Hoofdstuk 28: Malfoy Manor

2.9K 171 8
                                    

'Lily, Lily...'

Lily-Anne voelt een zachte aanraking op haar arm en schrikt op uit haar gedachten, ze kijkt op en ziet Draco naar haar glimlachen. Zij doet hetzelfde en schudt haar slapende hand los, uren had ze voor zich uit zitten staren, naar het voorbij schietende landschap. Haar gedachten waren bij Fred, die ze een week geleden voor het laatst had gezien in The Three Broomsticks. Daarna was hij vertrokken naar de Burrow, waar hij een paar dagen zou blijven, voordat hij verder zou trekken met Potterwatch. Het was paasvakantie en ze zaten op de trein terug naar London. Op het tafeltje bij het raam ligt de dichtgevouwen brief met het inktzwarte zegel van Voldemort. Hij had haar een dag eerder persoonlijk een brief gestuurd en die bij Severus afgeleverd, die hem op zijn beurt weer aan zijn dochter had gegeven. Ze was bij hem gekomen voor hun maandelijkse gesprekken, maar echt veel was er niet te melden. Het was weer goed tussen hen, dat was het belangrijkste. In zijn kantoor hadden ze hem samen geopend en gelezen. Voldemort wilde Lily-Anne laten weten dat hij haar gedurende de vakantie wilde spreken. Dit gesprek zou niet plaatsvinden op Spinners End, waar niemand meer kwam na het vertrek van Lily-Anne en Severus aan het begin van het schooljaar. In plaats daarvan zou het plaatsvinden in Malfoy Manor, waar ze ook aan zou zitten bij haar eerste vergadering. De oorlog was dichtbij, zoals Lily-Anne had gevreesd en hij had alle manschappen nodig. Severus had Lily-Anne op het hart gedrukt bij hem of Draco in de buurt te blijven en niet alleen door het huis te gaan zwerven. Ook hij vertrouwde de Death Eaters niet meer.

'Ze zijn alleen nog maar gericht op winnen, en wie hun verkeerd in de wegloopt of hindert, gaat eraan.'

Die woorden spookten nog steeds door Lily-Anne's hoofd, ze knippert een paar keer met haar ogen en schudt de gedachten van zich af. Draco heeft ondertussen haar trunk van het rek gepakt en geeft hem aan haar. Dan pakt hij haar hand en leidt haar naar het perron, waar ze al snel Disapperaten. Nog geen 10 seconden later staan ze op de gigantische oprijlaan van Malfoy Manor. Lily-Anne blijft even stilstaan om het huis in zich op te nemen. Het was donker en hoekig, maar hoe dan ook het grootste en mooiste woonhuis dat ze ooit had gezien, met een groot gietijzeren hek halverwege de oprijlaan. Draco loopt een paar passen vooruit, maar draait zich dan om.

'Kom je?'

Hij steekt zijn hand naar haar uit, Lily-Anne knikt en grijpt de hand vast. Samen benen ze de oprijlaan over, halverwege zwaait Draco met zijn toverstok en ze lopen dwars door de grote hekken die hen de weg versperden. Ze lopen door en al snel staan ze bij de voordeur, Draco opent hem en ze lopen de grote, zwarte hal in. Bovenin hangen grote kroonluchters die een grijzig licht uitzenden. Alles was donker en bedrukkend, maar dat kon ook door de huidige bewoners komen, denkt Lily-Anne. Draco gaat haar voor de trappen op naar een brede overloop waar hij rechtsaf slaat naar een deur aan het einde van de hal. In hun loop botst Lily-Anne bijna tegen een kast op de overloop aan, maar ze ziet hem net op tijd en passeert hem. Draco staat ondertussen bij de deur en klopt er zachtjes op.

'Binnen.'

Draco opent met gebogen hoofd de deur, Lily-Anne passeert hem hooghartig. In een stoel voor de open haard zit een figuur in zwarte kleren. Hij staart in het vuur, terwijl hij in zijn hand een stok houdt die Lily-Anne herkent als die van Lucius Malfoy. Het hout is gescheurd en delen van de core zijn zichtbaar geworden. Voldemort komt overeind, maar in plaats van zich naar Lily-Anne te draaien, doet hij enkele stappen dichter naar het vuur. Lily-Anne komt naast hem staan en staart in het vuur.

'Potter is spoorloos verdwenen.'

Voldemort knikt.

'Dat is mij bekend.'

Hij blijft voor zich uitkijken.

'Gebeurd er verder nog iets interessants op Hogwarts.'

Lily-Anne schudt haar hoofd.

'Dumbledores Army houdt zich schuil ergens in Hogwarts, maar ook die zijn onvindbaar.'

Voldemort knikt.

'Je bent een trouwe dienaar, Lily-Anne. Ik ben trots op je.'

Voldemort draait zich naar Lily-Anne toe en zij doet hetzelfde.

'Ga nu, Draco zal je je kamer wijzen, maak je klaar voor de vergadering vanavond.'

Lily-Anne knikt en draait zich om, ze opent de deur, waar Draco staat te wachten.

'Ik zal u uw kamer tonen.'

Draco buigt en sluit de deur, dan gaat hij Lily-Anne voor naar een kamer aan het andere eind van de overloop. Halverwege komen ze. Lucius Malfoy tegen, die de trap op komt gelopen. Zijn stoppelbaard is grauw, net als zijn kleding. Hij kijkt Lily-Anne arrogant aan, maar ook woedend, hij kon het niet hebben dat deze Snape de gehele vakantie onder zijn dak zou slapen en daarnaast ook nog het lievelingetje was van Voldemort. Zonder een woord te zeggen passeren ze elkaar en Draco opent de deur van een grote, donkere kamer.

'Ik zal u roepen voor het eten, die direct gevolgd wordt door de vergadering.'

Lily-Anne knikt, maar als hij weg wil lopen, houdt Lily-Anne hem tegen.

'Draco.'

Hij draait zich om en Lily-Anne omhelst hem.

'Blijf alsjeblieft mijn vriend Draco, ook hier.'

Draco laat Lily-Anne los en knikt, dan verlaat hij alsnog de kamer. Lily-Anne kijkt naar het bed en ziet haar trunk liggen, ze opent hem en pakt haar borstel eruit.

Secret life (as Severus Snape's daughter)Where stories live. Discover now