#evdekalburasılise

1K 164 130
                                    

Yefe Malı Bültenine Hoş geldiniz!

"Bir Yefe Malı bülteni ile daha karşınızdayız. Evet karşınızdayız diyorum çünkü bugün bana eşlik eden pekte saygı değmeyen kardilerimde yanımda."

Ufuk kafasını hemen kameranın görüş açısına sokup sırıttı. Ünlü olası gelmiş ama becerememiş günlük fenomen gibi duruyordu.

Aslı sadece kameraya bakıyor ve bir biblo gibi hareketsiz duruyordu. Bu alışmadığı ortamda saksı olmanın iyi olacağını düşünüyordu. Ama kaşınan burnu ona savaş açmıştı. Daha fazla dayanamayıp öne atılarak halıya uzandı, bir kedi gibi burnunu kaşıdı.

Uzay, yılın jönüne adaylık performanslar sergilemek için arkadan bir o yana bir bu yana geçiyordu. Elleri cebinde uzaklara buğulu bakışlar atıyor, arada çaktırmadan kamerada kendine bakıyordu.

Yağız Efe moderatörlüğü eline alıp sunuma devam etti.

"Başımıza gelebilecek en kötü şey kayınçonun yakın arkadaşımız olması yetmiyormuş gibi birde virüs çıktı."

Aslı yuvarlandığı halıdan yavaşça kalktı, gözlerindeki küskünlük Küçük Emrah filmlerinden ödünçtü. Ufuk kankiloştoşkosunun kalbindeki duygusal dalgayı hissettiği an koşup kollarını Aslı'ya sardı. Onu Guncik'i avutur gibi avutmayı denedi. Avucunu şevkatle saçlarına vurarak "O kötü, pis. Sen ona bakma tamam mı? Canım kankiloştoşkom benim.Pis Yefe seni! Hımm dıt sana!"

Yefe bülteninden vazgeçip lafını esirgemedi. "Evet, gördüğünüz gibi iftira atılmaktadır. İftira sümükten daha az yapışkanlık özelliği taşır. Ayrıca ben kötü, pis değilim. Kayınço benim karantina çikolatalarımı yedi! Asıl kötü, pis o!"

Uzay Bed Boy pelerinini çıkarıp onların yanına geldi. "Karantina çikolataları ne? Herkes temel besinler alırken sen çikolata mı aldın? Mal!"

"Herkesin kendine göre alışveriş listesi vardır canım."

Ufuk kaşını kaldırıp listenin çoğunu tahmin ederek sordu. "Senin listende ne var?"

"Tabii ki çikolata. Ahanda korona geldi misafirperlik gösterip bir çikolata tutmayak mı? Gerçi tutamayacağım çünkü kayınçom yedi."

Aslı bu kadar üstüne gelinmesine katlanamadı. Onun da bir gururu vardı ve kırılmasına dayanamazdı. Yağız Efe'ye doğru yaklaşıp çemkirdi.

"Beni sinir etme seni de yerim!"

Yağız Efe korkuyla geri çekilip bültenine kaldığı yerden devam etti. Onunla birlikte bu bağırıştan korkan ve kalpleri deli gibi atan diğerleri de dik bir konuma geçtiler.

"Bültenimize hoş geldiniz. Size ev eylemleri adlı projemizi gururla sunuyoruz. Sözü sana veriyorum Uzi."

---
UZAY

En bilindik aktivitelerden biri olan 'ablanın kardeşi ile olan imtihanı' konusunu ele alan bu bültende gişe rekorlarını zorluyoruz.

Evde iki kardeşseniz tek şeçenek olan bahtsız kişiyi gözetim altında almanız gerekir.

"Abla canım sıkılıyor senin odadan takılayım mı?"

Uzay cevap beklemeden başını uzattığı kapı arasından içeriye adeta bir su gibi aktı. İçinde, gizli alemlere ve farklı boyutlara açılan odanız olsa dahi başka birinin odası daha ilgi çekici gelir.

"Sorular cevapları için tüketilir Uzay. Cevabımı almadan neden odaya girdin! Çık dışarı, istemiyorum seni."

Oysa kardeşi duvarını kaplayan kitaplığına doğru çoktan dalgalar halinde yayılmıştı. Ablasının sözleri kulağından giriyor fakat beyninin umur(umursamak) noktasına ulaşamıyordu.

BURASI LİSEWhere stories live. Discover now