Bölüm 31

2.5K 366 404
                                    

Bölüm fotoğrafı için @_Fizuzu_ arkadaşımıza teşekkür ediyorum ❤️❤️❤️

11 Mayıs 1839, 2. Savaş Konseyi, Chadwick Sarayı, Londra

Elizabeth, misafirlerini ilgiyle süzdü. Wellingstone Dükü, unvanca denk olsalar da kendine hiçbir türlü denk saymayacağı Edward'ın gösterişli koltuğuna kurulmuştu. Hemen yanına ilişmiş olan Elena elindeki kağıtlara büyük bir ciddiyetle bakıyordu. Bir tarafta Prudence ve Alexandra hararetle fısıldaşırken diğer tarafta Edward, Lord Arthur, Lord Miller ve Westshire Kontu sıkılmış nazarlarla oturuyorlardı. Çay servislerini sehpalara yerleştiren uşaklar salondan çıkınca Dük hafifçe boğazını temizleyerek dikkatleri üzerine çekti.

- Herkes hazırsa Lady Elena gündemi açıklayacak..

Konuklar oturuşlarını düzeltip Elena'ya döndüler ve kız elindeki kağıtta yazanları arada tekleyerek okumaya başladı.

- Toplantı gündemi.. Hazırlanan savaş planını... Ve görev dağı.. dağılımını.. müttefiklere bildirmek.. Görevleri de okuyayım mı Dük Hazretleri?

- Oku oku..

- Toplantının geri kalanında.. Lady Veronika Welles'ten.. 'Hedef Bir' diye bahsedilecektir.. Lord Victor Cummings'ten 'Hedef İki' diye bahsedilecektir.. Imm.. Birinci aşama.. Westshire Kontu ve Kontesi, Hedef Bir'i.. Yani Hedef Bir Niki oluyor, anladınız değil mi?..

- Anladılar Elena, düzgün oku şunu..

- Tamam, okuyorum.. Evet, nerede kalmıştım?.. Westshire Kontu ve Kontesi, Hedef Bir'i, Lady Elena ve Lord Miller ile birlikte çaya davet edecekler.. Lady Elena ve Lord Miller, düğün hazırlıkları sürerken.. biraz istirahat etmeleri baha.. bahanesiyle Westshire'a davet edilecek.. Hedef Bir, onlarla birlikte gelmeye ikna edilecek.. Hedef Bir'e diğer hedefin orada bulunmayacağına dair.. Imm.. Burada ne yazıyor Dük Hazretleri?

- Kendi yazını dahi okuyamıyorsun Elena, böyle gidersen Konsey Sekreteri unvanını başkasına vermem gerekecek.. Güvence yazıyor..

- Şey.. Özür dilerim.. Evet.. Diğer hedefin orada bulunmayacağına dair güvence verilecek.. Ayrıca Kontes Prudence Hedef Bir'e, oğlunu evlendirmeye çalışmaktan tamamen vazgeçtiğini.. Ve bu konuda oğluna söz verdiğini.. İkna edici şekilde.. Anlatacak.. İkinci aşamaya kadar.. Hedef İki, diğer hedefin Westshire'da olduğunu kesinlikle duymamalı..

- Prudence, James, birinci aşama anlaşıldı mı?

Prudence atıldı..

- Evet Dük Hazretleri.. Veronika'yı bizimle Westshire'a gelmeye ikna edeceğiz.. Victor Londra'da kalacak..

Kont Cummings'in oturduğu yerden bir şeyler homurdandığını herkes gibi Wellingstone da duymuştu..

- Teşekkürler Prudence, senin bir sorun mu var James?..

- Bu planların bir işe yarayacağından şüpheliyim Mareşal Hazretleri..

- Ne zamandır İngiltere'nin Demir Dükünün bizzat hazırladığı bir savaş planından şüphe ediliyor?

- Hedef benim oğlum olduğundan beri..

- Oğlun bu kez neye uğradığını şaşıracak.. Ağzını bile açamadan kendini rahibin karşısında bulacak.. Keza Veronika da.. Siz şüpheyi falan bırakın da vazifelerinize odaklanın. İkinci aşamayı oku Elena..

- İkinci aşama.. Northwood Dükü, Hedef Bir Westshire'a geçtikten birkaç gün sonra, Hedef İki'yi Westshire'a gitmeye ikna edecek.. Amaç babasıyla arasını düzeltmek olarak bildirilmeli..

KARDELEN VE HERCAİ Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin