Hoofdstuk 39: Laat in de middag

2.3K 161 14
                                    

Lily-Anne staart voor zich uit, ze zat buiten in de zon. Ze voelt even in haar robes en voelt het doosje van de zwangerschapstest zitten.

'Onzin, dat kan toch niet?'

Ze schudt het van zich af en komt overeind, ze loopt richting Hogwarts en naar de Common Room van Slytherin. Maar na daar een paar minuten te hebben gezeten komt ze ook weer overeind en vertrekt weer. In haar hoofd blijft het maar malen, wat nu als het wel zo is? Wat zou Fred ervan denken, zou hij blij zijn, teleurgesteld, kwaad? Ze probeert de gedachte van zich af te schudden, maar het lukt haar niet. Als ze weer buiten staat, ziet ze al snel een uil recht haar kant op komen. Hij landt op het standbeeld voor haar en blijft zitten. Lily-Anne pakt verbaasd de brief eruit.

'Lily-Anne Snape'

Dus de persoon die dit heeft geschreven kent mijn ware identiteit. Lily-Anne pakt de brief van de uil aan, die vliegt weg voordat Lily-Anne hem eten kan geven. Ze kijkt hem na en focust zich dan weer op de brief. Het was niet Freds handschrift, dat was een ding dat zeker was. Uiteindelijk scheurt ze de brief, niet voorzien van een zegel. Als ze de brief openvouwt schrikt ze echter, een brief van Voldemort.

Lily-Anne,

Het is tijd, Potter heeft ingebroken bij Gringotts. Hij heeft me bestolen van iets wat me heel dierbaar is. Het zal niet lang duren voordat hij naar Hogwarts zal komen, en wij zullen hem opwachten. Zoals ik al had voorspeld, vindt de slag vandaag, uiterlijk morgen plaats. Maak je klaar Lily-Anne, iedereen moet voorbereid zijn, dus ook jij.

'Ik zie je bij de allesbepalende slag. The Dark Lord.'

Bloody Hell, dit gaat alles overhoop gooien, denkt Lily-Anne. Ze kijkt op, Ginny, ze heeft haar vanmorgen nog verteld dat de slag verplaatst zou worden. Lily-Anne rent naar binnen, naar de 5e verdieping. Ze bonst op de deur die voor haar is verschenen. Even later gaat de deur op een kier open en Nevilles hoofd verschijnt, wat betrekt als hij ziet wie er voor de deur staat.

'Reves, wat moet jij hier?'

'Reves, zei je nu Reves Neville?'

Neville wordt aan de kant geduwd en Ginny verschijnt, die kijkt Lily-Anne recht aan.

'Wat is er?'

Lily-Anne slikt.

'De slag is vandaag nog, of morgen, The Dark Lord komt eraan. Hij heeft Harry in zijn vizier.'

Ginny lijkt te schrikken van de opmerking, maar knikt dan.

'Begrepen, we gaan het doorgeven aan de Order, dan zijn zij hier op tijd.'

Lily-Anne knikt, maar voordat Ginny naar binnen kan gaan, pakt Lily-Anne haar vast.

'Ginny, The Order? Je bedoelt ook Fred?'

Ginny kijkt haar aan en knikt.

'Ja, we kregen een uur geleden bericht dat Potterwatch zich heeft gestationeerd in The Burrow, Fred en George zijn al een week thuis, dat weet je, maar nu blijven ze er ook echt tot het einde van de oorlog'

Lily-Anne knikt, dan loopt ze door, op haar beurt houdt Ginny haar tegen.

'Lily-Anne, ik moest je van Fred zeggen dat je voorzichtig moet doen, hij wil je niet verliezen.'

Lily-Anne glimlacht en loopt door, richting de Library, waar ze een boek pakt en begint te lezen. Ze moest haar gedachten ergens anders op focussen, niet op deze oorlog, niet op Fred, op niemand.

Als ze een uur later aan het avondeten zit, ziet ze haar vader gespannen voor zich uitkijken. The Carrows lijken gelukkiger en meer ontspannen, met een arrogante blik kijken ze naar de leerlingen, en voornamelijk naar de Gryffindors. In stilte verlaat iedereen de Great Hall na het eten en gaat richting de Common Room om te studeren. Lily-Anne pakt een boek uit de boekenkast in de Common Room en begint maar uit verveling te lezen. Dan wordt ze op haar schouder getikt en kijkt op.

'Draco...'

Hij wenkt haar en samen lopen ze naar een stiller en donkerder hoekje, daar kijkt Draco haar strak aan.

'Heb je het al gehoord? Van de slag?'

Lily-Anne knikt.

'Ik kreeg vanmiddag een brief van The Dark Lord, hij heeft het me persoonlijk geschreven.'

'Ah...'

Draco knikt, hij had het dus via via moeten horen.

'Lily, ik mag je echt nooit meer spreken, mijn vader heeft me nog erger bedreigd dan hiervoor. Maar ik kan het niet, je bent mijn beste vriendin, dat laat ik niet verpesten door mijn vader.'

Hij omhelst Lily-Anne stevig, maar dan trekt hij zich los en loopt weg, Lily-Anne alleen achterlatend. Ook zij blijft niet te lang staan en gaat weer terug zitten op haar oude plek, met het boek in haar hand, alsof er niets was gebeurd.

Dan gaat de poort open en stapt Alecto Carrow de Common Room in, met een stalen gezicht.

'Naar de Great Hall, in Full Robes, binnen 2 minuten.'

Iedereen schiet overeind en rent richting de Dormitory om zijn of haar mantels te pakken, zo ook Lily-Anne, die het iets rustiger aan doet. Ze komt ruim op tijd terug en heeft ondertussen ook haar haren in een halve staart gedaan. In strakke formatie lopen ze naar de Great Hall, niemand weet wat er gaat gebeuren. En niemand weet wat er überhaupt aan de hand is, maar Lily-Anne heeft wel een vermoeden, en als dat een goed vermoeden was, was de Battle of Hogwarts dichtbij. Te dichtbij.

Secret life (as Severus Snape's daughter)Where stories live. Discover now