66

3K 116 13
                                    

Pov Evelyne

Ik maak twee vlechten in mijn haar. Het kan niet in een staart, op zich wel geinig. Ik moet vandaag mee trainen, naja. Ik doe maar gewoon mee. Ik moet effe sporten en m'n energie kwijt.

Ik ren naar beneden en pak mijn tas van de trap. Ik ren naar buiten en ren naar de jongens. "Je bent zo sloooom," zeurt Antoine. "Ik moest m'n haar doen," zeg ik en zucht. Hij knikt en slaat zijn arm om me heen. "Het staat echt leuk," zegt hij en drukt een kus op mijn wang. "Thanks," mompel ik zacht. Ik heb een kort zwart broekje aan van Calvin Klein, een sportbh van CK en een tanktop van CK, ze zitten fijn en met sporten ook. Ik heb wel Nike schoenen aan omdat het niet anders kan. Echt een misser, maar okay.

We lopen het veld op en ik leg mijn spullen tegen een stoel aan. "Mevrouw doet ook mee, okay. Estafette," zegt de trainer. Ik zucht, het meest gehate deel van de training. Iedereen gaat zonder moeite in twee rijen staan, wtf. Normaal -tenminste Lotte, mensen en ik- doen we er super lang over. "Evelyne, andere rij," zegt iemand. Ik ga in de andere rij staan. "Degene die wint krijgt-" begint hij. "Pizza," zeg ik. "Pizza," zegt hij. Ik knik. Ik kijk naast me en zie Antoine naast me in het andere team staan. Ik grinnik en ze beginnen. Het halve veld over rennen en weer terug. Zo veel en ver. "Het leukste gedeelte ooit," zeg ik sarcastisch. "Okay, wij gaan verliezen," zegt iemand uit mijn team. "Dat gaan we," zegt iemand anders weer. Owh nu onderschat je me echt, ik meen het. Ik rol mijn ogen en wacht totdat ik aan de beurt ben. Ik moet dus tegelijk met Antoine. Ik kijk hem aan en hij knijpt zijn ogen tot spleetjes. Ik schud mijn hoofd en ga klaarstaan. Okay, ik smokkel een beetje. Ik ren weg, zo hard als ik kan. Antoine loopt een beetje voor. Ik raak de witte streep aan en ren weer terug. Ik zet een sprintje in en ren door naar achter. Ik hijg me dood als ik tot stilstand kom.

Ik kijk naar de laatste. "Evelyne!" Gilt Payet. Ik kijk op. Hij wenkt naar de jongens. "Nog een keer, anders geen pizza," zegt hij. Ik sta weer op en sluit me aan achter de rij. "De laatste rennen helemaal door naar achteren, laatste streep is de finish." Ik kijk m'n ogen uit, wtf man. Ik ben zo weer aan de beurt. "Gaat ze niet halen," hoor ik. "Hij is snel, super snel." Ik grinnik. De anderen hebben weer een voorsprong. "Lloris kom op!" Roep ik. Hij rent naar me toe en ik ren weg. Aan het einde staan ook mensen. Ik geef alles, ik wil pizza. Mensen schreeuwen mijn naam, schreeuwen die van Pogba. Ik blaas mijn adem uit.

Ik ren over de streep heen en  minder vaart. Jesus. Ik draai me om en zet mijn handen op mijn knieën. Ik hijg enorm en voel mijn hart kloppen in mijn keel. Het is stil, geef me pizza. "En?!" Roept de trainer die aan de andere kant van het veld staat met de meerderheid van het team. "Evelyne krijgt pizza!" Roept iemand terug. Ik frons en grijns. Iedereen loopt weer terug en ik sjok achter ze aan. Nee, ik doe het niet nog een keer.

Ik ga naast me staan. "Never going to do this again," hijg ik en laat me vallen op het veld. Ze kijken mij allemaal aan, ongelovig. "Was ze echt sneller?" Vragen ze. "Ja, twee meter voor Pogba," zeggen ze. Ik frons. Hij had vijf meter voorsprong, what the fuck. "Serieus?" Vraag ik. Ze knikken. "Wauw, maar dit was de eerste en de laatste keer mann," zeg ik en veeg het zweet van mijn voorhoofd met mijn pols voordat ik weer opsta.

We hebben een potje gevoetbald en nu staan we bij elkaar, hij moet iets zeggen ofso. Ik zie drie mensen het veld oplopen, twee mannen en een vrouw. Ik zet een paar stappen naar achter als ik zie wie het zijn; Niall, z'n vriendin en zo'n gappie die hem bewaakt. Nee, nee, dit ga je niet menen. Ze komen naast hem staan en ik kijk hem vuil aan, ja dat mag ik nu. "Dame en heren, dit is Niall. Hij komt vandaag een dagje meedoen, zijn vriendin ook," zegt hij. "O ja, nee, echt, geweldig," zeg ik gelijk sarcastisch en klap een paar keer in mijn handen. "Eef," zegt iemand. Ik ben weer stil. Niall kijkt mij boos aan. "Hey, I am Niall from One Direction. Het lijkt me leuk om met jullie mee te doen voor een keertje," zegt hij. Ik maak een kots geluid, ja ik ga me aanstellen. "Doe normaal," zegt iemand. Nee. Ik wil niet dat híj hier is.

When He Told Me ThatWhere stories live. Discover now