59

2.9K 125 15
                                    

Pov Evelyne

Opeens staan er mensen op ons bed, ze beginnen te springen. Ik kreun geïrriteerd en draai op mijn buik.

"Ze zijn wakker," zegt Lotte lachend. "Jesus, hoelang slapen ze wel niet? Hebben ze gisteren iets gedaan ofso?" Vraagt Chris. "Het is half twaalf en jij bent ook net wakker. Ze hebben niks gedaan," zegt Tyler serieus. "Flikker op vriend," bromt Martijn. Ik hoor ze weglopen en ik zucht. Ik draai mijn gezicht zijn kant op en kijk hem aan.

"Hey," zeg ik zacht. "Morge," zegt hij hees en kijkt me aan. Hij gaapt en zucht. "Waarom maken ze je wakker?" Mompelt hij. "Geen idee, ik had serieus nog langer kunnen slapen," zucht ik. "Precies dat," zegt hij. "Naja, ze hebben altijd aandacht nodig," zeg ik zacht. "Nu lijken we net de ouders van ze," grinnikt hij. "Dat ben ik soms ook voor ze als ze niet serieus kunnen zijn. Dus wen er maar aan," zeg ik. Hij kijkt me geschrokken aan. "Je ziet het nog wel," lach ik.

We staan op en ik rek me uit. Ik schuif de gordijnen open en zet het raam open. Ik haal de knieband van mijn knie af en rek mijn kniespieren, het is echt niet fijn. Ik maak een knot in mijn haar en gaap. Vannacht heb ik in een sport-bh geslapen, dus ik hoef me niet om te kleden. Ik had toch al een shirt en broekje aan. Slaperig loop ik naar de woonkamer en wrijf ik mijn nek. 

"Hehe, daar zijn ze," zegt Douwe. Ik rol mijn ogen en ga naar de wc. Ik doe mijn ding en loop weer terug. Gelijk loop ik door naar de keuken en zet de waterkoker aan. "Koffie? Thee?" Vraag ik. "Koffie," zegt Martijn. "Koffie," zegt Lotte. "Koffie," zegt Tyler. "Wie wilt er koffie?" Grinnik ik. "Ik," zegt Douwe. "En ik," zegt Chris. "Iedereen," zeg ik en grinnik. Ik maak voor iedereen koffie en voor mezelf thee. Daarna zet ik alles op de tafel en loop naar de voordeur, ze bezorgen ontbijt als je wilt. Ik open de deur en zie een tasje aan de deurhendel hangen. We hebben eten!

"Ik denk dat we gaan eten?" Zeg ik twijfelend en voor ik het weet zit iedereen aan de tafel. "Jullie moeten echt eens manieren leren," zeg ik en pak borden uit de kast. Ik zet ze op de tafel en loop weer terug naar de kast. Ik pak bestek en wat beleg en zet alles op de tafel. Ze pakken gelijk wat te eten en ik zucht, ik zit nog niet eens. Ik ga maar zitten aan de kop van de tafel en wacht totdat iedereen wat heeft, ze vechten echt letterlijk om een broodje. Het laatste broodje is voor mij, iedereen heeft er twee en ik één. Well okay then. Morgen krijg ik meer dan jullie allemaal. Ik eet rustig mijn broodje op en het is stil, echt stil.

"Hoeveel broodjes hadden jullie?" Vraagt Lotte. "Twee," zegt iedereen. "Één," zeg ik normaal en neem een slokje van mijn thee. Ze kijken mij aan. "Dat jullie niet kunnen wachten totdat ik zit," zeg ik serieus. "Maar één van jullie heeft een broodje extra op." Ik kijk Chris aan en hij grijnst. "Sorry," grijnst hij. "Morgen krijg ik één van jouw broodjes," zeg ik en knik. Hij knikt met tegenzin. "En jullie ruimen af," zeg ik. Ze zuchten. "Being a mommy like.." zucht ik en schud mijn hoofd. Ze lachen. "Ik snap nu wat je bedoelt," zegt Martijn lachend. Hoe ga ik dit nog een week overleven?

Als we klaar zijn, pak ik mijn laptop en ga ik aan tafel zitten. Mail checken en alle shit. Martijn komt op de kop zitten met zijn laptop, Lotte naast me, Chris tegenover me, Tyler daarnaast en Douwe tegenover Martijn. Ik frons even en grinnik. Ik zet mijn laptop aan. "Ho wacht stop, verkeerde achtergrond," zeg ik gelijk en leg mijn hand voor mijn ogen. "Wat?" Vraagt Tyler. "Meneer," zeg ik en log in. Het eerste wat ik doe is: mijn achtergrond veranderen in een standaard achtergrond van Apple. Ze lachen en ik ga naar safari. Ik koop internet en kan mijn ding doen. Het is stil, dus iedereen is aan het werk. Ik pak mijn telefoon en ga naar snap. Ik maak een foto van alle laptops en zet erbij: 'Being on a holiday like.. Werkwerkwerk'. Ik leg mijn telefoon weer weg en ga naar mijn mail, mailtjes van Simon, Little Mix, X-factor, de bank, allemaal shit. Nou geen shit, maar het is saai om te lezen en alles. Opeens heb ik een lied in mijn hoofd, eentje van LM. Tja..

When He Told Me ThatWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu