Hoofdstuk 52: Of toch...

2.3K 158 36
                                    

Twee weken later komt Lily-Anne laat naar beneden, ze had lang geslapen, maar ze was gelukkig niet meer misselijk 's ochtends.

Ze had nog geen zin gehad om zich aan te kleden, dus had ze haar witte nachtjapon nog aan, met daaroverheen haar lichtgroene ochtendjas, op blote voeten stapt ze de keuken in.

Ze merkt dat iedereen het huis verlaten heeft, Arthur en Ron waren naar de Ministry vertrokken, waar Ron 3 dagen in de week als Auror werkte.

Zelfs Molly en Ginny waren weg, waarschijnlijk boodschappen doen, denkt Lily-Anne.

Alleen George zit nog aan tafel, maar hij zit niet meer te eten, zijn lege bord is aan de kant geschoven en er staat alleen nog maar van zijn koffie.

Zijn ogen en alles lijkt bevroren, en gefocust op de Daily Prophet in zijn handen.

Lily-Anne merkt het niet, komt naar hem toe, legt een hand op zijn schouder en neemt naast hem plaats.

George kijkt nog steeds niet op van zijn krant, hij had zichzelf vandaag vrijgegeven, dus had hij lang gedaan over zijn ontbijt, het bericht in de Prophet had echter alles op zijn kop gezet.

Hij wilde het liefste iets met Lily-Anne gaan doen, ze waren gisteren samen naar de eerste echo geweest.

Hand in hand hadden ze voor St. Mungo's gestaan en daar hadden ze voor het eerst de tweeling gezien.

Nog even was het moeilijk geweest toen de Healer had gevraagd of George de vader van de tweeling, en Lily-Anne met tranen in haar ogen moest bekennen dat de vader van haar kinderen overleden was.

Nu lijkt het alsof de plannen die hij had ver weg liggen, van alles wat hij had kunnen lezen in de Prophet, was dit het laatst wat hij wilde lezen.

Lily-Anne blijft George even aankijken, als haar blik op de krant valt, pakt ze George bij zijn bovenarm.

In haar ogen branden tranen, George merkt het en slaat een arm om Lily-Anne heen.

Die staart met vertroebeld zicht naar de grote foto van haarzelf op de voorkant met daaronder in grote letters: 'Gezocht: beloning 5000 Galleons.'

'Lucius heeft gesmeekt om een extra verhoor bij de Wizengamot en dat kreeg hij. In ruil voor strafvermindering zou hij met namen komen. En hij kwam met jou naam, niet alleen was de Ministry geschokt te horen dat Snape, die gezien werd als de grote man naast Voldemort, ook een dochter had. Maar dat deze dochter ook nog eens nog jonger dan Draco Malfoy bleek en toch moordadig zou zijn, dat schokte hen het meeste.'

Lily-Anne begint zacht te snikken.

'Lucius heeft een strafvermindering van 5 jaar gekregen door het noemen van jou naam. En de Ministry is nu naar je op zoek.'

Lily-Anne knikt en duwt zich los van George.

'I-ik dacht n-net dat ik v-v-veilig was.'

George knikt, hij wist hoe Lily-Anne zich moest voelen, en nu zag hij pas weer hoe jong ze eigenlijk was, doodsbang voor wat haar zou kunnen gebeuren.

Lily-Anne voelt zich hulpeloos, net nu het gevaar geweken leek, werd het ineens gigantisch groot.

Nu Lucius haar verraden had, was niets meer zeker.

Als ze gepakt zou worden, zou ze voor lange tijd in Azkaban belanden, 5 jaar minimaal, voor het bezit van een Dark Mark en het volgen van Voldemort gedurende de oorlog.

Ze zou haar kinderen krijgen in Azkaban, die zouden het nooit overleven, met de Dementors om hen heen.

George heeft de Daily Prophet neergelegd en staat nu bij het aanrecht, ze waren nog wel alleen voor de komende paar uur en hij wist niet hoe hij dit aan moest pakken.

Secret life (as Severus Snape's daughter)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu