84

2.7K 98 13
                                    

Pov Evelyne

Na een dag lachen, gaan we ons klaar maken voor onze 'date'. El noemt het ook echt date, de hele tijd.

"Oeh, mag ik je opmaken?" Vraagt ze hyper als we boven staan. "Je doet je best maar," grinnik ik. Ze klapt blij in haar handen en kijkt me aan. "En je stylen," zegt ze. "Denk je dat ik in jou kleding pas? Je bent facking dun," zeg ik. "Boven pas je gewoon alles van mij, maar je broeken liggen hier nog. Dus tja," grinnikt ze en trekt de deuren van haar kast open. "Dief," lach ik. "Ontken nou niet dat jij ook niks van mij hebt," zegt ze en lacht ook. "Okay, ik heb ook wat dingen en schoenen. Maar omdat jij dat ook van mij hebt," geef ik toe. "Zie je," zegt ze en bekijkt haar kleding.

"Dit," zegt ze en houdt een wit blouseje en zwarte leren broek omhoog. "Nice," zeg ik en pak het aan. Ze zoekt zelf ook iets uit en ik kleed me om, ik schaam me totaal niet voor haar. We hebben elkaar vaker gezien zo, net alsof je in je bikini loopt. "En nu de voorkant van het blouseje in je broek stoppen," zegt ze. Ik doe wat ze zegt en ze maakt nog een knoopje open. "Jesus El," zeg ik. "Wat? Je kan heus wel sexy zijn hoor. Je hebt er het lichaam voor," zegt ze normaal en pakt haar make-up. Ik rol mijn ogen en ga op een stoel zitten. "Je moet hakken aan," zegt ze en zet mijn haar in een staart. "Ik heb een blessure mens," zeg ik. Ze haalt haar schouders op, "dat mag gewoon. Zolang je er naar geen last van krijgt. Daarom trek ik platte schoenen aan." "Je hoofd," zucht ik en ze begint.

"Kunnen we gaan?" Vraagt El als we klaar zijn. Ik knik en loop naar haar toe. Ik trek een lange grijze jas aan. Ze gooit een sjaal naar mij toe en ik doe hem om, we lenen echt veel van elkaar. Het is alleen dat we beneden een andere maat hebben, anders zouden we gewoon samen een kledingkast hebben. Ik meen het, zo zijn wij. "Queen," zegt ze. Ik grinnik even. "Moet je zelf zeggen," zeg ik. Ze lacht en schud haar hoofd. "Maar serieus, je was zo leuk bij Bey," droomt ze half weg als we buiten lopen, "zo leuk, ook hoe je met al die mensen omging en alles. Jammer dat ik niks gefilmd heb omdat ik wilde genieten." Ze zucht. "Er komt een film aan van de Tour, eigenlijk net zoals This Is Us," zeg ik. "Echt?!" Gilt ze. "Stil en ja. Die komt eraan," grinnik ik en haak mijn arm in die van haar. "O my gosh, dat is echt gaaf," zegt ze. Ik knik. "Maar zeg nog niks, tegen niemand niet," zeg ik. "Nee nee, ik zeg niks," zegt ze en knikt. Ja tuurlijk, ze zegt het tegen iedereen. Nee zo is ze niet.

"Moet ik alvast iets bestellen?" Vraagt ze. "California rol," zeg ik. Ze knikt en ik sta op, ik moet naar de toilet. Ik heb hakken aan en raar genoeg heb ik geen last van mijn knie. Het is echt zo gezellig, ik hou echt van haar. Ze heeft echt geweldige streken en woorden. Je moet langs de balie, de ingang, van het restaurant. Ik loop ernaartoe en kijk naar de mensen. Snel draai ik me weer om en loop snel naar El toe.

"Wat?" Vraagt ze als ik weer zit. "Martijn en Joe staan daar," zeg ik. Ze grinnikt. "En ik heb geen zin in een hele presentatie en alle shit," zeg ik geïrriteerd. "Wat ben je aardig," zegt ze lachend. "Ja, geweldig he," zeg ik en neem een slokje van mijn water. "We moeten echt nog een keer naar New York samen," zegt ze. Ik knik hevig. "Of course," zeg ik, "en naar Sydney." Ze knikt, "Parijs." Ik knik weer. "Kortom: wereldreis," zeggen we tegelijk. "O my gosh," lach ik gelijk. Ze knikt lachend.

Haar gezicht betrekt en ze seint naar achter. "Wat?" Zeg ik. "Niet achter je kijken," zegt ze en doet net alsof ze iets uit haar tas moet pakken. Waar heeft ze het over? Ik blijf maar normaal zitten, El?! Ik hoor twee bekende accenten, nee. Ik schop met mijn been tegen El aan. "Au," hoor ik en ze slaat me. Ik kijk de andere kant op en hoop dat ze niet zien, het is net alsof ze haat, maar dat is niet zo. Ik heb nu even geen zin in ze aangezien ik nu met El ben. En ik weet dat we daarna iets met z'n vieren gaan doen.. Dus ja.

"Evelyne?" Hoor ik Joe zeggen. Shit. Ik reageer niet en doe moeite om niet te lachen. "Styles," zegt Martijn. Ik bijt op mijn lip en kijk naar El, ze schudt haar hoofd en grinnikt. Ik pak mijn telefoon en doe net alsof ik app, dit is zo geniaal. Maar waarom precies naast ons? Okay, vandaag is het niet echt rustig, het zit bomvol. El begint keihard te lachen. Beschamend kijk ik weg, echt iedereen kan het horen. Kan het nog schamender zijn? "Okay, we weten serieus dat jullie het zijn. Zo gek zijn we niet," zucht Joe. Eleanor Calder, echt dankjewel, super. Ze gaat weer zitten en kijkt mij aan, ze moet nu niet verwachten- okay, laat maar. Ik begin ook te lachen en ga weer normaal zitten. "Eleanor en Evelyne, wie verwacht het nou niet," zegt Martijn en legt zijn hand op mijn schouder, hij knijpt er zacht in. "Ha ha ha, jullie wisten dit domhoofden," zegt El normaal. Ik knik lachend en kijk naar ze. Ze schuiven de tafel aan die van ons en zitten nu dus naast ons. "Moet je niet bij Antoine zijn?" Vraagt Joe. "Nee, we hebben ten eerste ruzie, ten tweede ik zou bij El slapen, dus nee," zucht ik. "Nou lekker dan, je verloofde laten zitten en met je beste vriendin uit eten," zegt Martijn sarcastisch. "Hij wist dit en we kunnen er niks aandoen, het gebeurde gewoon," zeg ik en haal mijn schouders soepel op. "Tja, maar okay. Wat doen jullie hier?" Vraagt El. "Eten duh, just like friends," zegt Joe. "Just like a date," kuch ik. We lachen en wij krijgen ons eten.

+x

Uiteindelijk sta ik toch bij ons voor de deur, ik werd er serieus gewoon afgezet en alles. Ze zijn weg, lekkere vrienden, maar ik moet straks zelf naar Joe toegaan, daar blijven we opeens slapen. Nah, het is wel leuk. Ik loop het huis binnen en loop naar de woonkamer, ik vind het zo kut om nu te praten, we hebben niet echt de tijd enz.

Daar zit hij dan.. Hij kijkt me even aan, maar richt zich snel weer op de tv. Ik zie dat hij gedoucht heeft, dat herken ik omdat hij geen shirt aanheeft. Wel gewoon een trainingsbroek. Ik bijt zachtjes op mijn lip en loop naar hem toe. Zal ik naast hem gaan zitten? Ja, ik ga naast hem zitten en dat doe ik ook. Zachtjes hoor ik hem zuchten en ik leg mijn hoofd op zijn schouder, ik mis hem echt. En ik weet dat ik normaal hem ook niet zou zien, maar dit is op dit moment anders.

"Sorry," mompel ik. Hij zucht weer, maar slaat zijn arm om me heen. "Ik snap je," mompelt hij tegen mijn haar. "Ik moest mijn woede uiten, sorry dat het op jou was," zucht ik. "Het is je periode toch?" Vraagt hij. Ik knik. "Dan begrijp ik je en we hebben een week lang op elkaar lip gezeten, dus ik snap je volkomen. Ik deed ook niet echt aardig," zegt hij. "Goed?" Vraag ik. "Ja," zegt hij. Ik glimlach en knuffel hem. "Je merkt wel gelijk dat je bij El bent geweest, je uiterlijk en hoe je je gedraagt," grinnikt hij. Ik ga recht zitten en kijk hem aan. "Well, okay then," zeg ik twijfelend. "Het is prima," zegt hij geruststellend. Ik knik en druk een kus op zijn wang. "Moet je niet naar haar toe?" Vraagt hij zacht. "Jawel, maar ik werd hier afgezet omdat ik over je aan het praten was," grinnik ik en sla mijn armen om hem heen. "Awh," zegt hij zacht.

