Hoofdstuk 3: begin jaar 5

4.6K 244 72
                                    

Lily-Anne komt overeind en kijkt de jongeman aan, de haar verwachtingsvol aankijkt.

'Oh, sorry...Ik ben Lily-Anne, Lily-Anne...Reves.'

Zo noem ik me ook op school hij mag de waarheid zeker niet weten, denkt ze bij zichzelf. Snel draait ze zich om, trekt zich los uit Fred's greep en rent weg. Als ze de trap afloopt hoort ze nog meer voetstappen achter zich, ze sprint nog iets harder en staat al in de deuropening als ze omkijkt en ziet dat Fred is opgehouden door een jongeman die precies op hem lijkt en een jongen met zwart haar en een ronde bril. Ze glimlacht en bedankt haar halfbroer zachtjes, terwijl ze de deur achter zich dichttrekt en langzaam wegloopt.

Ze blijft doorlopen, totdat ze merkt dat ze weer bij Gringott's is aangekomen, daar staat haar vader te wachten, stil, maar duidelijk te zien. Lily-Anne loopt naar hem toe.

'Hallo vader, klaar met inkopen doen?'

Severus kijkt op en glimlacht zwak als hij zijn dochter ziet, dan vallen hem haar lege handen op en betrekt zijn gezicht.

'Lily-Anne, waar zijn je boeken?'

Nu pas bedenkt Lily-Anne zich dat Draco die naar huis heeft getoverd.

'Oh die liggen al thuis, ik kwam Draco Malfoy tegen en hij heeft ze naar Spinner's end getoverd.'

Severus knikt begrijpend maar zijn ogen staan kil, hij pakt Lily-Anne beet en al snel voelt ze de bedrukkende ruimte weer. Gelukkig staan ze al snel in de woonkamer van Spinner's end, waar netjes op een stapeltje, gloednieuwe boeken liggen, met een fluweel roze roos erbij. Lily-Anne kijkt er verliefd naar, die prachtige lichtroze bloem, haar favoriet, dat weten maar een paar mensen, waaronder Draco. Severus ziet de bloem ook, hij trekt een wenkbrauw omhoog en wil de roos pakken, maar Lily-Anne grist snel alles weg.

'Ik ga naar boven vader, mijn koffer inpakken.'

In tegenstelling tot andere jaren vertrokken ze eerder naar Hogwarts, haar vader moest er al eerder zijn, nu Voldemort weer aan de macht was. Alle leraren moesten beveiliging aanbrengen in en rondom de school. Lily-Anne moest mee, omdat ze anders alleen zou zijn. Ze loopt rustig de trap op en hoort dat haar vader een boek uit de boekenkast pakt en een zucht slaakt, er zit hem iets dwars denkt ze, maar dat vraag ik straks wel. Als ze boven komt, ziet ze dat haar zwarte raaf, Destiny op haar stok is komen zitten. Ze geeft Destiny wat voedsel en loopt naar de grote hutkoffer in de hoek van de kamer. Daarin zitten al een paar jurken en er staan een paar paren schoenen in. Ook haar nieuwe wintercape, afgezet met bont, hangt er ook in. Ze legt de boeken die ze mee naar boven heeft genomen er ook in. Dan ziet ze een paar veren liggen en een potje inkt, met een briefje ernaast. Lily-Anne loopt ernaartoe en pakt het briefje op.

Ik ken je niet, en jij mij ook niet. Maar ik wil je kennen, schrijf zo snel mogelijk terug, Fred.

Lily-Anne kijkt er een beetje verbaasd naar, maar dan staat haar blik op donder, hoe durft die jongen haar zo te volgen, ze wil hem niet kennen, hij is te anders. Toch zit ze even later met een veer in haar hand te schrijven. De veer die ze van Fred kreeg laat haar letters bewegen en de inkt heeft alle kleuren van de regenboog.

Beste Fred, bedankt voor je veren en inkt, ik wil je snel weer ontmoeten. Jammer genoeg wordt dat heel moeilijk door onze hele verschillende achtergronden. Groet Lily-Anne.

Ze waait het papiertje een paar keer op en neer zodat hij droogt, dan rolt ze hem op en maakt hem vast aan het pootje van haar raaf, die meteen wegvliegt.

Ze kijkt hem na, maar hoort dan luid kabaal van beneden komen, ze rent naar beneden en ziet haar vader, die door de kamer ijsbeert, zijn mantel zwiept achter hem aan, Peter Pettigrew staat er hulpeloos naast.

Secret life (as Severus Snape's daughter)Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt