Hoofdstuk 74: Malfoy Manor again

2.2K 138 53
                                    

'Dus je kunt voor de volgende volle maan een voorraad Wolfsbane potion af hebben?'

Lily-Anne knikt, het duurde zeker een week om Wolfsbane te maken, maar als ze er meteen aan begon had ze voor de volgende volle maan over anderhalve week een cauldron voor hem klaar.

'Waarschijnlijk genoeg om je vijf volle manen te helpen, maar dan maak ik ondertussen weer meerdere ladingen zodat je voor een paar jaar veilig bent.'

Draco glimlacht en omhelst Lily-Anne weer, hij begreep dat Lily-Anne een zo groot mogelijke voorraad aan wilde leggen, des te minder hoefden ze elkaar te zien en des te minder was de dreiging van zijn vader op Lily-Anne's leven.

'Dank je, je weet niet hoeveel dit voor me betekend.'

Lily-Anne knikt en komt overeind.

'Als je het niet erg vindt, ga ik weer, ik wil niet dat je in de problemen komt als je vader het hoort.'

Draco knikt begrijpend, hij komt ook overeind en omhelst Lily-Anne nog eens. Regulus komt ook overeind en gaat Lily-Anne voor naar de voordeur. Daar blijft hij even staan voordat hij de deur opent.

'Hoe gaat het met jou, en Fred en Severus. Je ziet er fantastisch uit dat moet wel gezegd.'

Lily-Anne glimlacht breed, hij moest eens weten.

'Dank je Reg, en met mij en de kinderen gaat het goed.'

Dan wordt ze serieuzer en doet een stap dichter naar Regulus toe.

'En je houdt het voor je, Draco mag niets weten van Fred en Severus, oke?'

Regulus lijkt te schrikken van de opmerking, maar knikt dan en opent de deur. Maar voordat Lily-Anne kan vertrekken, bedenkt hij zich en houdt haar even tegen. Hij loopt terug de kamer in, grist een paar papieren van zijn bureau en loopt terug naar de hal. Hij geeft ze aan Lily-Anne.

'Dit zijn de papieren die je nog moest nakijken en tekenen. Kijk er thuis maar naar en geef ze maar af aan Percy.'

Lily-Anne knikt en loopt dan naar buiten en pakt de sleutel uit haar mantel. Niet veel later staat ze weer voor The Burrow. Het was net middag en veel eerder dan ze eigenlijk verwacht had thuis te zijn. Als ze binnenkomt en haar mantel op heeft gehangen, hoort ze boven Severus huilen. Ze loopt op een draf naar boven en ziet dat haar slaapkamerdeur al open is. Eenmaal binnen ziet ze Molly al over de wieg heen gebogen staan.

'Ah Molly, fijn dat je er al bij bent.'

Molly kijkt op en glimlacht.

'Lily, ik had je nog niet thuis verwacht, wil jij hem dan eten geven?'

Lily-Anne knikt en pakt Severus uit zijn wieg.

Een week later vertrekt Lily-Anne aan het begin van de avond uit The Burrow, Percy was bij Audrey, George deed nog wat extra werk voor de winkel en Molly en Arthur waren weg. Ginny zou op de tweeling passen, zeker omdat Lily-Anne niet wist hoe laat ze thuis zou zijn. In de tas op haar heup zitten een tiental flacons met Wolfsbane Potion. Ze had een volle ketel gemaakt en ondanks dat het best lang geleden was dat ze Wolfsbane Potion had gemaakt, ging het in een keer goed. Als ze buiten staat, vouwt ze haar vingers om de sleutel in hand heen en pakt met haar andere hand de band van haar tas vast. Niet veel later staat ze voor Malfoy Manor, waar Draco nu alleen woonde totdat zijn moeder vrij kwam. Ze klopt op de deur en ze hoort wat gestommel van boven komen. De deur vliegt open en Draco staat voor haar neus, gekleed in een zwart pak met een glimmend zwarte stropdas. Zijn haren strak in een scheiding, zoals hij er altijd uit had gezien. Het was alsof er niets veranderd was in die maanden van oorlog en Azkaban.

Secret life (as Severus Snape's daughter)Where stories live. Discover now