Hoofdstuk 29: Harry in Malfoy Manor

2.7K 164 24
                                    

'Bij deze beëindig ik deze vergadering, dit zal de laatste vergadering zijn van de maand. Ieder van jullie kan je eigen weg gaan.'

Voldemort komt overeind, al snel gevolgd door alle Death Eaters die opstaan, ook Lily-Anne. Ze zit op een stoel vlakbij Voldemort en stond bijna tegelijkertijd met hem op. Voldemort knikt en de Death Eaters verlaten de lange tafel. Lily-Anne blijft echter staan, ze kijkt recht voor zich uit, in haar vaders diepe, zwarte ogen. Hij knikt heel langzaam en synchroon draaien ze zich weg van de tafel, knikken nogmaals naar Voldemort, die terugknikt, en lopen dan door naar de hal. Daar blijven ze in een hoek staan, Severus pakt zijn dochter stevig vast en drukt haar tegen zich aan. Lily-Anne voelt haar vaders sterke armen om zich heen en legt haar hoofd op zijn borst. Severus drukt haar iets dichter tegen zich aan en laat haar dan los, zijn gezicht in de plooi, als altijd. Maar Lily-Anne ziet de zwakke glimlach erdoorheen.

'Ik moet weer weg Lily, terug naar Hogwarts. Jij blijft hier.'

Lily-Anne schudt haar hoofd.

'Nee, ik ga met u mee, ik blijft bij u. Ik voel me veiliger op Hogwarts dan h...'

Severus schudt resoluut zijn hoofd.

'Nee, je moet hier blijven. The Dark Lord wil het zo, dus doen we het zo. Ik zie je aan het einde van de vakantie.'

Lily-Anne wil ertegenin gaan, maar haar vaders blik legt het zwijgen op. Hij loopt naar de deur en opent die, voordat hij naar buiten loopt, kijkt hij nog een keer om. Lily-Anne ziet hem kijken, glimlacht en knikt. Severus doet hetzelfde en sluit de deur. Lily-Anne draait zich om en knikt nog eens.

'Einde van de vakantie'

Een paar dagen later zit Lily-Anne in de bibliotheek, in een leunstoel met een dik, in leer gebonden boek in haar handen. Oude runen, niet haar sterkste punt, maar wel handig bij het lezen van oude recepten van Potions. Ze is zo gefocust op het boek, dat ze niemand hoort binnenkomen. Ze schrikt dan ook op ls ze plotseling een strakke hand op haar schouder voelt. Met een schok kijkt ze op en kijkt recht in het gezicht van Lucius Malfoy.

'Hoe durf je, Snape.'

Lily-Anne klapt zacht het boek dicht en komt overeind, ze gaat recht tegenover Lucius staan en kijkt hem aan. Hij komt een stap dichter naar haar toe.

'Hoe durf je Snape, mij onteren in mijn eigen huis!'

Hij trekt zijn toverstok, blijkbaar had hij hem teruggekregen van Voldemort, de scheuren en breuken zitten er nog in. Lily-Anne is hem echter te slim af en zorgt er zonder een woord te zeggen voor dat de stok uit zijn handen vliegt. Ze doet een stap dichter naar hem toe.

'Ik...doe...niets, blijf uit mijn buurt, dan zal ik hetzelfde doen.'

Ze draait zich om en loopt door naar haar kamer, ze hoort Lucius een boek door de ruimte gooien, maar ze besteedt er geen aandacht aan. Ze loopt door naar haar slaapkamer, waar ze een ander boek pakt en weer begint te lezen, dit maal in haar Potions boek.

Na een uur hoort ze Bellatrix door het huis roepen, ze loopt naar de deur en opent hem op een kier.

'Draco!'

Ze opent de deur nog verder en sluipt naar beneden, zonder een geluid te maken komt ze bij de deur en kijkt naar binnen. Ze ziet 3 personen, omgeven door Snatchers, een van de 3 wordt naar voren gesleept door Bellatrix. Lily-Anne schiet de deuropening en gaat achter een pilaar staan. Hoewel ze in de woonkamer staat, zijn alle meubels weggehaald, op een paar stoelen achterin de kamer na. De 2 personen bij de Snatchers zijn verduidelijk Ron en Hermione, maar de 3e persoon heeft een misvormd gezicht. Toch herkent Lily-Snne hem als haar broer. Ze gaat nog een pilaar dichter naar de groep toe en kijkt toe hoe Bellatrix Harry aan zijn haren omhoog trekt, voor Draco's neus, met een valse grijns om haar gezicht.

'Is het hem?'

Zeg nee, zeg nee, denkt Lily-Anne, en tot haar opluchting schudt Draco zijn hoofd.

'Ik weet het niet zeker, hij is anders...'

Lucius stapt naar voren en grijpt Draco in zijn nekvel, hij fluistert hem iets in zijn oren. Wat hij zegt kan Lily-Anne niet opvangen. Dan breekt er plotseling een rel los uit tussen de Snatchers en de Malfoys. Bellatrix vuurt vloek na vloek af en een voor een vluchten ze weg. Lily-Anne rent in de richting van de wijnkelder. Ze loopt de trap af naar beneden, verbergt zich in een inham en blijft staan. Al snel worden Harry en Ron langsgesleept door Wormtail. Vreemd, denkt Lily-Anne, ik wist niet dat hij hier was. Hij loopt weer terug de trap op en Lily-Anne kijkt om het hoekje naar Ron en Harry, langzaam komen er nog meer mensen tevoorschijn. Met een schok herkent ze Luna, Olivander en Griphook van Gringotts. Ze kijkt ernaar, plotseling draait Harry zijn hoofd om en kijkt Lily-Anne recht in het gezicht aan. Hij lijkt te schrikken, maar doet er verder niets mee. Al snel sluipt ze weer terug naar achteren. Waar ze een gil vandaan hoort komen. Ineen gedoken sluipt ze de trap op en schiet achter een pilaar. Ze ziet Bellatrix, bovenop Hermione, blijkbaar in een soort verhoor. Toch lijkt het een redelijk pijnlijk verhoor voor Hermione. Zonder geluid sluipt Lily-Anne de kamer uit, waar ze meteen Draco tegen het lijf loopt. Die pakt haar vast en trekt haar mee. Als ze alleen zijn blijft hij staan.

'Lily, het was Harry, Potter is hier.'

Lily-Anne knikt en pakt Draco bij zijn schouders, hij schokte, en dat wilde ze stoppen. Langzaamaan kalmeert Draco weer.

'Rustig maar, het komt goed.'

Draco knikt.

'Maar wat moet ik nu doen dan?'

Lily-Anne schudt haar hoofd.

Niets, Voldemort is weg, je kunt niets verkeerd doen nu. Je moet gewoon je familie beschermen en te vriend houden.'

Dan hoort Lily nog een schreeuw van Hermione, ze  duwt Draco weg en loopt zelf richting de trap.

'Ga, ik wil niet gezien worden door Potter, Weasley of Granger. Ik ga naar boven, jij moet je familie helpen.'

Draco knikt en rent de kamer weer in, terwijl Lily-Anne de trap op rent, naar haar kamer. Daar blijft ze een tijdje op haar bed zitten, de geluiden van beneden volgend. Als alles uiteindelijk stil is, doet ze langzaam de deur open. Plotseling staat Draco voor haar neus. Hij stapt naar binnen en gaat trillend als een rietje op het bed zitten. Lily-Anne neemt naast hem plaats en legt een hand op zijn knie.

'Wat...'

'Potter heeft mijn stuk eh stok, ze zijn weg, allemaal. Loony, Griphook, Olivander. The Dark Lord zal ons vermoorden.'

Lily-Anne schudt haar hoofd en verplaatst haar hand naar Draco's wang.

'Nooit, hij zal woedend zijn, maar als ik hem zeg dat hij jullie niet vermoord, zal hij dat niet doen.'

Draco kijkt Lily-Anne aan, met een lichte schittering in zijn ogen, die Lily-Anne al bijna een jaar niet had gezien.

'Zou je dat willen doen Lily?'

Lily-Anne knikt en glimlacht vastberaden.

'Natuurlijk, alles voor mijn beste vriend.'

Draco omhelst Lily-Anne met een zwakke glimlach.

'JIj zou hetzelfde voor mij doen.'

Lily-Anne voelt Draco's greep verslappen, maar dat knikt hij.

'Ja, natuurlijk.'

Secret life (as Severus Snape's daughter)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu