14

4.3K 148 13
                                    

Pov Evelyne

Het is Valentijnsdag, hoe geweldig kan het zijn? Vooral als je je niet lekker voelt vandaag. Ten eerste om deze kut dag en om Arnoud..

"Evelyne" hoor ik ergens ver weg. "Eef" hoor ik weer. Ik kijk op. "Wat" zeg ik afwezig. "Gaat het goed met je?" Vraagt Eleanor. Ik knik langzaam, maar ik bedoel nee. Echt niet als je er net achter komt dat je ex is vreemdgegaan terwijl je met hem in een relatie zat. Met wie is hij vreemdgegaan? Met de beste vriendin van je 'zus'. Wat ziet hij in haar? Ze is een hoer en niet eens knap ofso. Maar ja, ik ben hem niet. Dus ik kan het ook niet weten.

Ik zit met mijn oude telefoon op de bank om dingen door te sturen voor het examen. Ik ben weer zo handig om wachtwoorden te vergeten, dus ik moet alles versturen vanaf dat rot ding. Ik ben het wachtwoord van mijn oude email vergeten en aangezien dat mens alles naar mijn oude adres heeft gestuurd, moet ik alles overzetten.

Ik zucht zacht en zet mijn laptop op de tafel, ik ben er serieus helemaal klaar mee. Dat ding wilt niet meewerken, hij is zo sloom. "What's wrong?" Vraagt Liam. "Alles" mompel ik. "Vertel" zegt hij. "Dat ding wilt niet meewerken, het is vandaag Valentijnsdag en ja, ik haat het" zeg ik. "Awh" zegt hij zacht. "Ik help je wel" zegt hij en pakt mijn laptop weer. Hij zet hem op zijn schoot en kijkt ernaar. "Dit moet naar de laptop" zeg ik en laat een mailtje zien. "Ah" zegt hij zacht en pakt mijn telefoon. Hij doet wat totdat hij afgaat. "Neem op" zegt hij en geeft mijn telefoon weer terug. Ik kijk wie het is, Arnoud. Tuurlijk, dit kan er ook nog bij. Ik neem op.

E; "wat" mompel ik bot.

A: "eindelijk liefje, je neemt op!"

E: "ik ben je liefje niet" mompel ik.

A: "ik wil mijn excuus aanbieden voor alles" zegt hij zacht. Ik sta op.

E: "ja tuurlijk" zeg ik sarcastisch.

A: "ik meen het" zegt hij serieus waardoor ik weet dat hij het echt meent.

E: "ik had je het bijna vergeven, bijna" zeg ik lachend.

A: "en waarom niet?" Vraagt hij zacht.

E: "je bent vreemd gegaan met die hoer"

A: "dus?" Sist hij.

E: "als ik er via Instagram moet achterkomen met wie, vind ik het echt laag. Als je elkaar vertrouwd, ook al ben je een ex, moet je dat gewoon kunnen zeggen" zeg ik boos.

A: "ik mag zeggen wat ik wil. Ik wilde niks tegen je zeggen omdat ik je terug wil, ik mis je. Ik kan niet zonder je. Ik wilde dat het stil bleef. Dat zij het via Instagram bekend maakt en weet ik het allemaal!" Zegt hij ook boos.

E: "waarom ben je dan vreemdgegaan? Als het een break was, had ik het je allang vergeven, maar nee" schreeuw ik bijna.

A: "zij begon"

E: "en dan laat jij je door haar verleiden. Wat een zwak mens ben je"

A: "ik had geen keus"

E: "tuurlijk heb je een keus!" Schreeuw ik boos.

A: "nu moet jij goed luisteren! Ik bel je nu omdat ik je terug wil, wik heb er alles aangedaan!" schreeuwt hij weer.

E: "blijkbaar vind je die hoer beter"

A: "nee, echt niet"

E; "ik voel me gekwetst, net alsof ik niks waard ben. Of ik gebruikt ben" zeg ik gekwetst.

A: "ja, tuurlijk. Ga maar zielig lopen doen zodat je geweldige broer je kan troosten"

E: "ik doe niet zielig" sis ik.

A: "weet je, de sex die wij hadden.. Het was fijn, maar alleen dat. Ik hield niet van je en dat ga ik nooit doen". Dat deed pijn, veel pijn.

E: "doe normaal! Eerst zeg je dat je me terug wilt en nu niet meer?!"

A: "nee, ik wil je inderdaad niet terug" lacht hij. Hij maakt me zo boos, niet normaal. Nu merk ik hoe stil het hier is, dat je mij hoort schreeuwen.

E: "dus alle sex die wij hadden en dat soort shit, dat was omdat het lekker was?" Vraag ik en er rolt een traan over mijn wang. 

A: "klopt. Ik wilde het niet uitmaken omdat je al zwak bent". Dank je.

E: "klootzak"

A: "alles was fake. Al-les. De sex, je bent gewoon fijn. Je voelt fijn. Als ik sex met je had, voelde ik me geweldig. De make out sessions waren fijn. Je zoende fijn. Je bent fijn, maar niet om van je te houden". Dat was de druppel.

E: "als ik niet had geweten dat je me gebruikte en van dat vreemdgaan! Had ik het je nu vergeven!" schreeuw ik huilend en boos.

A: "dan had je een vervelende fout gemaakt, liefje"

E: "ik dacht dat ik je kon vertrouwen, dat je echt van me hield. Blijkbaar ben jij gewoon een arrogante klootzak die alleen maar van sex houdt, mooi. Dan weet ik dat ook weer" zeg ik huilend.

A: "huil je nou?" Vraagt hij zacht.

E: "nee ik lach, flikker op"

A: "ik zie je snel, dan sta ik voor je. Dan ga je voelen hoe ik me nu voel. Rot op" zegt hij boos.

Dit was het. Dit was het. Ik smijt mijn oude telefoon op de grond, het klinkt als een knal. Ik heb veel kracht in mijn armen, dus... Ik ben op, ik kan niet meer. "Evelyne!" gilt iemand. Ik laat me via de muur maar beneden zakken en barst in tranen uit. Hoe kan iemand je zo erg pijn doen met zijn stembanden? Hoe? Ik trek mijn knieën naar mijn borst en mijn hoofd in mijn handen. Ik ben boos, maar vooral gekwetst. Het is stil, maar dan ook doodstil. Het enige wat je hoort is mijn gesnik en de klok. Ben ik het echt niet waard? Ben ik dan echt iemand die snel gebruikt kan worden?

"Shh" hoor ik opeens en voel een arm om me heen, ik heb geen idee wie het is. "He used me" huil ik. "Shh" sust diegene weer. Ik ruik dat het een man is, maar het is niet Harry of Niall. Ik leg mijn hoofd op zijn schouder en huil. "It's okay" fluistert hij, dan merk ik pas wie het is. Louis. "Ik kan niet meer, ik wil niet meer" snik ik. "Je bent sterk, je kan het. Ik meen het" zegt hij. "Nee, ik ben op" zeg ik. "Ik help je, je kan het" zegt hij zacht. "Hij heeft alles verpest" zeg ik en knijp mijn ogen dicht. "Wie?" Vraagt hij zacht en wrijft zachtjes over mijn rug. "The fucking selfish, arrogant, asshole. Mijn ex" zeg ik en sis de woorden met moeite uit. "Dat is hij zeker" zegt hij zacht.

Na een uurtje ben ik weer rustig. Ik haal mijn neus op en staar voor me uit. Ik kijk naar mijn kapotte telefoon, ik vind het eigenlijk nog best geniaal. Ik begin te lachen. Volgens mij zag het er echt stom uit. "Gaat ze lachen" zegt Eleanor. Ik stop met lachen en kijk haar aan. "Kom is hier" zegt ze. "Kom maar hiernaartoe lazy ass" zeg ik. "My gosh" zegt ze en loopt naar me toe. Ze veegt met een doekje iets weg op mijn wangen. Ik trek een vies gezicht. "Doe normaal, het is een make-up doekje" zegt ze en pakt mijn gezicht vast. Ik werk tegen. "Uh! Je bent echt een moeilijk kind" lacht ze. "Niall be like" zeg ik. "Wat is er nu weer? 'Niall be like'" zegt ze kinderachtig. "Hij zegt vaak 'uh!'" zeg ik lachend. "Raar kind" zegt ze en staat weer op. "Dank je" zeg ik. Ze lacht. "Voor de make-up" zeg ik en sta ook op. "Geen probleem" zegt ze en loopt naar de prullenbak. Ik loop naar de telefoon toe en pak alles van de grond. Ik loop naar de prullenbak en gooi het erin, dag telefoon. Dag asshole. Doei. Iedereen kijkt me aan.

"Tja, um. Ruzie met je ex" glimlach ik nep. "Het zag er zo uit ja" zegt Louis. "Toen je dat ding op de grond smeet, het zag er eigenlijk wel cool uit" zegt Zayn voorzichtig. "Volgens mij zag het er stom uit" zeg ik. "Eigenlijk best wel gaaf" zegt Louis weer. Ik schud lachend mijn hoofd. Het is weer even stil. "Maar ja, zo is hij helemaal weg uit mijn leven" zeg ik. "Ik haat hem zo erg" zucht ik. "Wat is er dan?" Vraagt iemand van de crew. "Hij is vreemdgegaan en hij heeft me gebruikt" zeg ik simpel. "En toen maakte hij me zwart" zeg ik. "Ik snap het" zegt El zacht. Ik haal mijn schouders op. "Het is en blijft een klootzak" mompel ik.

When He Told Me ThatWhere stories live. Discover now