55

3.3K 112 30
                                    

Pov Evelyne

Ik loop de studio van Britain's Got Talent en kijk rond. Achter de schermen lopen like.. Hell yeah. Een fan vroeg of ik wilde kijken bij d'r auditie voor steun. Nou: hier ben ik dan. Alleen weet ze het nog niet. Dit is voor het eerst dat ik buiten ben, voor het eerst dat ik buiten te zien ben door mensen. Ja, ik heb een maand binnen gezeten voor mijn veiligheid en alles. Ik mag doorlopen naar het podium, nou ja backstage. Ik mocht vandaag zonder krukken lopen en eerlijk gezegd: het is kut.

Taylor (zo heet het meisje waarvoor ik kom) staat al op het podium. Ik loop naar Ant en Dec toe. Ze draaien zich om en de camera is ook gelijk op mij gericht. "Evelyne Styles," zegt Ant gelijk. "Hey," zeg ik. "Wat doe jij hier?" Vraagt Dec. "Taylor steunen," zeg ik en glimlach. Ze knikken. "Ze had het net over twitter. Over dat je haar succes had gewenst," zegt hij. "Klopt. Maar ik verveelde me dood, dus ik dacht; laat ik maar eens kijken," zeg ik. Ze knikken en draaien zich weer op naar het podium. Ik ga naast ze staan.

"Taylor, met wie ben je hier?" Vraagt Simon. "Niemand, ik ben hier alleen," zegt Taylor. Best zielig. "Heb je steun van iemand?" Vraagt Simon dan. "Evelyne stuurde net een tweet en ik doe het vooral voor mezelf," zegt ze. Ik glimlach zacht en Simon rolt zijn ogen. Doe lekker sarcastisch. De rest knikt. "Best of luck," zegt hij. Taylor knikt en kijkt naar ons. Ze steekt zijn duim op en haar ogen worden groot. Ik steek mijn duim op en de muziek gaat aan. Ze begint Love Me Or Leave Me te zingen, pittig hoor. Ze zingt een tijdje en het klinkt niet verkeerd, super goed. In mijn hoofd zing ik alles mee, LM heeft het op het album gezet, wauw.

Als ze klaar is met zingen, is het even stil. Maar niet veel daarna beginnen mensen te klappen en krijgt staande ovatie. Ze kijkt naar mij en ik klap en glimlach. Ze glimlacht verlegen. "Thank you," zegt ze door de microfoon en zet een paar stappen naar achteren. Het is echt mooi om te zien, hoe blij iemand kan zijn. Ik hoor mensen roepen dat iemand op de golden knop moet drukken. Ik glimlach breder en kijk naar het publiek. De jury probeert naar mij te kijken, maar volgens mij lukt dat niet echt.

Dan drukt Simon op de golden buzzer. Ze slaat haar handen voor haar mond en begint te huilen. Gouden confetti valt op het podium terwijl mensen helemaal uit hun dak gaan. Ik hou het niet meer en loop het podium naar haar toe. Ze loopt naar mij toe en knuffelt me gelijk. "Am I hurting you?" Vraagt ze zacht. "No, you don't," fluister ik. Ze knikt en ik hoor mensen klappen. "Don't cry," fluister ik. "Het betekend zo veel voor me," snikt ze.

Ik laat haar los en kijk haar aan. Ze veegt haar tranen weg. "Kom, luister naar ome Simon," zeg ik. Ze lacht even en draait zich naar Simon toe. "Wil je bij me blijven?" Vraagt ze zacht. "Tuurlijk," zeg ik en sla mijn arm om haar schouder. "Evelyne," zegt Simon dramatisch. Drama king. "Wat doe je hier?" Ik krijg de microfoon van Taylor. "Kieken bij Taylor," zeg ik simpel. Hij wilt door gaan. "Sush, ik ben hier voor Taylor. Dus, praat tegen Taylor," zeg ik en geef de microfoon weer terug. Hij lacht, net zoals meer mensen. Ze praten nog wat en alles en we lopen weer het podium af.

"O my gosh," zegt ze en knuffelt me weer. Ik glimlach en wrijf over haar schouder heen. Ze doet nog effe wen stuk met Ant en Dec voordat we weglopen. "I can't believe it," zegt ze en staat stil. "Heb je serieus mijn tweets gezien?" Vraagt ze. Ik knik glimlachend. Ze slaakt een gil. "O my gosh," zegt ze zacht. "Je zong echt goed," zeg ik. "Dank je," zegt ze zacht. Ik glimlach. "Je komt echt ver," verzeker ik haar. Volgens mij is het echt een heel onzeker meisje. "Hoe gaat het met je?" Vraagt ze. "Goed. Naja, wat is goed?" Zeg ik en zucht. "Je ziet er wel veel beter uit," zegt ze. Ik glimlach even. "Dank je," zeg ik.

Ik loop het huis van Niall binnen en sluit de deur. Het is koud buiten, echt koud. Ik trek mijn jas uit en schoenen voordat ik naar de woonkamer loop.

When He Told Me ThatWhere stories live. Discover now