3

5.7K 196 24
                                    

Pov Evelyne

Ik ben wakker, wauw echt bijzonder! Koop een taart en vier het! Ik gaap en sta op. Als ik in bed blijf liggen, blijf ik de hele dag in mijn bed liggen dus ik kan beter naar beneden gaan. Ik rek me uit en loop naar beneden. Als ik de woonkamer binnenloop, zie ik allemaal gasten op de bank zitten. Mijn ogen worden groot als ik zie wie het zijn. Ze kijken mij aan en ik kijk Niall aan. "Nee" zeg ik en loop de gang weer binnen. What the fuck. Harry loopt ook de trap af en kijkt me verbaasd aan.

"Meneer, je had me kunnen waarschuwen voor je vrienden" zeg ik gelijk tegen hem. "Ook goeiemorgen" zegt hij en grinnikt. "Ik meen het. Dit was zo awkward en ik maak het alleen maar nog erger. Maar ik zie er niet uit en ga daar niet naar binnen" zeg ik en voor ik het weet sta ik weer in de woonkamer. "Harry" kreun ik geïrriteerd. "Hier" zegt hij en geeft een elastiekje wat om zijn pols zat. Ik pak hem en doe mijn haar in een knot. "Hey" zegt Liam ongemakkelijk. "Hello" zegt Harry vrolijk. Ik pak zijn pols vast en trekt hem mee naar de keuken. "Weet je wel niet hoe awkward dat voor mij is?" Fluister/roep ik. "Dat weet ik" grinnikt hij. "Je hebt toch een bh aan?" Vraagt hij. Ik knik. Normaal zou ik het niet pikken, maar nu pik ik het wel. "Je hebt kleding aan, je haar zit normaal. Niet awkward dus" zegt hij en trekt me weer mee naar de woonkamer.

"Okay mensen. Dit is Evelyne, mijn tweelingzusje" zegt Harry trots. Ik glimlach. "Whut" zegt Louis. "Dit is het meisje op al mijn baby foto's enz" legt hij uit. Ik frons. "Okay" zeg ik zacht. "Ken je ons?" Vraagt Niall. Ik knik hevig. "Fan?" Vraagt Zayn. "Naja fan? Gewoon iemand die van jullie muziek houdt" zeg ik. Ze knikken hevig. "Okay, nice" zegt Niall. "Maar als je geen fan bent, maar wel van onze muziek houdt. Is er een reden?" Vraagt Liam. "Naja, het is dat je het een reden noemt," mompel ik. "Kom zitten en vertel je verhaal" zegt Zayn. Ik voel me nu al zo normaal behandeld..

"Vroeger werd ik heel erg gepest omdat ik nooit mee ging met uitjes van school, altijd dezelfde kleding droeg en mijn 'ouders' raar waren, die kinderen hebben gedreigd om me in elkaar te slaan. Toen ik van ze af was, wilde ik niet meer. Ik had het pesten genegeerd en toen kwam alles eruit. Ik wilde niet meer verder en heb mezelf kapot gemaakt. Ik was alles zat en heb mezelf opgesloten op mijn kamer met mijn telefoon. Ik heb de hele dag naar jullie gekeken, van videoclips tot bloopers en funny moments. Ik moest lachen en toen besefte ik dat ik fout bezig was. Dus ik heb besloten om te stoppen met negatieve gedachtes en dankzij jullie ben ik weer positief door het leven gegaan. Maar één vraag: waarom komen jullie niet naar Nederland?" Vraag ik. "My gosh" zegt Harry zacht. "Dus jullie komen niet naar Nederland omdat my gosh" zeg ik niet begrijpend. Niall begint gelijk te lachen. "Jij bent echt raar. Ik heb het over je verhaal, niet je vraag" lacht Harry. Ik glimlach even. "Maar waarom? Geen idee. Waarschijnlijk was er geen plek meer in de Tour" zegt Liam. Ik knik langzaam. "Dus jullie slaan mij over?" Vraag ik beledigend. "Ik mag je zusje echt" lacht Louis. Ik glimlach droog en pak mijn telefoon. "Jesus je telefoon" zegt Niall gelijk. "Ja, mooi he" grinnik ik.

"Nee" zeg ik als ik naar mijn scherm staar. "Wat" zegt iedereen in koor. "Citroën en ik moet weg" zeg ik. "Waarom?" Vraagt Harry. "Ik heb vandaag een belangrijke toets en als ik die niet haal, slaag ik niet en ik heb school vandaag" zeg ik en sta op. Ik ren naar boven en kleed me om. Ik zucht en pak mijn spullen. Ik ruim alles op en trek mijn schoenen aan.

