13•

1.4K 90 27
                                    

«Γεια σου, y/n. Ελπίζω να μην άργησα πολύ» η φωνή της Ελίσα ακούγεται πίσω μου και γυρνάω το κεφάλι μου προς το μέρος της και βλέπω το μισητό της πρόσωπο. Τα λευκά χοντροκομμένα γυαλιά ηλίου της είναι φορεμένα σαν στέκα στο κεφάλι της κρατώντας τα ξανθά μαλλιά της μακριά από το πρόσωπο της.

«Γεια σας κυρία Ελίσα» προσπαθώ να ακουστώ χαρούμενη και πάω να σηκωθώ να για την χαιρετήσω με τον ίδιο τρόπο όπως θα την χαιρετούσε μια γυναίκα του "κύκλου της". Πραγματικά, την σιχαίνομαι που έχει τόσο μεγάλη ιδέα για τον εαυτό της.

«Μην σηκώνεσαι. Δεν ήρθα εδώ για χαιρετούρες και ούτε για χάσιμο χρόνου» λέει με αγενή τόνο και κάθεται σε μια καρέκλα μπροστά μου.

«Πολύ ωραία» της απαντώ στον ίδιο τόνο.

«Ήρθα εδώ για να μιλήσουμε για τον Σάιμον»

«Το φαντάστηκα»

«Καλώς. Ξέρεις πολύ καλά πως ποτέ μου δεν σε συμπάθησα και ούτε πρόκειται να σε συμπαθήσω ποτέ μου. Ο λόγος που ενέκρινα την σχέση σου με τον γιο μου ήταν μόνο κι μόνο επειδή είχαμε ένα οικογενειακό συμφέρον από τις φιλικές σχέσεις με τους γονείς σου. Να είσαι σίγουρη πως κι εκείνη είχαν τους ίδιους σκοπούς»

«Το γνωρίζω πολύ καλά αυτό, κυρία Ελίσα» απαντώ ειλικρινά.

«Χαίρομαι για αυτό. Ο γιος μου αγνοείται και γνωρίζω πολύ καλά πως κι εσύ έχεις ανάμιξη με αυτό»

Τι στον διάολο;

«Θέλετε να πείτε ότι τον έχω απαγάγει;»

«Όχι απαραίτητα, αλλά μπορεί τουλάχιστον να γνωρίζεις που βρίσκεται»

«Κι όμως δεν έχω ιδέα»

«Δεν το γνωρίζω αυτό, αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή. Πριν από αρκετές μέρες ο Σάιμον ήρθε στο σπίτι σου για σε επισκεφτεί κι από ότι έμαθα δεν ήσουν μόνη σου»

«Αυτό αληθεύει»

«Το γνωρίζω ήδη ότι αληθεύει. Το θέμα είναι ότι εκείνη την ημέρα ο Σάιμον επέστρεψε στο σπίτι μας κλαίγοντας για τον χωρισμό σας, και φωνάζοντας ότι τον απάτησες» λέει σίγουρη για τον εαυτό της.

«Από ότι φαίνεται δεν σας τα είπε όλα, κυρία Ελίσα. Ο γιος σας εκείνη την ημέρα λάμβανε συνεχώς κλήσεις και μηνύματα από κάποια Ρίτα» λέω ένα μικρό μέρος από όσα έγιναν τότε.

«Ρίτα ονομάζεται μία πολύ καλή του φίλη, δεν τρέχει τίποτα το πονηρό μαζί της»

«Από ότι φαίνεται δεν γνωρίζετε καλά τον γιο σας».

𝐓𝐫𝐮𝐬𝐭 𝐌𝐞ᶜᵒᵐᵖˡᵉᵗᵉᵈWhere stories live. Discover now