17

4.3K 141 14
                                    

Pov Evelyne

Ik zit op de bank naast El en Zayn. Harry vertelt het hele verhaal en ik merk dat iedereen naar me kijkt. Ik kan daar niet tegen.

"Sow, echt heftig" zegt Liam. "Ik snap waarom je boos werd" zegt Zayn. "Okay mooi, jullie weten het. Ander onderwerp" zeg ik. "Okay. Eef je hebt hardgelopen" zegt El random. "Dat betekend niet dat het over mij moet gaan" grinnik ik. "Ik kon op niks anders komen" lacht ze. "Oh girl" zucht ik. Ze grinnikt. "Mag ik je haar doen?" Vraagt ze. "Sure, als je het maar niet verpest" lach ik. "Tuurlijk niet" zegt ze en we staan op. "Je bent echt bruin" zegt ze. Ik grinnik. "Dank je" zeg ik.

Ik zit op de grond terwijl El iets doet met mijn haar. "Eef heb je snap?" Vraagt Niall. "Ja dûh" zeg ik. "Hoe heet je?" Vraagt hij. "EvelyneK94" zeg ik en zoem in op El's hoofd. Ik film ondertussen. "Is dat privé of openbaar?" Vraagt ze. "Privé, ik heb geen openbaar account" zeg ik en grinnik. Ze knikt. "Ga je een openbaar account maken?" Vraagt ze. "Idunno" zeg ik. "Doe het" zegt Niall. "Waarom ook niet" zeg ik. Ik maak een nieuwe snap aan en zet het op insta en twitter. "Hoe heet je?" Vraagt Niall weer. "Evelynestyles" zeg ik weer. Ik maak een selfie met de tekst 'being fancy' en zet het op het tweede account. "Oeh. Being fancy" grinnikt Niall.

"Klaar" zegt El. Ik voel aan mijn haar, twee vlechten. "Dank je" zeg ik en sta op. Ik geef haar een knuffel. "Geen probleem" zegt ze. "Ik ben echt jaloers op je". "Waarom?" Vraag ik. "Je hebt mooie benen" zegt ze. Ik kijk haar aan. "Mooi?" Vraag ik. Ze knikt. "Weet je hoe dik ze zijn" zeg ik. "Niet" zegt ze. "Jawel" zeg ik. "Nietes" zegt ze. Ik kijk haar aan. "Niet, klaar. Ander onderwerp" zegt ze. Ik kijk haar vals aan, ze begint echt dingen van mij over te nemen. Ze lacht. "Ga je mee eten halen?" Vraagt ze. "Yes eten" zeg ik. Ze lacht en trekt me mee ergens naartoe.

We hebben wat te vreten gehaald en we lopen weer terug terwijl ik chips eet. We komen echt iedereen tegen, niet dat het mij eigenlijk wat boeit. "We moeten echt gaan shoppen" zegt El dan. "Ik ben net geweest en heb alles al" zeg ik. "Dus?" Vraagt ze. "Dus? Cmon" frons ik. "Er is altijd wel iets leuks te vinden" zegt ze. "Ik heb genoeg dingen" zeg ik. "Alsjeblieft" smeekt ze. "El, ik heb genoeg geld ja, maar ik ga niks uitgeven. Ik heb het niet nodig" zeg ik. "Dan ga je voor mij mee, dus je gaat mee" zegt ze. "Okay dan" zucht ik. "Fine" zegt ze. "We gaan nu, ik verveel me hier". "Wat jij wilt" zeg ik. Ze knikt en we lopen naar de jongens toe.

"Cmon Haz" zegt Niall geïrriteerd. "Nope" zegt Harry dan. Ze spelen FIFA? Denk ik.. Naja. "Mensen" zegt El. "Hey babe" zegt Louis gelijk. "Hey Lou" zegt ze en geeft hem een kus. Ik rol mijn ogen en zucht. Liam lacht. "Maar okay. Wij gaan shoppen" zegt ze dan. Ik knik. "Okay" zegt Niall ongeïnteresseerd. Ik kijk hem aan. Hij lacht. "Maar veel plezier" zegt hij lachend. Ik kijk hem niet begrijpend aan en schud mijn hoofd. "Hier" zegt Harry en geeft zijn creditcard. "No" zeg ik gelijk. "Jawel, koop een leuk truitje" zegt hij. "Nee, ik heb zelf geld" zeg ik en zucht. "Eef" zegt hij. "Okay dan" zucht ik en pak zijn pasje uit zijn handen. El staat ondertussen te kleffen met Louis, ja tuurlijk. Ik zucht en pak mijn tas. Ik ga tegen de muur aanstaan met mijn schouder en eet gewoon rustig mijn chips op.