Ik loop weer naar beneden en pak mijn jas. Ik loop de woonkamer binnen en iedereen kijkt me aan. "Dus je woont in Nederland?" Vraagt Zayn. Ik knik. "Maar ik ga hier wonen aangezien dat van mensen moet" zeg ik en grinnik zacht. "Ja dûh" zegt Harry en staat op. Hij knuffelt me. "Je belt als er iets is" zegt hij. Ik knik. "Kom je wel vóór onze verjaardag weer terug?" Vraagt hij. "Ja" zeg ik zacht. Hij knikt en laat me los. Ik geef iedereen nog een knuffel en loop naar de voordeur. "Zeg tegen mama dat ik van haar hou. Ook tegen Gem en Robin" zeg ik tegen Harry. Hij knikt. "Zal ik doen" zegt hij. "Love you" zeg ik. "Love you" zegt hij en zwaait als ik weg loop. Ik zwaai ook.

Hello Holland! Wauw. Nee, gewoon niet. Ik zou daar serieus willen blijven, maar ik heb school. Ja, nog steeds. Ik zit in Amsterdam op school, dus ik pak de trein naar Amsterdam. Ik kijk rond en de meeste mensen kijken mij aan. Ja, ik ben ook echt zo bijzonder. Niet.

Ik ga in de trein zitten en zie dat ik een berichtje van mama heb.

Mam: hey Eef, ik heb nog een vraagje, zou je misschien al je gegevens willen overzetten naar de echte achternaam? Je pinpas enz. Als je er weer bent gaan we een nieuwe paspoort en ID maken. Tot snel! X mam.

Ik glimlach, dit noem je nog eens liefde van je familie. Ik zie ook dat ik in een groep zit. Okay, mooi. Ik herken alles Harry's nummer. Ik typ maar wat.

Ik: hoi

Onbekend: what the hell does that mean?

Ik: hey*

Onbekend 2: hellluu

Ik: wie zijn jullie allemaal?

Onbekend: Niall

Onbekend 2: Louis

Onbekend 3: Zaaaaaayn

Onbekend 4: Liam

Ik kijk goed en het nummer van Jane staat er ook in. Ik frons. Jane is een internet vriendin.

Ik: guys?

Jane: O MY GOD. EEF!!

Ik: dat is dus mijn vraag, wat doet Jane in deze groep?

Louis: wie is Jane?

Ik: dat kind dat stuurde: O MY GOD. EEF!!

Harry: dat is Eleanor...

Ik: okay. Like..🤔

Jane: plz don't be mad, ik vertel het je snel.

Ik: ...

Niall: don't be mad

Ik: maar doei. Ik moet gaan. Ik mag lekker een toets maken! Great. Ly x

Ik zet mijn telefoon uit en kijk naar buiten. Jane is Eleanor. What? I don't get it. Ik zucht en hoor meisjes over mij praten. "Volgens mij is dat het zusje van Harry" hoor ik haar zeggen. "Niet zo hard praten, ze kan het verstaan" hoor ik de ander weer. Wait, hoe weten ze dat? Ik kijk ze aan en ze verstenen gewoon. De train stopt en ik luister naar de stem van de vrouw. Ik moet er hier uit. Ik sta op en loop naar buiten. Ik check uit en loop naar de metro. Ik neem de goeie en kijk hoeveel tijd ik nog heb, tien minuten. Als we geen vertraging hebben, haal ik het.

Ik ren het gebouw binnen en voel in mijn zakken of ik en potlood of pen heb. Als je geen pen of potlood hebt, mag je les niet in. Ik voel een potloodje in mijn binnenval van mijn jas. Ik loop de trap op naar het lokaal waar ik de toets moet maken. Ik loop het lokaal binnen en iedereen kijkt mij aan. "Potlood? Pen?" Vraagt de vrouw gelijk. Ik hou het Ikea potloodje omhoog. "Ga zitten, je bent op tijd" zegt ze. Ik knik en ga op een lege plek zitten. Ik krijg een blaadje voor mijn neus en ik doe mijn jas uit. "Schrijf je naam, de datum, je klas en het vak op. Je voor- en achternaam plus leerlingnummer" zegt ze weer. Ik gaap en schrijf mijn naam op. In plaats van Evelyne Mulder, schrijf ik Evelyne Styles op. Ik vul alles in wat ik in moet vullen en ik krijg de toets. Please laat het goed gaan. Ik heb niet geleerd en als je onder de 5.5 hebt als eindcijfer, mag je geen examen doen. Ik sta een 5.4, dus ik moet een 5.5 halen om examen te mogen doen. Ik zucht en begin met de toets.

Of de toets goed is gegaan? Ik weet het eerlijk gezegd niet. Ik sta op en loop naar voor. Ik lever de toets in en geef het antwoorden blad aan de vrouw. Ze knikt en bekijkt mijn blad. "Eveline?" Vraagt ze, ze zeggen altijd mijn naam verkeerd in Nederland. Je zegt evvelin. Nederlanders: Eveline of Evelien. Like... Why? Ik kijk haar aan. "Waarom staat er Styles? Je heet Mulder" zegt ze. "Niet" zeg ik. "Jawel, ben je de weg kwijt? Dit is een belangrijke toets. Je gedrag is onacceptabel. Gisteren was je er ook al niet" zegt ze. "Ik heet Styles, ik was gisteren bij mijn familie in Engeland" zeg ik zacht. Ik hoor mensen praten. Ik zucht zacht.

When He Told Me ThatWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu