Prologue

13K 389 17
                                    

Ирен Прескот е обикновено момиче, което живее спокойно в уютния си дом с двамата си родители. Докато не навършва осемнадесет години... Тогава всичко започва да се разпада.

Вместо да мечтае за предстоящия училищен бал и да обсъжда с приятелките си кой цвят ѝ отива повече за балната ѝ рокля, Ирен е заета да се справя с проблемите на възрастните.

Като гръм от ясно небе ѝ идва новината за изневярата на баща ѝ. Човекът, който я е отгледал и възпитал, сега и изглежда по-непознат и далечен от всякога.

Неспособна да го погледне в очите, нито да стои в близост до него, момичето всячески избягва единия си родител, докато се опитва да разгадае истината.

И точно когато си мисли, че нещата няма как да станат по-зле, те стават и то милиони пъти по-зле.

Баща ѝ напуска семейството си, пренебрегвайки всичките си приказки за това как то е от най-голямо значение... Оставя единствената си дъщеря на произвола на съдбата и никога не поглежда назад.

Година по-късно Ирен разбира, че разводът съвсем не е сложил край на мъките на майка ѝ. Баща ѝ се е превърнал в безскрупулен мафиот готов да помете всичко по пътя си. Той е създал ново семейство, има любяща съпруга до себе си, както и бебе на път. Синът на сегашната му съпруга също живее при тях и получава всичко онова, от което Ирен е била лишена през целия си живот докато баща ѝ е бил до нея.

Предполага се, че мъжът трябва да е щастлив с новия си живот, след като дори не си спомня за предишния, нито признава да е имал такъв, но това съвсем не е така. Решен да съсипе предишната си съпруга и заслепен от омразата той решава да им отнеме последното останало нещо: апартамента, в който двете живеят.

Това слага край на търпението на Ирен. Тя е бясна и по-решена от всякога да се справи с арогантния си баща и веднъж за винаги да прекрати страданията на майка си... Но какво ще се случи, когато момичето почука побесняла на вратата на баща си. Как ще реагира, когато бъде посрещната от доведения му син? За нейно нещастие той се оказва много по-красив от колкото е предполагала, но също така е безскрупулен задник, който пет пари не дава за мъките, които Ирен е била принудена да изтърпи... И вместо да оправи проваления си живот, без да се усети момичето го превръща в абсолютна бъркотия, в пъти по-голяма от първоначалната.

****

Това е новата ми история... Силно се надявам да предизвика интерес!

Гласувайте и коментирайте ако ви е харесало!

Утре ще бъде публикувана първа глава.

Обичам ви!













ABSOLUTE MESSWhere stories live. Discover now