39. Burası Düşler

549 141 253
                                    

Burası Lise 
Düşler
39. Bölüm


Düşler güzeldir, içinde ısınırsın ve için ısınır. Çocukluk düş bahçelerinin müdavimi olmaktır. Çıkmazsın içinden ve çıkmaz içinden.

Hep birlikte okuldan çıkarlarken Yağız Efe yeni sıkı arkadaşları olmaya zorladığı Karam'ı çekiştiriyordu. Onlardan ayrılmaya kalktığında kendine çekiyordu. Bu durumu daha öncesinde yaşayıp deneyimlemiş olan Aslı maziyi -bir kaç ay- öncesini hatırlayıp efkarlandı. Bugün derslerden başka fazla katılım göstermeyen Ufuk'un koluna vurdu.

"Eskiden bizde böyleydik yöğrüm. Şimdi ilişkimizin heyecanını kaybettik. Nerede o eski kankiloştoşkoluk."

Ufuk onu kolunun altına sıkıştırıp sarsarak sırıttı. "Biz old kankiloştoşkoyuz, bu çömezlerle bir tutma bizi."

Onları duyan Yağız Efe hemen itiraz etti. Koluna yapıştığı kızı kendinden uzaklaştırdı. "Üstüme sağlık biz kankiloştoşko değiliz. Bu benim kayınçom bile olmaz." O ki onu bu kadar istemiyordu ne diye onlarla kalması için zorluyordu. Karam bunu anlamayıp kaşlarını çatarak ona bakınca biraz gerildi.

Yağız Efe hemen geri adım attı. "Ben seninle ciddi düşünüyorum. Evlatlık olarak almadılar seninkiler bende damat olarak evinize girmeyi planlıyorum."

Karam elini kaldırıp onu korkutmak için vuracakmış gibi yaptı. "Sana bakar mıyım ben! Bir kere kendine bak sen-" deyip sözler sıralamak için düşündüğünde Yağız Efe ona baktı. "Ne, ben? Yakışıklıyım ve yaşıtlarıma göre de çok iyi giyinirim."

Arkadaşları başını onaylayıp destek verdiler. Her ne kadar ego solunumu olsa dahi bu söyledikleri doğruydu. Hatta Karam bile bu konuda itiraz edemedi. Fakat tüm bu görüntüsünü havaya uçuran bir şey vardı. Yüzüne vurarak söyledi. "Hareketlerine ne demeli. Ambalaj iyi olsa da ürün defon var senin."

Yağız Efe bunu kendine hakaret olarak algılamayıp gülerek yola döndü. Omuzlarını silkeleyip "Bu yüzden Yefe Malıyım ben. Beni sevmeyi düşünürsen haber ver."

Son sözü ile dalgın olan Uzay'ı konuya çekti. Bu söz çok tanıdık geldiğinde biraz düşününce Maya ile konuşması olduğunu hatırladı. Gözlerini kocaman açarak arkadaşına döndü. "Sen bizi mi dinliyordun?" Özel konuşmayı dinlediği için utanması gerektiğini unutan Yağız Efe sırıtarak iyi bir şey yapmış gibi başını salladı.

Uzay onu ayıplayıp büyük bir görgü kuralının eksikliği taşıdığı için onu kınadı. "İnsan bir utanır. Ben hiç Meriç ile Aslı konuşurken dinliyor muyum?" Birden namlunun kendisine dönmesi ile panikleyen Aslı kankiloştoşkosunun kolu altından çıkıp "Ben konuşmadım." dedi.

Kader onu yalancı çıkarmaya hazır bir şekilde davrandı. Arkalarından onlara yetişmeye çalışan Meriç bağırdı.

"Ufaklık!"

Aslı omuzlarını düşünüp dudağını sarkıtarak benim suçum yok bakışları atarken hep birlikte Meriç'e döndüler. Uzay el alem örgütünden görev almış bir tavırlarla. "Yok canım bu oğlan arsız, kudurmuş."

Yağız Efe, Aslı'yı utandırmak için manalı sesler çıkarıp "Oo bizim eşek oğlu eşek eniştemiz, katırsal adımlara dişisine koşuyor."

Aslı "Yok öyle bir şey." diyerek onları susturup Meriç gelmeden konuyu kapatmak istedi. Fakat kankiloştoşkosu haberi olmadığı duruma şaşırarak Aslı'yı bilgilendirdi. "Hayır kankiloştoşkom, var öyle bir şey. Bugün koridorda seni sordu. Bende Allah'ın emri peygamberin kavliyle verdim gitti seni. Siz artık koridor kertiğisiniz."

BURASI LİSEWhere stories live. Discover now