•53•

712 51 40
                                    

«Αν δεν κάνετε κάτι όσο είναι νωρίς, η κοπέλα σου είναι καταδικασμένη να πεθάνει...» λέει ο ταξιτζής και μένω να τον κοιτάζω σοκαρισμένη.

«Ε-ε;» είναι το μόνο που καταφέρνω να πω. Το μυαλό μου έχει κολλήσει προσπαθώντας μάταια να βρει έναν τρόπο να έχω ακούσει κάτι λάθος.

«Τ-τι στον διάολο λες;» ο Φιν φαίνεται σαν να τα έχει χάσει και πλησιάζει περισσότερο το μαχαίρι στον λαιμό του άντρα.

«Δυστυχώς είναι η αλήθεια... Αλλά υπάρχει τρόπος να αποφύγεις αυτό που έπαθα εγώ. Το μόνο που σας ζητώ είναι να με ακούσετε και δεν θα σας ενοχλήσω ποτέ ξανά»

«Μίλα! Και το καλό που σου θέλω είναι να μην λες μαλακίες αλλιώς δεν το έχω σε τίποτα να σε σκοτώσω εδώ και τώρα» ο Φιν τον απειλεί και πραγματικά μοιάζει να είναι έξαλλος.

«Φιν, ηρέμησε σε παρακαλώ...» λέω κάνοντας ένα διστακτικό βήμα που κοντά του.

«Πως γίνεται να είμαι ήρεμος με αυτά που λέει, y/n;!» λέει και γυρνάει να με κοιτάξει. Φαίνεται να είναι πραγματικά προβληματισμένος και ταραγμένος.

Τον πλησιάζω όσο πιο πολύ μπορώ ώστε να βάλω το χέρι μου πάνω στο δικό του, στο οποίο κρατάει τον σουγιά που πιέζει στον λαιμό του τρομαγμένου άντρα.

«Προσπάθησε να ηρεμήσεις... Ας ακούσουμε τι έχει να μας πει. Κάντο για εμένα...» προσπαθώ να τον κάνω να συνέλθει. Είναι η πρώτη μας μέρα εδώ και τα πράγματα έχουν ήδη εξελιχθεί δυσάρεστα.

«Εντάξει, αλλά να ξέρεις ότι το κάνω μόνο επειδή μου το ζήτησες εσύ» λέει και χαμογελάω από ανακούφιση. Δεν θα το αντέξω αν πεθάνει κι άλλος άνθρωπος στα χέρια μας...

Στεκόμαστε και οι δύο μας μπροστά από τον επίσης ανακουφισμένο άντρα, ο οποίος συνεχίζει να κάθεται στην άκρη του κρεβατιού.

«Γ-για ποιον λόγο είπατε πως είναι καταδικασμένη;» ρωτάω προσπαθώντας ταυτόχρονα να το συνειδητοποιήσω.

«Η ιστορία είναι πολύπλοκη και για να σας την πω όπως την έχω ζήσει δεν θέλω να με διακόψετε, αν είναι δυνατό...» λέει εκείνος κοιτάζοντας περισσότερο τον Φιν. Μου φαίνεται λογικό, από την στιγμή που ο Φιν αυτήν την στιγμή μοιάζει σαν να κρατιέται με το ζόρι από το να του ορμήξει.

«Εντάξει» αποκρίνομαι.

«Ωραία. Λοιπόν, αρχικά δεν ξέρω τι είναι αυτά που γνωρίζετε ήδη οπότε μπορεί να σας πω κάποια πράγματα που ήδη ξέρετε και κάποια που δεν ξέρετε.

𝐓𝐫𝐮𝐬𝐭 𝐌𝐞ᶜᵒᵐᵖˡᵉᵗᵉᵈWhere stories live. Discover now