Hoofdstuk 21: Headmaster Snape

3.1K 170 23
                                    

Die avond zit iedereen aan de tafels in The Great Hall. Crabbe en Goyle zitten naast Draco, maar aan hun houding te merken, is Draco zijn leiderschap kwijt. Lily-Anne zit naast Draco aan de andere kant, Pansy Parkinson zit naast Goyle en kijk ooit schichtig naar Lily-Anne, ze vertrouwde haar niet met Draco, ze waren nog te klef. Lily-Anne kan haar ogen echter niet afhouden van de man in het midden van de lange lerarentafel. Haar vader zat in de grote troon van de Headmaster, pratend met een nieuwe leraar, MacGonnagal vermijdend. Na het hoofdgerecht staat hij op van de stoel en loopt naar voren. Iedereen is muisstil, doodsbang voor wat Snape zou gaan zeggen. Hij schraapt zijn keel en kijkt de zaal in, als Lily-Anne's blik de zijne kruist, knikt ze. Dan haalt Snape diep adem.

'Beste leerlingen en leraren. Ik begrijp dat het heel anders is voor iedereen. Maar Hogwarts is nog altijd een veilig tehuis voor jonge tovenaars en heksen. The Dark Lord wil jullie beschermen, jullie zijn de toekomst en dit is de manier om jullie klaar te stomen voor jullie verdere leven onder de leiding van Hem.'

Hij houdt even stil, de nieuwe leraren, Death Eaters aan hun houding te merken, staan ook op.

'Een persoon is echter ongewenst, Harry Potter, enige geluid over hem is van belang. Wie hem assisteert en helpt met zijn werk, zal zwaar gestraft worden.'

De Death Eater zijn naast hem gaan staan en roepen keihard door de zaal:

'Lang leve Lord Voldemort, de Heer van het Duister!'

Crabbe, Goyle, Pansy en enkele andere slytherins herhalen het. Maar Lily-Anne en Draco knikken alleen maar. Lily-Anne ziet haar vader de woorden herhalen, maar zijn ogen staan niet geloofwaardig. Dan tilt hij zijn handen op en de desserts verschijnen op tafel, Severus verlaat echter meteen de zaal. Lily-Anne volgt haar vader met haar ogen en staat dan ook op. Ze sluipt de Great Hall uit, terwijl iedereen desserts op zijn bord schept. Draco doet hetzelfde als Lily-Anne, maar als hij buiten de zaal staat, is zijn vriendin verdwenen. Lily-Anne is de trappen op gelopen en staat nu voor de ingang van haar vaders nieuwe kantoor. Snape verschijnt enkele seconden later, met een nors gezicht kijkt hij om zich heen.

'Vader?'

Snape kijkt op en ziet nu zijn dochter staan, zijn gezicht blijft nors.

'Lily, wat doe je hier?'

Lily-Anne kijkt op naar haar vader, die haar nors aankijkt.

'Ik zag u weggaan, ik wilde weten of er iets mis was.'

Severus kijkt nors en draait zich richting het beeld dat toegang biedt tot zijn kantoor.

'Er is niets Lily, ga terug.'

Hij mompelt een woord dat lijkt op 'Albus' en stapt de trap op die wegdraait naar boven.

'Volg me niet Lily.'

Lily-Anne blijft even staan en volgt haar vader met haar ogen. Dan draait ze zich om en loopt weg, in de richting van de Owlery. Waar Destiny als enige raaf zat tussen de uilen, zij hadden er geen probleem mee, Destiny zat altijd bovenin de toren en hield zich niet met de uilen bezig. Maar nu was Destiny er niet. Lily-Anne wacht even buiten en ziet dan haar raaf komen, die landt na een paar seconden op haar arm. Ze geeft haar de brief in haar bek en Lily-Anne geeft haar wat eten, de raaf vliegt onmiddellijk door naar haar plaats bovenin de toren in. Lily-Anne vouwt de brief open en glimlacht, hij was van Fred. Na dagen naar Potterwatch te hebben geluisterd en zijn stem te hebben gehoord onder de schuilnamen Rodent en Rapier, van wie ze zeker wist dat hij hen beide was, had ze nu eindelijk een brief van hem gekregen.

Lieve Lily,

Het spijt me dat ik zo lang niets van me heb laten horen, ik ben gewoon bang dat Voldemort ons vindt en dan zijn we de klos. Maar ik mis je, we zijn verhuist naar Hogsmeade met ons radiostation. We verhuizen echter heel veel om niet teveel op te vallen. Ik wil je zien, zo snel mogelijk, maar alle Secret Entrances zijn afgesloten. Kom alsjeblieft naar Hogsmeade, ik zal je opwachten, we zullen een kamer huren bij The Three Broomsticks, dan zijn we alleen. Lieve Lily, laat me weten hoe het met je gaat, is Snape een goede Headmaster? Is er meer toezicht door Death Eaters? Zijn de geruchten waar en zijn er Dementors om de school heen? Ik ben bezorgd om je en mijn familie natuurlijk. Ik wil je graag zien en spreken, je stem horen.

Liefs,

Fred

Lily-Anne glimlacht breed en loopt de trappen af naar het kasteel, ze merkt dat de groepen met leerlingen nu pas richting hun Common Rooms gaan, dus Lily-Anne sluit snel aan. Als iedereen beneden in de Common Room is, ziet Lily-Anne Draco weer. Als hij haar opmerkt, komt hij naar haar toe.

'Waar was jij heen?'

Lily-Anne kijkt hem verbaasd aan, en fluistert:

'Rustig maar, ik was naar mijn vader en daarna ben ik nog naar The Owlery geweest. Maar wat gaat jou dat aan?'

Draco haalt adem en glimlacht.

'Niets, ik was je gewoon kwijt toen ik de Great Hall verliet.'

Hij omhelst Lily-Anne en zij legt haar hoofd op zijn borst, het had iets kalmerends. Ze kende Draco al zo lang. Dan laten ze elkaar los en Lily-Anne loopt naar haar Dormitory, waar haar trunk al staat. Draco loopt naar Crabbe, Goyle en Pansy. Lily-Anne trekt haar nachtjapon aan en borstelt haar haren uit, ze vlecht ze en gaat dan in bed liggen, ze had een bed in de buurt van een open haard die groen vuur brandde. Ze gaat liggen en pakt de brieven, ze leest hem nog eens, legt hem onder haar kussen en gaat liggen. Ze zou Fred morgen terugschrijven, nu zou het te laat worden. Maar na een paar minuten komt ze weer overeind en pakt haar perkament, veer en inkt. Ze legt ze op het kastje naast haar bed en begint te schrijven.

Lieve Fred,

Ik mis jou ook erg, en ik wil je heel graag zien. Ik kan in het weekend naar Hogsmeade komen, dat moet kunnen. En Snape is een goede Headmaster, hij probeert de leerlingen te beschermen tegen de extra Death Eaters die in de school zijn en de lessen van Potions en Defense Against the Dark Arts hebben overgenomen. En er zijn Dementors, maar wij merken er niets van tot nu toe. Ik wil je zien en kussen. Ik volg Potterwatch, maar ik geef niets door aan Voldemort, jij bent veel belangrijker voor mij.

Liefs,

Lily-Anne

Ze blaast de inkt droog en wappert hem heen en weer. Dan stapt Lily-Anne weer in bed en legt haar eigen brief ook onder haar kussen, morgen zou ze hem aan Destiny meegeven. Even later valt Lily-Anne in slaap, met een glimlach om haar mond.

Secret life (as Severus Snape's daughter)Where stories live. Discover now