Hoofdstuk 57: de veroordeling

2.2K 169 57
                                    

9 handen gaan langzaam de lucht in, niet meer niet minder, Lily-Anne kijkt er met tranen in haar ogen naar. Dit was verre van een meerderheid, ze zou teruggaan naar Azkaban, dat was zeker.
Kingsley knikt en Terry schrijft de hoeveelheid personen en diens namen op.

'Dan, hoeveel bevinden Lily-Anne Snape schuldig aan de moord op Fred Weasley?'

Geen enkele hand gaat omhoog, door haar eigen overtuigende woorden geloofde niemand gelukkig dat zij de oorzaak van de explosie was geweest. George haalt kort adem, zijn adem stokte in zijn keel bij het zien van de kleine hoeveelheid handen die omhoog gingen bij de vorige vraag. Nu zou ze terug moeten naar Azkaban en dat was niet de bedoeling. Maar hij wist dat Lily-Anne niets wilde zeggen over haar kinderen, ze was doodsbang dat ze van haar afgenomen zouden worden, dat las hij in haar ogen. Anders was hij opgesprongen en had het door de hele zaal geschreeuwd. Dan zouden ze haar wel vrijlaten, maar Lily-Anne wist dat die kans bijna te verwaarlozen was. Nu hij geen enkele hand omhoog zag gaan bij de vraag of Lily-Anne schuldig was aan de dood van Fred, was hij toch wel opgelucht. Niemand zou haar dat in de schoenen mogen of kunnen schuiven, dat zou ongehoord zijn geweest, zeker na wat ze mee had moeten maken.
Terry opent ondertussen de informatie neer en Kingsley vervolgd zijn riedeltje.

'En hoeveel bevinden Lily-Anne schuldig aan de moord op Colin Creevey?'

Enkele tientallen handen gaan omhoog, de echte Aurors en Voldemort haters die niet konden geloven dat een Death Eater een lid van Dumbledores Army zou kunnen redden. Terry Boot schrijft het op en noteert de namen, Kingsley haalt een keer diep adem, na het betoog van George was hij ook gaan geloven in Lily-Annes onschuld, hoe onlogisch het ook leek, maar hij kon niet om de Wizengamot heen.

'En hoeveel bevinden. Lily-Anne Snape schuldig aan de moord op Death Eater Gryffin?'

Bijna honderd handen schieten de lucht in, iedereen geloofde dat er geen andere mogelijkheid was dan dat Lily-Anne deze Gryffin had vermoord. Lily-Anne slaakt zacht een zucht van verlichting en George en Harry doen hetzelfde, ondanks dat een deel Lily-Anne schuldig vond aan de moord op Colin Creevey, kon dit niet op tegen de gigantische hoeveelheid die haar schuldig vond aan de moord op Gryffin. Het was bijna zeker dat Lily-Anne een soort van strafvermindering zou krijgen, dat kon bijna niet anders.
Kingsley komt overeind en kijkt de zaal rond.

'Wizengamot, gaat u in beraad, wij zien elkaar binnen een uur terug om een veroordeling aan deze zaak te hangen. Snape blijft hier, de familie mag in de buurt komen, maar niet te dichtbij.'

Als één man komt de hele Wizengamot overeind en schuifelen naar buiten toe, gevolgd door de Aurors die bij de deur wacht hielden. De familie Weasley komt ook overeind en George komt onmiddellijk op Lily-Anne af. Hij wordt echter halverwege tegengehouden door een Auror. Als Harry dichterbij komt, schiet diezelfde Auror juist naar achteren, weg van de aankomende Weasleys.

'Ik wil haar spreken, alleen.'

De Auror schudt, nog altijd een beetje geschrokken, zijn hoofd.

'Dat kan niet Harry, ze is een Death Eater.'

Harry lacht, George glipt ondertussen langs hem af en vliegt Lily-Anne om de hals, die kan nog maar net op haar benen blijven staan. Ze glimlacht breed en drukt George steviger tegen zich aan, ze had zijn omhelzing en zijn aanraking wel gemist, ze was zo alleen in haar cel in Azkaban en dat zou nog wel even zo blijven. Als George haar loslaat, kijkt hij even om, waar Harry nog steeds de beide Aurors afleid, die absoluut geen oog meer hebben voor Lily-Anne.
Zacht legt hij een hand op haar gegroeide onderbuik en wrijft er langzaam overheen.

'Je begint het te voelen dat ze er zijn?'

Lily-Anne glimlacht en knikt.

'Ja maar ik kan het nog wel verbergen, die kleren zijn groot genoeg.'

Secret life (as Severus Snape's daughter)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu