64

2.9K 116 20
                                    

Pov Evelyne

'Best of luck 🍀 🍀 xx' stuur ik nog snel voor de wedstrijd. Ik weet niet of Antoine hem nog ziet, maar ja.

"Zie de Ieren aan de overkant zitten," lacht El. "Zo groen," lach ik en knik. "O my gosh, wat als Niall ertussen zit?" Gilt ze en kijkt me verschrikt aan. Mijn ogen worden even groot, maar dan besef ik dat ik nu iets met Antoine heb en eigenlijk ook niets meer te maken wil hebben met Niall. Wij zijn klaar en onze relatie is in het verleden. "Niall en ik zijn uit elkaar en het boeit me vrij weinig dat hij hier ook is - als hij er is. Ik ben gelukkig met Antoine," antwoord ik en pak mijn telefoon. "Is het nu niet extra confronterend?" Vraagt ze voorzichtig. Ik haal mijn schouders op. "Nee, ik heb niks met Ierland. Ik heb een Ierse vriend gehad, maar dat is het ook," zeg ik. Ze knikt. "Toch vind ik het confronterend," zegt ze. Ik grinnik.

"Fuck, hij is hier ook," zeg ik. "Wat?" Zegt ze. Ik laat een foto van hem zien die hij in de groepsapp heeft gestuurd. "No shit," zegt ze. "En nu?" "Niks. Ik ben hier niet voor hem," zeg ik en zet mijn telefoon weer uit. "Je bent hier voor je bæ," plaagt ze. Ik bloos en knik. "Cutie," zegt ze en knijpt in m'n wang. "Kutkind," zeg ik en sla haar arm weg. Ze grinnikt. Gisteren en vandaag was het echt leuk, mensen irriteren, veel eten, lachen, films kijken, praten over meiden dingen... Ik heb El echt gemist, vooral haar streken en enthousiasme.

De voetballers lopen het veld op. El slaat op mijn arm en gaat staan. "Wat?" Zeg ik. "Kijk hoe blij hij is," zegt ze en wijst naar het veld. Ik ga ook staan en kijk naar het veld. "Je shipt ons echt he?" Vraag ik. Ze knikt hevig. "Maar kiek dan." Ik kijk naar Antoine, hij ziet er inderdaad blij uit. "Hij is zo knap," zucht ik. Ze grinnikt. "Dan moet je extra blij zijn want hij is je boyfriend," zegt ze. Ik knik. "Ma boi," zeg ik. Ze knikt lachend. Je hoort dat mensen het volkslied zingen. "Eh, wat zingen ze?" Vraagt ze. "Geen idee," zeg ik.

De pauze is net geweest en Ierland staat voor met 0-1. Hij heeft net de hele groep vol gespamd met allemaal shit en hij is duidelijk blij, iets té naar mijn zin. Hij stuurt dat Griezmann er niks van bakt, dat hij faalt en niet in het nationale team hoort te zitten. Dat France duidelijk aan het falen is en er niks van bakt. Dude, hij scoorde na twee minuten. Ze hebben nog ruim 40 minuten. Maar whatever, tis Niall maar.

Ik ga staan als er een kans is om te scoren bij Ierland. Please laat dit 'm zijn, jullie hebben al zoveel kansen gehad. Iedereen begint te juichen, El en ik ook. Je ziet de teleurstelling overheersen aan de overkant bij de Ieren, wanneer Antoine de bal in het doel kopt. Het is echt geweldig om zoiets mee te maken in een vol stadion. El pakt haar telefoon en filmt het stadion in de extase. Ik kijk naar hem en glimlach als hij mij ook ziet. Dan steek ik m'n duimen op en roep; "Yes! Ga zo door!"

Het stadion is net even rustig, als er weer een kans is om te scoren voor Frankrijk. Ik ga samen met El staan en ze pakt mijn arm vast. "Kom op," zeg ik met determinatie. Antoine schiet hem er weer in en we gaan weer los. Hij rent het veld over naar mij en wijst naar mij. "This one's for you," schreeuwt hij naar me. Ik glimlach. De jongens springen op hem. "Zo lief," verzucht El. Ik glimlach nog erger. "You're madly in loove," zingt ze. "Ja en?" Vraag ik. "Dat is schattig."

De wedstrijd is afgelopen en France heeft gewonnen met 2-1. "Hij is echt een geweldige voetballer," zucht ik. "En knap, vooral als hij voetbalt." "Love is in the air," zegt ze. Ik knik. Ik kijk weer naar het veld en zie de Ieren teleurgesteld zijn. Ik grinnik zacht, eigenlijk best zielig hoe ik er over doe. "Hij komt naar je toe," zegt ze. Ik laat mijn ogen glijden over het veld en zie hem naar me toe joggen. Ik glimlach, ja we zitten helemaal beneden op de eerste rij #VIP.

Hij legt zijn armen om het muurtje en kijkt me aan. "Hey," zegt hij en glimlacht. "Hey," glimlach ik. Hij steekt zijn hand uit. "Come here," zegt hij. Ik kijk El even aan, die uitbundig aan het gebaren is dat ik moet gaan. Vervolgens pakt hij mijn hand vast en helpt hij me over het hek heen te komen. Hij kijkt me glunderend aan. Hij slaat zijn armen op me heen en drukt hij zijn lippen op die van mij, ik leg mijn armen in zijn nek. Hij tilt me op en draait een rondje. Ik glimlach tegen zijn lippen aan en hij zet me weer neer op de grond. Ik hoor mensen om me heen juichen. Als we klaar zijn glimlach ik: "You're really the best out there. Je t'aime, Antoine."

When He Told Me ThatWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu