10

4.8K 150 11
                                    

Pov Evelyne

Ik draai me om en zucht. Ik ben al een tijdje wakker, maar ik ben nog moe. Ik pak mijn telefoon, hij is echt groot. Ik bel Charlotte aangezien ik dat gisteren was vergeten en ik zag vannacht dat ze me had gebeld.

C: "hallo?"

E: "hey" zeg is hees.

C: "who the hell is this?" Vraagt ze, O shit. Ze heeft mijn nieuwe nummer niet.

E: "hello, are you Charlotte?" Vraag ik.

C: "yes I am."

E: "okay. Do you have the phone number of Evelyne?"

C: "no" zegt ze gelijk.

E: "die heb je wel" zeg ik gelijk.

C: "Evelyne?"

E: "hai"

C: "bel je met de telefoon van Harry?!"

E: "nee" lach ik. "Dit is mijn nieuwe nummer".

C: "mens ik dacht: wtf is dit" lacht ze.

E: "het nieuwe nummer van Eef" zeg ik lachend.

We praten nog wat over van alles en we hangen op. Ik sta op en pak een setje makkelijke kleding, want ja. Als je gaat shoppen heb je vaak de kans dat je vaak kleding moet passen. Ik doe mijn haar in een knot en trek mijn all stars aan, eigenlijk mijn enige schoenen. Naja, ik heb ook nog twee paar sportschoenen, maar daar ga ik niet op lopen als ik ga shoppen. Ik doe mijn routine en loop naar beneden.

"Hey" zeg ik. "Hey" zegt Gemma. "We gaan met de metro" zegt ze gelijk. Ik knik langzaam. "Dat gaat op zich wel, maar het is irritant om de hele tijd een kaartje te kopen" mompel ik. "Naha" zegt ze en houdt enveloppen omhoog. Ik glimlach en pak ze. Het is mijn ov, nu een Engelse, en mijn bankpas. "Thank god" zeg ik opgelucht en pak een appel van de fruitschaal. Ze grinnikt zacht. "En we moeten je paspoort ophalen" zegt ze. Ik knik. "Dat maar eerst doen?" Vraagt ze. "Is goed" zeg ik en neem een hap van de appel. "Dan moeten we nu gaan omdat je het nog maar een half uur kan halen en anders moet je een week wachten en aangezien je mee op Tour gaat, moet je het nu echt hebben" zegt ze. Ik knik en pak mijn tas. "En je gaat normaal doen, vooral normaal" zegt ze streng. "Ja ja" mompel ik en trek mijn jas aan. Ze grinnikt zacht en we gaan weg.

Ik open de enveloppen en lees de brief. Van mijn pinpas is het gewoon dezelfde code en bij de ov moet ik eerst nog wat geld op zetten. Ik stop alles is mijn tas. "Is het goed?" Vraagt ze. Ik knik. "Nu alleen nog mijn paspoort en rijbewijs en ik ben een Brit" zeg ik. Ze lacht en we lopen het station binnen.

We gaan in de metro zitten. "Maar jij mag dus niet mee op Tour?" Vraag ik. "Nope" zegt ze. Ik frons. "Waarom niet?" Vraag ik. "Omdat het niet mag" grinnikt ze. "En dan mag ik wel" mompel ik. "Maar dat snap ik. Harry wilt je nu gewoon bij zich hebben" zegt ze. "Maar dat is oneerlijk" zeg ik. "Naja" zegt ze. "Maar ik hoop dat On The Road Again echt gaaf wordt" zeg ik. Ze knikt hevig. "Het wordt echt leuk" zegt ze en glimlacht.

Ik weet dat ze het me zo erg gunt maar ondanks alles zie ik ook de teleurstelling op haar ogen. Ik weet dat ze echt heel graag mee was gegaan maar het is niet anders. Gelukkig kunnen we dit alles eventjes vergeten tijdens het shoppen. Maar eerst ff mijn rijbewijs en paspoort ophalen.

"Als we naar het gemeentehuis willen dan moeten we de volgende halte eruit" zegt Gemma. "Is goed" zeg ik. Ik ben blij dat Gemma dat nog even tegen me zei want ik ben echt zo'n persoon die dan bij de verkeerde halte uitstapt. "Naar welke winkels wil je eigenlijk Gem? Vraag ik. "In iedergeval naar de Nike store voor sokken en even kijken bij de sale, maar eigenlijk heb ik niet zoveel nodig, dus jij mag zelf wel kiezen en trouwens hier moeten we eruit" zegt ze. We stappen uit de metro en lopen naar de uitgang.

Als we buiten zijn zien we dat het gemeentehuis vlakbij het station ligt dus dat we niet heel ver moeten lopen. Als we bij t gemeentehuis aankomen moeten we even een nummertje pakken maar gelukkig zijn we zo aan de beurt en heb ik mijn paspoort en rijbewijs snel. "En nu shoppen" schreeuw ik als we weer buiten staan. Nee normaal doen dat past niet bij mij.

We nemen de metro weer terug naar het centrum en als we in het centrum zijn, lopen we naar de Topshop. Bij de Topshop haal ik een nieuwe broek en neem ik ook nog even een shirt mee voor Harry aangezien ik dit shirt echt niet kan laten hangen. Gemma neemt ook nog even een broek mee aangezien de Topshop broeken echt heel lekker zitten. We lopen nog even snel bij de Calvin Klein store naar binnen, maar het setje dat ik wil vind ik wel erg duur om zomaar aan mezelf te geven dus ik wacht nog even met het kopen. "Wil je dat setje niet hebben Eef, ik dacht dat jij dat setje altijd zo graag wilde" zegt Gemma. "Ja ik wil dat setje wel heel graag maar ik wil mezelf niet zo maar verwennen" zeg ik.

Pov Gemma

Als we de Vans store binnen lopen, zie ik dat Evelyne meteen naar de tassen toeloopt. Ondertussen loop ik even snel terug naar de Calvin Klein store om even snel het setje voor haar verjaardag te halen. Ze heeft het verdient en mn broertje vind t ook wel een goed kado. Hij is gewoon dirty mined, maar had iemand anders wat van hem verwacht dan. Als ik het setje afreken krijg ik nog 10% korting van het meisje achter de kassa.  Als ik terug ben in de Vans store zie ik Evelyne afrekenen. 'Poeh precies optijd' denk ik.

Als ze de winkel uit komt lopen zegt ze: "hee waar was je heen?" Vraagt ze. "Ik was eventjes buiten aan het genieten van de zon. Sorry zal het de volgende keer tegen je zeggen" zeg ik. Op dat moment word Evelyne gebeld.

Pov Evelyne

El (Eleanor) Ev (Eveline)

Ev: "Hee El"

El: "Hee je weet toch nog dat we naar de Mc gaan?"

Ev: "ja dûh. Tuurlijk, ik vergeet dat echt niet. Maar moet alleen nog even met Gem naar de Nike Store toe voor een nieuwe trainingsbroek en schoenen."

El: "is goed hoor. Ik zie je zo."

Ev: "Oohkee tot straks"

El: "Bye"

Ondertussen lopen we snel naar de Nike Store toe. Als ik binnen kom zie ik meteen al de schoenen die ik heel graag wil hebben. Ik loop naar de schoenen toe en toevallig staat mijn maat in het rek dus ik pas meteen de linkerschoen en de schoen zit echt heerlijk. Dus vraag ik aan de medewerker ook de rechterschoen. Na een rondje door de winkel gelopen te hebben, trek ik de schoenen uit en stop ze weer terug in de doos. Nadat ik besloten heb dat ik deze schoenen meeneem. Zoek ik ook nog even snel een joggingbroek en een sweater. Als ik bij de sweaters aankom zie ik dat er geen maatje S meer hangt in het rek. Dus neem ik de M maar mee en een grijze trainingsbroek die gelukkig er nog wel was in M. Als ik de broek pas, voel ik dat hij precies goed zit alleen de sweater is tegroot dus die hang ik weer terug in het rek. Ik kijk voor de zekerheid nog een keer maar er hangt echt geen S. Als ik naar de kassa toeloop, zie ik dat Gemma een tasje in haar hand heeft.

"Wat heb je gekocht" vraag ik aan haar.  "Een paar sokken en een sweater voor mezelf aangezien ze hem hier gelukkig wel in mijn maat hadden" zegt ze.  Als ik op mijn telefoon kijk zie ik dat ik nog 5 minuten heb om bij de mac te komen. Ik reken snel af en neem afscheid van Gemma. Ik ren naar de Mc, gelukkig is dat maar twee minuten lopen.

--

HAII. Dit hoofdstuk heb ik niet zelf geschreven (omdat ik geen inspiratie had en ik wist niet precies hoe ik het moest schrijven).

TomaatoPotato heeft dit stuk geschreven! Ik vind het echt goed en leuk geschreven! Dank je meid!!♥️

Ik vond het wel leuk voor n keertje en ik hoop dat potato het ook leuk vond..?

Love ya

Jx

When He Told Me ThatМесто, где живут истории. Откройте их для себя