Contradicții

783 62 8
                                    


  — Philip...Nu e ceea ce crezi...am vrut să-l conving să renunțe la această luptă. Pentru binele prietenilor noștrii..pentru familie și pentru...

  — Emily!

  Iubitul ei se apropia mai mult, pășind încet, cât reușea el de calm. Îi prinse fața în palme și suspină adânc.

— Pentru familie? Prieteni? Cât o să te mai minți așa? Cât o să mă mai amăgești și o să mă faci să cred în noi? În acești „ noi ” care nu există și n-au existat niciodată? Emily... Știu că tu l-ai iubit întotdeauna pe fratele meu. Dar asta e o iubire imposibilă și otrăvitoare. De ani de zile, iubirea asta te-a făcut să plângi pe la colțuri, să fii geloasă pe orice femeie și ai sperat că te va privi și el aceiași ochi, dar totul a fost doar o plăsmuire a imaginației tale. El nu simte la fel și nu va simți niciodată. Tu vei suferi și mai mult și vei rămâne singură. Nu-ți cer să mă iubești, nu pot porunci inimii tale să mă accepte, dar ascultă-mă și eliberează-te! Nu mai trăi în trecut! Gail s-a schimbat, acum iubește o femeie...e fericit așa, renunță la speranțele deșarte! Renunță și nu te mai amăgi! Te rănești singură, pe fratele meu și pe mine. Iubirea mea e suficientă și îți va ține de cald toată viața. Doar gândește-te la ce ți-am zis, bine?  Acum o să plec. Noapte bună!

— Philip...

— Nu! o opri el. Nu vreau să-mi explici, te înțeleg și pe tine, dar nu uita că am și eu suflet. Bun, rău, așa cum e. Te rog, când vei fi mai hotărâtă și mai receptivă la adevăratele tale sentimente, poate o să vorbim. Până atunci...

  Emily bănuia ce va urma. Ar fi ghicit cum se termina acea frază, doar că așteptă să o continuie el.

— ...până atunci? Philip?

   Tânărul nu voia să o rănească și nici să-și ia rămas bun de la ea. Preferă să nu răspundă și să-i întoarcă doar spatele. Emily știuse că nu era nevoie de niște simple cuvinte ca să-și dea seama ce e în capul lui. Ochii și vocea îl trădaseră. Îi vorbiseră mai mult decât spera el să înțeleagă ea.

  Cu toate că singurul prieten și sprijin totodată o părăsise, dezamăgirea de pe chip și din suflet nu și-o putuse masca cu un zâmbet în fața mamei sale. O rănise cu adevărul își dădea seama oricine de asta, chiar și blânda și sufletista ei mamă.

  Îl auzise pe Philip și era la curent cu totul, dar Emily nu voia consolarea ei. Se prefăcu supărată pentru a se retrage în liniștea camerei ei și pentru a se gândi cum să facă să afle dacă tot clanul Ackerson știe de prezența acelei femei în viața lui Gail sau e micul lui secret.

***

Julian și Rauf s-au distanțat din nou din cauza dispariției lui Aris. Cearta celor doi lideri care din nou au devenit dușmani, a continuat acasă unde Seth i se împotrivise pentru prima dată lui Julian.

— De când te cunosc, nu mi-ai pus niciodată la îndoială deciziile. De ce acum ?  O iei personal? Sau cum, că nu înțeleg...

Pumnii încleștați pe lângă corp și privirile dure ale celor doi prieteni vechi, le sugerau celorlalți că niciunul nu avea să se mai abțină mult până se luau de guler unul pe altul.

— Nu e vorba de ceva personal aici! Ne pui în pericol pe toți cu impulsivitatea ta! Aris a plecat de bunăvoie pentru că ai spus-o de atâtea ori. Ea nu se potrivea aici cu noi și tu știi asta, iar acum o să ni-l pui pe Aron în cap. O să-l vrea înapoi pe Theodor. Oricât l-ai ține atârnat de peretele din camera ta ca pe un trofeu artizanal, n-o să o aducă nici pe Aris înapoi, și nici pe noi nu ne va lăsa împace. Ajunge cât l-ai ținut aici...te-ai râcâit destul folosindu-te de omul ăla inutil. Am auzit din surse sigure că în scurt timp va veni peste noi să-l ia. Furia lui ne va lovi aprig..nu-i vom ține piept..

— Taci și lasă-mă cu asta! El și amărâții lui sunt puțini și slabi. Mă voi bucura să le achiziționez și teritoriul lor.

— Nu și dacă se aliază cu cineva.

— Simandicosul ăla? El nu are prieteni și nimeni nu s-ar alia cu un pricăjit ca el! Nu-mi vorbi de inutilul Aron. N-a fost în stare de nimic, decât că a avut proasta ocazie de a lichida pe unul dintre ai noștri și asta pentru că nu a fost singur, dar de data asta, eu însămi o să-i iau capul!

— Julian...nu văd bine chestia asta...

— Am spus să nu te bagi! Pe el o să-l ucid eu, iar pe Aris o să o găsesc o dată și o dată! N-am să mă las până n-o voi face să plătească pentru trădare. Trădarea față de familie e de neiertat! Să vă intre bine în cap, tuturor! le zise cuprinzând și restul membrilor, nu doar pe Seth.

  Alexis se oferi să-l liniștească, primind mulțumit alinturile ei. Lui Seth nu-i prea plăcuse atitudinea pe care o avusese față de restul membrilor și față de el. Se purtase necioplit față de familie și de prieteni fără a avea vreo vină. Doar îl prevenise cu privire la dezastrul ce urma să se petreacă, dar se părea că nu învățase nimic din vechile tragedii.

Iubirea unui AlphaUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum