•45•

831 57 72
                                    

«Σε ακούω» του λέω και κάθομαι καλύτερα στο στρώμα του κρεβατιού.

«Αρχικά πες μου τι είναι αυτό που θέλεις να μάθεις»

«Γιατί ο Φιν είναι σε αυτήν την κατάσταση;»

«Λοιπόν, θα το πάρω από την αρχή αρχή. Πριν από σχεδόν 2 χιλιετίες-»

Κάτσε, τι;

«Όπα, όπα. Κάτσε γιατί σε χάνω. Τι σχέση έχει κάτι που συνέβη πριν από σχεδόν δύο χιλιάδες χρόνια με τον Φιν;»

«Θα καταλάβεις, απλά άκουσε με»

«Εντάξει»

«Πριν από σχεδόν δύο χιλιετίες σε ένα απόμερο χωριό κάπου στην Ευρώπη, ζούσε μία γυναίκα που ονομαζόταν Ελένα και ήταν νέα και αρκετά όμορφη»

«Παραμύθι θα μου πεις; Αν είναι πες το μου να ξαπλώσω δίπλα στον Φιν» λέω ειρωνικά. Δεν ξέρω γιατί ξαφνικά έγινα τόσο αντιδραστική, αλλά πρέπει να μάθω τι συμβαίνει οπωσδήποτε.

«Y/n, όσο βαρετά κι αν σου ακούγονται αυτά πρέπει να τα ξέρεις αν θέλεις να μάθεις την αλήθεια»

«Καλά, μην αργείς. Πρέπει να ξέρω»

«Η Ελένα λοιπόν παρά την εξωτερική ομορφιά της ήταν πολύ κακιά γυναίκα και ζηλιάρα. Της άρεσε να ασχολείται με μαύρη μαγεία και μερικοί λένε πως συχνά την έπιαναν να χορεύει τον λεγόμενο "χορό του διαβόλου" σαν να υπήρχε κάποιος αόρατος παρτενέρ μαζί της»

«Ανατριχιαστικό. Και αυτή τι σχέση έχει;»

«Θα δεις. Η μαύρη μαγεία της έδωσε εντυπωσιακές ιδιότητες, αλλά εκείνη τις χρησιμοποίησε για να εντυπωσιάσει τους γύρω της με αποτέλεσμα να θεωρηθεί μάγισσα. Στις 7/7/777 εκτελέστηκε δημόσια. Την έδεσαν σε μια κολώνα και έπειτα της βάλανε φωτιά. Πριν πεθάνει όμως είχε κάνει μια συμφωνία με τον διάολο, ο οποίος μετά την έκανε τον ισχυρότερο δαίμονα που υπήρξε ποτέ σε ολόκληρη την ανθρώπινη ιστορία. Την μετέτρεψε στην Μόρα. Για αυτό όταν ο Φιν της έριξε την φωτιά εξαφανίστηκε»

«Ουάου, αυτή η ιστορία ακούγεται τόσο τραγική...»

«Ναι, είναι πολύ τραγική. Δεν την τελείωσα όμως. Μετά από έναν αιώνα στην ίδια περιοχή χτίστηκαν δύο μοναστήρια. Το ένα ήταν γυναικείο και πίσω από έναν λόφο, και το άλλο ήταν αντρικό και μπροστά από τον ίδιο λόφο. Όπως ήταν φυσικό, οι καλόγριες δεν επιτρεπόταν να συνεβρεθούν ερωτικά με τους καλόγερους, αλλά τις νύχτες μερικοί καλόγεροι έκαναν απήγαγαν τις καλόγριες και τις βίαζαν»

𝐓𝐫𝐮𝐬𝐭 𝐌𝐞ᶜᵒᵐᵖˡᵉᵗᵉᵈWhere stories live. Discover now