Hoofdstuk 40: Harry Potter confronts Snape

2.7K 167 266
                                    

(A/N) : ja leuk een authors note vooraf. Zoals jullie waarschijnlijk al gemerkt hebben, komen we heel dichtbij de ontknoping van de Battle of Hogwarts. Ik zal vanaf nu ook letterlijke teksten uit de film gebruiken. In het Engels natuurlijk. Laat eens aan me weten wat jullie willen wat de uitkomst wordt van de Battle.

Gaat Snape dood?

En wie kiest Lily-Anne, Fred of Draco?

En is ze wel of niet zwanger???

Laat maar eens weten...

XXX SweetLoveWriter

*************************************

De tafels zijn verdwenen, en in 4 blokken staan de houses te wachten op wat er komen gaat. Lily-Anne kijkt rond, iedereen is er, behalve Draco. Hij was plotseling verdwenen, waar naartoe wist ze niet. Alecto en Amycus staan voorin de Hall en hun blik glijdt over alle leerlingen. Alle andere professoren staan bij muren en kijken gespannen rond. Dan vliegt de deur open en komt er een persoon naar voren, niemand kijkt echter op. Snape beent met grote passen naar voren, de mededeling die hij had gekregen maakte hem ongerust, maar als hij waarheid was... was de slag dichtbij. Hij stapt een paar treden omhoog en draait zich om, met zijn handen in de zakken van zijn gewaad.

'Any of you are surely wondering why I have summoned you at this hour.'

Lily-Anne's gedachten zijn volledig gericht op de monotone en emotieloze stem van haar vader. Zeg het niet, alstublieft, zeg het niet.

'It's come to my attention, that earlier this evening... Harry Potter was sighted in Hogsmeade.'

Lily-Anne sluit haar ogen, nu was het voorbij, The Dark Lord zou aanvallen en heel Hogwarts vernietigen. Dat was zijn plan, en daar zou hij niet van afwijken. Om haar heen beginnen de leerlingen te smoezen.

'Now...'

Iedereen valt stil en Lily-Anne kijkt haar vader weer aan.

'Should anyone... student or staff, attempt to aid mr. Potter. They will be punished... in a manner consistent with the severity of their transcretion. Furthermore...'

Haar vader valt stil en kijkt de hele hal rond.

'Any person found to have knowledge on these events, who fails to come forward. Will be treated... as... equally guilty.'

Hij kijkt opnieuw de hal rond. Niemand durft echter iets te zeggen, Lily-Annes ogen zoeken de Gryffindors af naar Ginny en Neville, die ze ook steeds beter vertrouwde, maar ziet hen geen van beiden

'Now then...'

Ze kijkt weer naar haar vader, die van het podium afloopt.

'If anyone has any knowledge on mr. Potters movements this evening. I invite them to step forward...'

Hij blijft staan, zijn ogen gefocust op de Ravenclaws.

'Now'

Het blijft stil, niemand durft te praten, zelfs niet te ademen. Een beklemmende stilte valt over de ruimte. Dan stapt er plotseling iemand uit de groep Gryffindors. Iedereen kijkt om, ook Lily-Anne en met een schok ziet ze Harry Potter staan, in uniform.

'It seems, despite your exhaustive defensive strategies, you set off a bit off a security problem, headmaster.'

De deuren vliegen open en een groep mensen stapt naar binnen, waaronder Neville, Ginny, meneer en mevrouw Weasley, Bill en Fleur, Remus Lupin en Tonks en Fred en George. Lily-Annes hart maakt een sprongetje als ze Fred ziet.

'And I'm afraid it's quite extensive.'

Haar gezicht blijft hangen op Fred, hij was niet veel veranderd in die paar dagen, hij had alleen zijn pak verruild voor een trui met een stoffen jasje, wat hem goed stond.

Secret life (as Severus Snape's daughter)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu