Hoofdstuk 17: The Seven Harry's (Lily-Anne's POV)

3.1K 185 7
                                    

(A/N) Hey, SweetLoveWriter hier, voor de mensen die het vorige hoofdstuk vroeg hebben gelezen, er is een kleine verandering geweest, het vorige hoofdstuk was op de dag dat Harry naar The Burrow verhuist wordt, dus niet in verwarring raken. xx SweetLoveWriter

*********************************************************************************************************************

'Vader, waar gaat u naartoe?'

Lily-Anne kijkt op uit haar boek als ze Severus langs zich af ziet komen, gehaast. Severus kijkt om en glimlacht, zijn dochter ontging niets.

'Ik moet weg, voor The Dark Lord. The Order verhuist Harry Potter vanavond naar The Burrow en The Dark Lord wil hem grijpen. Alle Death Eaters, behalve jij en de Malfoys, moeten komen voor de hinderlaag.'

Lily-Anne's gezicht betrekt, een hinderlaag, maar Fred moest daar ook heen, hij zou helpen met de verplaatsing. Als alle Death Eaters er zijn voor een hinderlaag, overleeft hij dat nooit. Severus ziet haar gezicht en komt naar haar toe, zacht legt hij een hand op haar schouder.

'Het komt wel goed lieverd, ik overleef het wel.'

Lily-Anne knikt, ze maakte zich zorgen om haar vader, maar ook om Fred, die van niets wist, zou hij het haar kwalijk nemen? Zij had niets gezegd, maar dat wist hij niet. Severus glimlacht en wil weglopen, maar Lily-Anne komt plotseling overeind en vliegt haar vader om haar nek, met tranen in haar ogen.

'Doe alstublieft voorzichtig.'

Severus blijft verbluft staan, maar pakt dan zijn dochter ook stevig vast en kust haar op haar hoofd.

'Natuurlijk Lily.'

Ze blijven even staan, maar Severus trekt zich al snel los en loopt door naar de deur, Lily-Anne volgt hem en blijft achter hem staan als hij de voordeur opent. Daar draait hij zich nog eens om en omhelst zijn dochter nogmaals.

'Blijf binnen, verlaat het huis niet, het is gevaarlijk.'

Lily-Anne knikt, dan laat Severus haar los, hij gaat op de drempel staan en Disapperate, Lily-Anne alleen achterlatend. Ze voelt de tranen over haar wangen rollen, maar ze maakt geen geluid. De deur laat ze open en ze blijft naar buiten staren, dan loopt ze naar de kast in de gang en pakt er een van de sleutels uit. ze mompelt een spreuk en verdwijnt uit het huis. Even later vliegt ze boven Surrey, langzaam, met de sleutel in haar handen. Ze ziet de Death Eaters, wachtend op Harry Potter en The Order, alle Death Eaters hebben maskers op en zijn onherkenbaar. Dan komen er ineens Thestrals en Bezems naar boven, recht de hinderlaag in. Lily-Anne speurt de lucht af naar Harry, maar dan ziet ze dat er niet 1, maar 6 Harry's zijn, elk vergezeld door een lid van The Order. Ze ziet Fred nergens, hij moet een van de Harry's zijn. Dan schiet de motor van Hagrid door de lucht, Harry zit naast hem. Dan schiet haar blik naar Madeye en een Harry op een bezem. Die lijkt te schrikken van Voldemort die voor hem opdoemt en Disapperate. De Death Eater richt zijn toverstok op Madeye en stuurt een vloek op hem af. Madeye valt van zijn bezem en in het diepe.

'Madeye's dead.'

Dat is het eerste wat door haar heen schiet, Voldemort liet er nooit gras over groeien, als een slachtoffer in beeld kregen, doodde hij hen meteen. Dan ziet ze in haar ooghoeken Remus Lupin, haar Defense Against the Dark Arts leraar in het tweede jaar en haar favoriete leraar. De Harry bij hem verdedigd zich moedig, dat moet een Weasley zijn. Er doemt een Death Eater achter hen op, geen van beiden ziet hem. Lily-Anne wil hen roepen, maar de Death Eater voor Lupin en de Harry is hen voor. Hij wil de Death Eater achter het duo vervloeken, maar door een onverwachtte draai van de Harry wordt hij geraakt door de vloek, hij valt van zijn bezem en kan zich nog net vastgrijpen. Beide Death Eaters zijn verdwenen, Lupin tilt de Harry weer op de bezem en ondersteunt hem terwijl ze verder vliegen. Ze kijkt rond, bijna iedereen is verdwenen, maar ze zoekt de Death Eater die een van de Harry's raakte. Het moest haar vader zijn, hij was de dubbelspion, hij wilde The Order beschermen. Maar nu had hij een Weasley geraakt, en aan de manier van dueleren te zien Fred of George. Met tranen in haar ogen denkt ze aan de Harry die van zijn bezem werd geblazen. Ze vliegt door en even later landt ze in het graanveld bij The Burrow. Ze ziet een groep mensen, maar die verdwijnen al snel naar binnen. Lily-Anne gaat bij een raam zitten en kijkt naar binnen, ze ziet de Weasley's om de bank heen staan, waar de gewonde Weasley ligt. Ze kijkt om een langharige Weasley heen en ziet nu dat het George is. Hij bloedt hevig, zijn oor is weggeblazen. Even haalt ze opgelucht adem, maar toch maakt ze zich zorgen om de tweelingbroer van haar vriend. Ze houdt de sleutel nog steviger vast in haar hand en The Burrow verdwijnt uit haar zicht. Ze staat al snel weer op de stoep van haar eigen huis, waar ze de deur opent en snel weer sluit, ze weet dat haar vader elk moment thuis kan komen en ze had beloofd het huis niet te verlaten. Na een paar minuten vliegt de deur open, knalt tegen de muur en gaat dicht, dan staat Severus plotseling in de kamer, met zijn masker nog in zijn hand, zijn ogen zijn groot. Lily-Anne legt haar spullen neer en staat op.

'Vader, u bent er weer.'

Severus knikt, Lily-Anne kijkt hem bezorgd aan.

'Vader, wat is er?'

Ze begeleidt haar vader naar zijn stoel en zet hem erin, ze buigt zich naar hem toe en legt een hand op de zijne.

'Vader?'

Severus kijkt op en lijkt zijn dochter nu voor het eerst te zien. Hij draait zijn hand om en pakt hem vast.

'Ik heb The Order verraden.'

Lily-Anne gaat zitten, maar laat haar vaders hand niet los.

'Hoe bedoelt u?'

Severus kijkt zijn dochter recht in de ogen, maar hij focust niet op haar.

'Ik moest van Dumbledore de waarheid over vanavond vertellen aan Voldemort, om vertrouwen te winnen. Maar nu heb ik een van de Harry's verwondt en ik weet niet of hij het echt was of een ander.'

Lily-Anne knijpt zacht in haar vaders hand, dan focust hij eindelijk op haar, als hij haar bemoedigende glimlach ziet, glimlacht hij ook. Lily-Anne komt overeind en slaat haar armen om hem heen.

'Het komt allemaal goed vader, wees niet bang, het komt goed.'

Ondertussen staart Lily-Anne zelf met tranen in haar ogen naar de muur, ze was niet alleen haar vader moed in aan het spreken, maar ook zichzelf. Zij moest ook geloven dat ze het zou redden, dat zij en Fred er levend uit zouden komen en iedereen verder kon met zijn leven, zonder Voldemort.

Secret life (as Severus Snape's daughter)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu