaya başladı. Aslında ilk darbeler içinden geldiği içindi, daha sonraki itme kakma ise hoşuna gittiğindendi.

"Size verdiğim sütlere haram olsun! Sizi salaklar. Tembeller."

Aslı uykulu gözlerini hafiften açıp "Ağzına, ağzına vur." diye kısık sesle fitne soktu. Fakat ördüğü çorap başına geçti. Yağız Efe ona dönüp saçlarını dağıtmaya ve çekmeye, arada etini bükmeye başladı.

Anne dayağı yemiş gibi hisseden üçlü birbirine sığındı ve korkulu gözlere Yağız Efe'ye baktılar ama o kendini savundu.

"Dersinize hiç çalışmamışsınız ama!"

Uzay cesaret ile dikleniyor gibi oldu, tabii daha sonra aralarında mesafe olsun diye Aslı'nın arkasına gizlendi. "Yefe Malı, sabah sabah bu ne çirkeflik!"

Yağız Efe ciddiyetsizlikteki dolu dizgin öfkesi ile konuştu. "Size Bad Girl diyorum... Acaba neden düşünüyorsunuz? Bilin bakalım hepimizin tanıdığı kaç tane Bad Girl var?"

Ufuk'un kıvrak zekası tepesinde bir lambanın parıldaması ile gözlerine yansıdı. Onun kafasını üzerindeki düşünce balonundan okunan isim üç kazazedenin ağzından birden döküldü.

"Karam!"

Yağız Efe bulmalarına sevindi. "Anca dank etti. İlk kez kendimi zeki hissediyorum kardiler, bırakında sizi biraz ezikleyeyim. GERİ ZEKALILAR! APTALLAR!"

Aslı mırıldanırcasına sordu "Peki kim konuşacak onunla?"

Etrafa çöken derin sessizlik, buzullar arasındaki rüzgârların esintileri ile daha da derin bir hâl alıyordu. Kutup ayıları buzulların üzerinde sessizce birbirlerine bakıyorlardı. Tüylerini uçuşturan rüzgâr aslında kafalarının içinde esiyordu. Kendi türünü ilk kez görmüş olmaları olağan mı diye bizim aklımızı karıştırıyorlardı.

BURASI LİSEWhere stories live. Discover now