Egoul lui Julian

979 81 7
                                    

   În întunecimea pădurii de lângă Seattle, clanul Yazwrih vânase aproape de granițe iar unii membrii împărțeau prada între ei. Căprioare, iepuri, orice pica. Mirosul străin al celor din clanul vecin, reapectiv al lui Kerman, le dădură în nas mai puternic decât mirosul sângelui animalelor din care se hrăneau. O pereche și un alt ins Yazwrih, își făcură semne din priviri, că au musafiri.

— Să mergem, își ziseră.

   Julian nu era nevoit să treacă granița pentru a încălca vreo regulă. Era suficient să se afle acolo cu cei doi vampiri ai săi, escortele sale persone, Seth și Alfred, iar cel care era responsabil cu patrularea pe pământurile Yazwrih, imediat aveau să afle că cineva îi caută.

  Tipul din clanul Yazwrih, sări în fața lui Julian și mârâi deloc prietenos, urmat de perechea din spatele său care erau pregătiți de atac. Julian nu se arătă nici intimidat, nici că ar avea vreun gând de luptă.

— Ce vrei? Întrebă Cameron, mâna dreaptă a lui Rauf.

— Trebuie să vorbesc cu Rauf. Acum!

  Cameron se crispă la auzul ordinului și rămase pe loc.

— Asta numai șeful poate decide! Când și dacă va vrea să vorbească cu tine...

— Va fi foarte interesat de ce am să spun, eu în persoană, nu mesaje de alertă..

— Va rămâne de văzut, diavol întunecat! Să nu îndrăznești să îmi mai dai ordine!

— Calmează-te Cam, interveni femeia care era în spatele său cu celălalt membru al clanului său, merg la Rauf să-l anunț.

— Nu te grăbi Jude, vor merge cu noi acum. N-am de gând să-i las aici și să plec sau să rămân și să le văd mutrele palide pe teritoriul nostru!

  Seth abia se abținu să nu-l spintece și să-i ardă trupul în foc mocnit. Făcu un pas în față, luând prea personal insultele la adresa clanului Kerman și a lui Julian. Șeful său simți nevoia de a-i înfrâna pornirea furioasă și îi bară calea cu mâna dreaptă.

  Seth se calmă pentru o clipă dar îi aruncă o privire contrariată lui Julian.

— Nu Seth, nu uita de ce am venit!

  Acesta tăcu și privi oriunde altundeva numai nu spre inamici.

    La așezarea impunătoare a lui Rauf, și anume o vilă care se învârte după soare la cât de scumpă și imensă părea a fi, Rauf îl întâmpină surprins pe Julian. Cei doi își dădura mâna de dragul salutului și se retraseră în sufrageria frumos amenajată a gazdei.

  Seth ar fi vrut și el să înainteze dar Julian îi porunci să aștepte afară. El și Cameron la un loc deveneau un pericol iminent pentru toți cei din jur. De când erau un singur clan nu se suportau, iar acum când erau rivali, lucrurile deveniseră și mai picante.

— O alianță spui... Rauf își scărpină ceafa cu mișcări tacticoase și oftă. De ce mi-aș pune în pericol familia pentru tine? Noi am devenit o familie și trăim printre oameni, în timp ce voi îi vânați. Ce urmărești mai exact, Kerman?

— Ți-am spus deja, în disputa de acum câteva zile, l-am omorât pe Robert. Fiii lui sunt necopți la minte și vor avea de gând să îi răzbune moartea. Ne va pune în pericol existența atât a clanului meu, cât și a vampirilor în general. Ori elimin această piedică acum, ori vom sfârși eliminați de ei sau de Volturi însuși.

— Și ce aș avea eu de câștigat în asta? Mă împac bine cu Ackersonii. N-am motiv să le fac rău lor sau oamenilor...

— Ba ai...prietene...îi zise Julian răspicat.

  Rauf ridică uimit sprâncenele de faptul că îl numise prieten și curios de motivul pe care l-ar putea avea.

— Știu cât de mult o dorești pe Aris... S-ar putea să ți-o dau cu mâna mea dacă va fi o alianță bună între noi..

— Aris...vampa aia mă omoară...zise Rauf zâmbind și deja imaginându-și-o numai a lui.

— Deci, ce spui? De acord?

— Credeam că îți iubești sora ca pe ochii din cap, atât de disperat ești?

  Julian schiță un surâs sumbru, apoi răspunse.

— Tocmai fiindcă țin la ea aș fi dispus să o ai tu, decât să ajungă cine știe cum și pe unde, iar eu știu că ai fi dispus să-i pui lumea la picioare. Nu mă îndoiesc că o vei aprecia enorm și vei avea grijă de ea...

— Vorbești ca un om acum, remarcă Rauf, îți dai seama că până la urmă vorbești despre un vampir, nu-i așa? Noi suntem puternici, sunt sigur că Aris ar putea avea grijă de ea însăși...

— Ea nu e doar un vampir, Rauf! își accentuă Julian opinia și ridică vocea iritat.

Rauf pufni în dizgrație și clătină din cap.

— Știu, de aia o iubesc ca un nebun de când mi-ai făcut cunoștință cu ea, nu e cazul să te superi.

Julian tăcu o vreme, așteptând cu răbdare răspunsul vechiului său prieten.

— Să zicem că accept, dar crezi că fata va fi de acord să fie a mea și să vină la mine?

— De ce nu ar fi? Ar aprecia faptul că nu ucideți oameni pentru a vă hrăni și în plus, numai cu un alt vampir se poate vedea, doar nu o să trăiască o eternitate singură...O voi convinge eu.

Rauf se ridică în picioare și întinse mâna către Julian.

— Dacă reușești să o convingi, înțelegerea va avea loc.

   ***

    Gail aprinse pentru a treia oară focul pentru ceremonie și așteptă cuminte ca șeful tribului, Collin, un fel de conducător al așezării lor să spună legendele strămoșilor săi. Întotdeauna era atent la fiecare cuvânt, dar de această dată gândurile sale îl duceau la Aris. Îi zisese că îl va aștepta zilnic doar să vină măcar o dată să o vadă. Inima îi bătea în piept ca o pasăre ce dădea din aripi disperată.

— Gail!

   Ca prin vis își auzi numele și tresări buimac. Philip îl atinse pe umăr și rugă să se ducă.

— Unde? îl întrebă năuc.

— Collin tocmai ți-a acordat privilegiul de a spune legendele tribului în calitate de viitor Alpha...

Gail se uită la Collin care îi făcu semn să se așeze lângă el, așa că dădu ocol focului de tabără și se așeză emoționat. Emily privea tăcută la bărbatul iubit și lăcrimă în tăcere, știind clar unde îi erau mințile. În timp ce toată lumea era atentă la Gail cum povestea, Philip observă lacrimile fetei și o atinse pe umăr în încercarea de a o consola. Aceasta i-o dădu la o parte și privi în altă parte. Lui Hall nu-i scăpa nimic. Asta îi era treaba, să fie atent la tot ce mișcă și cum știa ce se petrecea în triunghiul iubirii, al geloziei și al nepăsării, observă și distanța ce o punea de fiecare dată, Emily, între ea și fratele mai mic al lui Gail.

Iubirea unui AlphaWhere stories live. Discover now