"Maar je moet dus zo gaan?" Vraagt hij. Ik knik. "Ik ga je brengen," zegt hij vastbesloten. "Ja?" Vraag ik. Hij knikt en we staan op. "Dan moet je me naar Joe brengen, ze zijn als het goed is daar." "Ze?" Vraagt hij en trekt een shirt aan. "El, Joe en Martijn. Die gasten zaten opeens naast ons in het restaurant en ja, je weet hoe het dan gaat. Dan eindig je de avond met z'n vieren," lach ik. "Klopt, altijd. Je komt hem tegen, Joe of Martijn, en dan is het altijd: blijf nog effe wat drinken. Met andere woorden: hij blijft drie dagen," lacht hij. Ik glimlach. "Tja," mompel ik en sta ook op.

Ik stap de auto uit en loop naar Antoine toe. Ik sla mijn armen om hem heen en glimlach. "Ik zie je morgen weer," zegt hij. Ik knik en druk een lange kus op zijn lippen. We praten nog wat en we nemen afscheid. Ik zwaai nog even voordat ik naar binnen loop. Okay, ik ken Joe goed. Dus niet gaan schrikken. Ik heb hier de sleutel, maar you never know. Ik neem de lift naar boven en stap de lift weer uit. Al snel hoor ik Joe zo'n eend geluid maken, Donald Duck. Ik draai mijn hoofd en kijk hem normaal aan. "O my words, Evelyne," zegt hij lachend en haalt zijn hand door zijn haar. Hij vlogt weer eens een keer, wanneer niet. Grijnzend schut ik mijn hoofd en we lopen samen zijn appartement binnen.

"Eef hoe was het?" Vraagt El gelijk. "Goed, alles is weer goed," zeg ik en knik tegelijk als ik mijn schoenen uitschop. "Mooi," zegt Martijn. Ik knik en hang mijn jas op. Joe vlogt nog wat en ik ga op de bank zitten. "Meidenavond," zucht El, "nagellak, masker, tja." We kijken elkaar gelijk aan en knikken. Tegelijk staan we op en pakken we spullen. "Wat?" Vraagt Martijn gelijk. Ik grinnik en we lopen weer terug. "Nou kijk, jullie hebben eigenlijk soort van onze meidenavond verpest. Ja, we hebben toestemming gegeven en alles, maar nu gaan jullie mee doen met onze meidenavond," vertelt El en ik zie hun gezichten al betrekken. "Dus wees nu even een meisje," zeg ik serieus. Snel schudden ze hun hoofd en El en ik knikken snel. "Jawel," zeggen we tegelijk. Ze zuchten, "okay dan."

Ik smeer voorzichtig en zachtjes het masker op Martijns gezicht. "Het is koud," zegt hij gelijk en kijkt me aan. "Hou je mond," mompel ik. "Shush," zegt hij en glimlacht vermakelijk. Ik zit half op zijn schoot, nou tussen zijn benen, maar dan andersom.

^

Ik schrik wakker van iemand die praat, who?! Ik voel een arm op mijn buik liggen en een hoofd tegen mijn schouder. Slaperig open ik mijn ogen en zie de deur op een kiertje staan. Ik kijk naast me en zie Martijn helemaal tegen me aanliggen, hij is echt cute als hij slaapt. El die viel op het andere bed als een zeester inslaap, dus ik ging maar bij Martijn liggen.

De deur gaat meer open en Martijn pakt me steviger vast, zo lief. "Net een stel," hoor ik Joe zeggen. "Echt cute," hoor ik een onbekende stem zeggen, volgens mij die van Conor. Wat doet die gozer nou weer hier? "Laat ze," hoor ik Conor nog vaag zeggen want ik val weer inslaap.

When He Told Me ThatDove le storie prendono vita. Scoprilo ora