Hoofdstuk 63: Kingsley Shacklebolt

2.4K 154 22
                                    

'Lily, je bent gek! Waarom wil je dat doen?'

Ron kijkt Lily-Anne ongelovig aan en ook Harry kan het niet geloven, het was de volgende dag en Harry, Ron, George en Lily-Anne zaten met zijn vieren aan tafel. Lily-Anne had hen net haar plan voorgelegd, ze wilde Draco vrij krijgen en verder open kaart spelen naar Kingsley. Alles vertellen, behalve dat zij en Harry broer en zus waren.

'Draco verdient het net zo min als ik om in Azkaban te zitten, het is niet goed dat ik hier nu zit, terwijl hij nog 5 jaar in Azkaban moet blijven zitten.'

Lily-Anne kijkt George aan, die bemoedigend knikt, hij steunde Lily-Anne in alles wat ze deed. Hij wist dat hij haar stille belofte aan Draco niet mocht breken, Draco was altijd Lily-Annes beste vriend geweest, dat wist hij al toen hij op Hogwarts zat en Lily-Annes persoonlijkheid stond het gewoonweg niet toe om die vriendschap zo te verbreken. Harry kijkt van Lily-Anne naar George en terug.

'Je wil dit echt, Lily-Anne, is het niet?'

Lily-Anne knikt vastberaden, haar handen rustend op haar buik. Harry blijft haar even nog ongelovig aanstaren, maar begint dat te glimlachen en knikt.

'Goed, dan doen we dat, ik ga naar Kingsley toe vandaag en vraag hem om hierheen te komen.'

Hij komt overeind en buigt zich over de tafel heen, hij kust Lily-Anne zacht op haar voorhoofd. Ron komt ook overeind.

'Jullie gaan weer aan het werk?'

Harry en Ron knikken tegelijkertijd, ook Lily-Anne en George komen nu overeind. Ron en Harry slaan hun mantels om en verdwijnen na een laatste knik de deur van The Burrow uit. George pakt de ontbijtspullen bij elkaar en hij en Lily-Anne beginnen aan de afwas, waar ze alle tijd voor nemen.

'We gaan het doen George, we gaan hem vrij krijgen toch?'

George knikt zonder op te kijken, hij voelt dat Lily-Anne glimlacht en doet hetzelfde, nu alleen nog Kingsley overtuigen.

Een week later, Lily-Anne zich net aangekleed. Molly had nieuwe kleren voor haar gemaakt, de andere waren allemaal te klein geworden. Ze had nu een paar lossere zwarte jurken, maar ook haar assortiment Muggle kleren was veel groter geworden in een week tijd, allemaal zwart of met een klein beetje kleur erin, dus nog steeds haar stijl. Haar kleren vandaag was een lage, zwarte broek, ze vond het nog steeds vreemd om er een te dragen, ze was het niet gewend en een truitje waardoor haar buik goed zichtbaar was, helemaal van kant, met daaronder een donkerpaars hemd. Ze vlecht haar haren in en stapt in een paar ballerina's, die ze nu heel vaak droeg. Als ze zichzelf bekijkt in de spiegel, moet ze lachen. Dit was absoluut niet wat ze normaal gesproken zou dragen, maar het kon ermee door. Als ze beneden komt, wordt ze begroet door Percy, Harry en Bill, Ron en George waren nog even naar Weasleys Wizard Wheezes.

'Goedemorgen Lily, je ziet er goed uit.'

Harry glimlacht, maar Lily-Anne wist dat ook hij deze kleding niet van Lily-Anne gewend was. Ze gaat aan tafel zitten en pakt haar ontbijt bij elkaar.

'Kingsley komt vanmiddag, dat weet je?'

Lily-Anne slikt haar yoghurt door en knikt, na een week van smeken was Harry doorgekomen bij Kingsley en zou hij naar The Burrow komen om met Lily-Anne en de rest van de familie te praten over het vrijlaten van Draco en het voor altijd vrijspreken van Lily-Anne omdat ze zwanger was. Na het ontbijt, pakt Harry Lily-Anne plotseling bij de hand en neemt haar mee naar buiten, waar hij haar op een bankje naast de deur zet en naast haar komt zitten. Lily-Anne legt meteen haar handen op haar buik, ze kon er bijna niet meer vanaf blijven nu, ze hield van haar baby's, zeker nu ze weer vrij was kon ze er echt van genieten.

Secret life (as Severus Snape's daughter)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu