Hoofdstuk 78: Weasley and a Hogwarts Reunion

2.3K 151 43
                                    

(A/N: Merry Christmas to you all, en bij deze jullie kerstcadeautje, een nieuw, lang hoofdstuk voor Lily-Anne. Nogmaals Merry Christmas en heel veel lieve groetjes, SweetLoveWriter.)

************************************************************************************************************************
Twee maanden later is Lily-Anne vroeg wakker, maar niet door Fred of Severus, het is George, die op haar deur klopt. Met een half wakker hoofd komt ze uit haar bed en schuifelt op blote voeten naar de deur, die ze zacht opent. Als ze George ziet staan, wil ze meteen de deur weer dichtgooien, maar hij houdt haar lachend tegen.

'Rustig maar Lily, denk je nu serieus dat ik je nooit heb gezien als je net uit je bed komt gerold?'

Lily-Anne lacht om haar eigen acties en opent de deur, George stapt naar binnen en kijkt meteen naar zijn neefjes die nog liggen te slapen.

'Ze doen het steeds beter he? De hele nacht doorslapen.'

Lily-Anne kijkt ook naar de bedjes en knikt.

'Ja inderdaad, het gaat steeds beter, maar ik ben zelf nog altijd zo moe dat ik het niet eens merk.'

George lacht, dan wordt zijn gezicht serieuzer.

'Als je je zo klaar gaat maken, we moeten over een paar uur weg naar Hogwarts, weet je nog?'

Lily-Anne knikt en glimlacht, ze wijst op haar kast en George volgt haar hand. Aan de kast hangt een zwarte jurk, zoals altijd. Maar deze had hij nog nooit gezien, een jurk met lange kanten mouwen en de kant loopt verder uit over de hele jurk.

'Waar heb je die vandaan?'

Hij loopt naar de jurk toe en pakt hem vast, nu pas valt de kleur van de steentjes die over het kant verdeeld zijn op, donkergroen en bordeauxrood.

'Je moeder heeft hem voor me gemaakt voor vandaag, niemand heeft hem nog gezien.'

George laat de jurk los en loopt weer naar de bedjes, Fred wrijft net met zijn vuistje over zijn neusje en zijn grote ogen gaan langzaam open. George grijnst naar de kopie van zijn tweelingbroer en tilt hem op.

'Mam heeft ook nog iets voor Fred en Severus, iets waar jij niets van weet, als je het niet erg vind, neem ik dit lieve neefje alvast mee.'

Lily-Anne glimlacht en knikt ze loopt nog even naar haar zoon toe en strijkt hem over zijn wang.

'Natuurlijk George. Ik kom zo met Severus.'

George knikt en loopt met Fred de kamer uit, naar beneden. Lily-Anne sluit de deur achter hem en loopt naar de kast waaraan de jurk hangt, meerdere keren de witgouden ring om haar vinger draaiend.

'Hij is prachtig... Net als jij.'

Met een schok draait Lily-Anne zich om en moet moeite doen om haar tranen in te houden. Fred heeft zijn zoon uit zijn bedje getild en wiegt hem langzaam heen en weer. Eerst is zijn blik gericht naar zijn zoon, maar dan kijkt hij op en glimlacht.

'Hey Lily. Heb je me gemist.'

Lily-Anne lacht om zijn opmerking, maar de tranen rollen over haar wangen. Ze knikt en komt langzaam naar hem toe, dan staat ze plotseling stil.

'Ik kan je weer niet aanraken is het niet?'

Fred haalt zijn schouders op.

'Ik weet het niet.'

Dan steekt hij een hand uit naar Lily-Anne en komt ze toch dichterbij en kijkt naar haar jongste zoon in de armen van zijn vader.

'Hij is echt heel mooi Lily, dat hebben we goed gedaan.'

Secret life (as Severus Snape's daughter)Where stories live. Discover now