Hoofdstuk 23: De waarheid

2.9K 175 9
                                    

Lily-Anne loopt langzaam door de gangen, ze had Fred een paar dagen eerder nog gezien, maar hij zou moeten vertrekken voor Potterwatch. Ze had gisteren een brief van haar vader ontvangen dat hij haar wilde spreken. Zacht mompelt ze 'Albus' en loopt de ronddraaiende trap op naar de deur van het kantoor van haar vader. Ze klopt op de deur en die vliegt bijna onmiddellijk open. Severus zit achter zijn bureau en kijkt strak naar de deur, Lily-Anne doet een paar passen naar binnen en de deur sluit zich weer.

'U wilde mij spreken professor?'

Severus komt overeind en komt achter zijn bureau vandaan, met zijn vingertoppen strijkt hij over zijn bureau.

'Inderdaad Lily, ik wilde je spreken over het komende jaar...'

'Ik niet.'

Severus kijkt zijn dochter, die voor zijn bureau staat, verstoord aan.

'Pardon.'

Ze had hem nog nooit echt tegengesproken, en dit was niet echt het moment om daarmee te beginnen, dacht Severus. Hij loopt weer terug naar zijn bureau en gaat erachter zitten. Lily-Anne blijft echter staan.

'Waar wilde je het dan over hebben, Lily?'

'De hinderlaag met de 7 Harry's vader.'

Severus knikt en wijst Lily-Anne een stoel, maar Lily-Anne weigert, verstoord blijft Severus zitten en legt zijn vingertoppen tegen elkaar.

'Vraag maar.'

Lily-Anne haalt diep adem, ze had het met Fred gehad over de aanval op zijn broer, die had gezegd dat hij de Death Eater achter hen allang had opgemerkt, en dat de vloek die hem raakt, gericht was op Remus Lupin. Degene die voor het wegblazen van Georges oor verantwoordelijk was, werd gehaat door alle Weasleys, maar door Fred in het bijzonder. Lily-Anne was doodsbang geworden van die opmerking, als ze hem de waarheid over haar identiteit zou vertellen, zou hij het meteen uitmaken.

'Die nacht, zei u dat u Remus Lupin en een Harry wilde beschermen tegen een Death Eater...'

Severus knikt.

'Ik ben achter de ware identiteit van die Harry gekomen, het was George Weasley. Ik heb vernomen dat hij allang wist dat er een Death Eater achter hen zat en hij die ieder moment kon gaan vervloeken, totdat hij een Death Eater opmerkte die zijn toverstok op Remus Lupin gericht had. Hij sprong ervoor en werd geraakt...'

Severus blik is geschokt, hij had niet verwacht dat Lily-Anne hiermee zou komen, waar ze het vandaan had wist hij niet en dat maakte hem ook niets uit. Het moest vergeten worden, die hele nacht moest vergeten worden. Lily-Anne ziet de angst in haar vaders gezicht, dit maakt haar alleen maar kwader. Haar vader twijfelde nooit zo lang over een antwoord, tenzij hij een leugen vertelde. Na al die jaren met hem geleefd te hebben kende ze hem door en door, en naar haar vaders idee ooit iets te goed.

'Wat is hiervan waar vader?'

Severus slikt, ze wilde de waarheid, maar die zou ze nooit van hem accepteren. Lily-Anne loopt langzaam in de richting van het bureau en buigt zich eroverheen.

'De waarheid, pap.'

Severus blijft haar aankijken, hij kon het niet. Lily-Anne schiet kwaad overeind, ze kon zich niet meer inhouden.

'Waarom verzwijgd u dit voor me, als het niet waar is, dan hoeft u er toch geen probleem van te maken!'

'George was gewoon op de verkeerde plaats.'

De woorden van Severus zijn niet meer dan gemompel, Lily-Anne draait haar hoofd met een schok om, haar ogen spuwen vuur. Haar vader had tegen haar gelogen over de spijt die hij had gehad dat hij George raakte, hij had Remus willen raken, haar favoriet Defense Against the Dark Arts professor. Ze stormt naar het bureau, waar haar vader achter vandaan is gekomen en blijft recht voor zijn neus staan.

'Hoe kon u! George heeft u nooit iets gedaan! Fr...De Weasleys willen de verantwoordelijke voor die daad laten boeten...'

'Ik wilde George niet raken Lily, je begrijpt me helemaal verkeerd.'

Nu wist ze het zeker, haar vader had iets tegen Remus, wat wist ze niet, maar het maakt haar woedend.

'Wie wilde u dan raken, Remus?'

Severus schudt zijn hoofd, woedend draait Lily-Anne zich om, ze wist zeker dat hij loog, het kon niet zo zijn dat hij hen wilde beschermen.

'Lily, je begrijpt me niet, ik wilde George niet raken, en Remus ook niet! Hoe erg ik James Potter en zijn vriendjes vroeger ook haatte, wat ik je vertelde die nacht was de waarheid, ik wilde Remus beschermen. De Death Eater achter hem wilde ik raken met de vloek maar die Harry, George sprong ervoor.'

Lily-Anne draait zich weer naar haar vader toe, die zich vastklampt aan het bureau, starend naar de grond. Ze loopt naar hem toe en vangt hem op in haar armen. Haar vader huilde niet, dat deed hij nooit, zo gefocust als hij was. Ze begreep nu dat hij de waarheid had gesproken al die tijd en zij had aan hem getwijfeld. Natuurlijk wilde hij George niet expres raken, maar hij was er om de schijn hoog te houden dat hij een trouw Death Eater was. Toch merkt ze dat hij gebroken is, de baan die hij had lag hem zwaar. Hij wist het niet, maar zelfs zijn eigen dochter werd door de Carrows geslagen als ze hen tegensprak. Severus deed er alles aan om het te stoppen, maar om Voldemort niet aan hem te laten twijfelen, kon hij bijna niets. Als Lily-Anne hem loslaat blijft ze hem aankijken, zijn gezicht zit weer in de plooi, als altijd.

'Het spijt me vader, dat ik zo kwaad werd. Ik twijfel gewoon teveel, aan alles. Alle verhalen die ik hoor zijn dan ook zo vreselijk.'

Severus trekt zijn gezicht in een glimlach.

'Dat maakt niet uit, ik kan het je niets kwalijk nemen.'

Lily-Anne omhelst haar vader nog eens en loopt dan naar de deur van het kantoor, maar voordat ze de deur uit kan lopen houdt haar vader haar tegen.

'Lily, houdt alles in de gaten en meldt alles aan mij.'

Lily-Anne knikt, maar verzwijgd dat Dumbledores Army weer bij elkaar kwam in The Room of Requirement. Dat had Fred haar verteld, ook had ze de Gallion gezien die ze gebruikten als communicatie tussen de leden. Ze sluit de deur en gaat de trap af, de gangen door en nog meer trappen af naar de kerkers. Snel gaat ze naar binnen en naar haar Dormitory, maar slapen kan ze niet, ze blijft maar piekeren over alles wat er gebeurde, over de oorlog die nu echt begonnen was. Over een week zou ze haar vervroegde N.E.W.T voor Potions halen. Ze zou Slughorn helpen met de lessen, hij kon de druk niet aan. En Fred spookt door haar hoofd, waar zou hij zijn, thuis, aan de andere kant van de wereld? Ze wist het niet, maar ze miste hem enorm.

Secret life (as Severus Snape's daughter)Där berättelser lever. Upptäck nu