•47•

848 57 18
                                    

Back to your POV

«Και πρέπει οπωσδήποτε να πας;» τον ρωτάω για μια τελευταία φορά καθώς φοράει το μαύρο μπουφάν του.

«Ναι, και δυστυχώς μάλλον θα αργήσω αρκετά να επιστρέψω» λέει εκείνος και με πλησιάζει λίγο περισσότερο.

Ετοιμάζεται για να επισκεφθεί κάποιον που ίσως μπορεί να μας βοηθήσει με την Μόρα. Πρόκειται για έναν παιδικό του φίλο, και μάλλον θα προσπαθήσει να τον "ψαρέψει" για τέτοιες πληροφορίες.

«Θα είσαι εντάξει; Θέλω να πω υπάρχει περίπτωση να γίνει ξανά κάτι;» ρωτάω ξανά ανήσυχα και ακουμπάει τα χέρια του στα μπράτσα μου χαμογελώντας ενθαρρυντικά.

«Θα είμαι μια χαρά, και εσύ το ίδιο. Ο Άλαν θα είναι στο σπίτι μαζί σου και αν συμβεί το οτιδήποτε -που δεν θα συμβεί- πάρε με αμέσως τηλέφωνο και μέσα σε ένα λεπτό θα είμαι πίσω» μου λέει και γνέφω αβέβαιη.

«Να προσέχεις, εντάξει;» λέω και συνειδητοποιώ το ποσό υπερβολική ακούγομαι, αλλά συνέχεια νιώθω πως κάτι θα πάει στραβά.

«Εντάξει» λέει χαζογελώντας ελαφρά κα ενώνει τα χείλη μας για μερικά δευτερόλεπτα. Δυστυχώς απομακρύνεται και με χαιρετάει καθώς περνάει από το κατώφλι της πόρτας και χάνεται απ' το οπτικό μου πεδίο.

«Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά πίστεψέ με δεν χρειάζεται να φοβάσαι τόσο πολύ» ακούω την φωνή του Άλαν από πίσω μου και γυρνάω προς το μέρος του.

«Δεν ξέρω, Άλαν. Αισθάνομαι πως κάτι θα πάει στραβά» λέω κουνώντας απογοητευμένα το κεφάλι μου.

«Δεν θα πάνε στραβά, έχω εμπιστοσύνη στον Φιν. Αφού τον ξέρεις τώρα... δεν θα άφηνε ποτέ τίποτα να ορίσει την μοίρα του αντί για εκείνον»

«Δεν διαφωνώ με αυτά που λες, ο Φιν είναι ένας επίμονος άνθρωπος. Αλλά κατά βάθος έχει μία τρυφερή πλευρά που δεν την εκδηλώνει στον οποιονδήποτε. Και πραγματικά χαίρομαι που την εκδήλωσε σε εμένα. Αλλά όσο εμπιστοσύνη κι αν έχω σε εκείνον δεν μπορώ να σταματήσω να φοβάμαι ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί κάτι να συμβεί» λέω και κάθομαι στον καναπέ ακουμπώντας το κεφάλι μου στις παλάμες μου. Στηρίζω τους αγκώνες μου στα γόνατα μου.

Αισθάνομαι το κάθισμα να βυθίζεται, που σημαίνει ότι ο Άλαν κάθισε δίπλα μου.

«Δεν ξέρω αν ο Φιν σου έχει μιλήσει για αυτό... αλλά κάποτε ήμουν κι εγώ συνδεδεμένος με την Μόρα» λέει και παγώνω στην θέση μου για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να συνειδητοποιήσω τι μου είπε.

𝐓𝐫𝐮𝐬𝐭 𝐌𝐞ᶜᵒᵐᵖˡᵉᵗᵉᵈWhere stories live. Discover now