"Zie haar chips eten dan" zegt iemand opeens. Ik kijk op en stop nog wat chips in mijn mond. Ze beginnen te lachen. Ik eet gewoon normaal door alsof er niks is gebeurd. Als de zak leeg is, gooi ik het weg. Ik ga weer tegen de muur aanstaan. Ik ben echt ongezond bezig. Thuis, nou in Nederland, at ik echt gezond en lette ik echt op alles. Sportte ik veel. Maar nu? Nu ben ik lui en vreet gewoon alles.

"Okay ik ben er klaar mee. Eleanor Calder, je gaat nu mee" zeg ik geïrriteerd. Ze grinnikt en kijkt me aan. "Ja, jij" zeg ik. "Wie?" Vraagt ze. "My gosh, serieus?" Zeg ik weer geïrriteerd. Ze lacht en staat op. Maar dan gaat haar telefoon af, right. Dat kan natuurlijk ook nog. Ze neemt op. "O MY GOD. PERRIE" gilt ze. Ik zucht en kijk haar aan. "JA O MY GOD" gilt ze weer. Ik maak een paar geïrriteerde bewegingen en kijk haar dankbaar aan, sarcastisch. Serieus? De jongens lachen. Ja dit is ook echt leuk. Cmon.

Ik ga maar naast Harry op de bank zitten. "Hey" zegt hij en slaat zijn arm om me heen. "Hey" zucht ik en leg mijn hoofd op zijn schouder. "EL, STOP" gilt Louis. "Waarom?!" Gilt ze. "Evelyne wilt weg" zegt hij weer. Ze zucht. "Of je gaat shoppen met haar of ik ga shoppen met haar" zegt hij. Ik kijk hem gelijk aan. "Of ik ga gewoon mee" zegt hij. "Shoppen met Tommo" grinnik ik. Hij grijnst.

"Eef" zegt El. Ik kijk achter me, ze maakt een gebaar dat ik moet komen. Ik sta weer op en loop naar haar toe. Ze loopt naar de gang en ik loop achter haar aan. "Het is Pez, ze krijgt haat en ik krijg haar niet rustig" zegt ze. Ik knik langzaam. "Kan jij met haar praten?" Vraagt ze. "Waarom niet met Zayn?" Vraag ik. "Ze wilt hem niet lastigvallen en anders gaat hij ook stressen" zegt ze. Ik knik. Ze geeft haar telefoon aan mij.

E: "hey Perrie" zeg ik zacht.

P: "Evelyne?" Vraagt ze en haalt haar neus op.

E: "ja" zeg ik.

P: "O gosh, lekkere eerste ontmoeting" mompelt ze.

E: "het is okay"

P: "ik snap het allemaal niet meer" huilt ze dan.

E: "wat is er meid?"

P: "ik ben een slet, ik pas niet bij Zayn"

E: "nee. Dat ben je absoluut niet. Perrie luister, ze zijn jaloers. Ze willen juist dat je gaat huilen, dat je kwetsbaar wordt zodat ze je nog erger kunnen kwetsen. Je bent geen slet en je past echt bij Zayn. Laat je niet kleineren door mensen die je niet waard zijn. Je logt uit op alle Social media en wacht een week met kijken. Kijk dan alleen naar de positieve dingen, niet naar de haat. Ik krijg ook haat, maar kijk er niet naar. Ik weet de gevolgen. Perrie, noem jezelf alsjeblieft geen slet of iets, dat ben je niet. Zoals mensen je hier omschrijven en ik op filmpjes heb gezien, ben je een ontzetting aardige meid die lol kan hebben. Luister niet naar ze, ze zijn het niet waard"

P: "w...Evelyne..hoe..wa" stottert ze. Ik glimlach.

P: "dank je" zegt ze sprakeloos.

E: "geen probleem"

P: "ik wil je echt snel ontmoeten om je te bedanken" zegt ze blij, is ze er nu al over?

El en ik zijn weer terug van het shoppen. We hadden maar een half uurtje en we wilde toch nog naar de winkel. Met Perrie gaat het denk ook weer goed, het was best zielig. Ze durfde Zayn niet eens te bellen. Ik hoop dat het snel beter met haar gaat.

"Hey sis" gilt Harry gelijk. "Hey" zeg ik en loop naar hem toe. "En? Wat heb je gekocht?" Vraagt hij en geeft me een knuffel. "Twee dingen maar" grinnik ik. "En dat zijn?" Vraagt hij en we gaan op de bank zitten. Lux rent naar Harry toe en ze gaat bij hem op schoot zitten. "Vans" zeg ik gelijk en show mijn schoenen die ik aan heb. "Gaaf" zegt hij. "Een een leren jack" zeg ik en laar het jasje zien. "Leuk" zegt hij. "En toen liepen we terug en toen kwam ik erachter dat ik nog iets van jou mocht kopen" zeg ik en grijns. "En?" Vraagt hij. "Ik heb eten gekocht" zeg ik. Hij begint te lachen. "Wel gezond, maar alsnog" zeg ik lachend. "En snoep en een magazine". "Je bent echt geniaal" lacht hij en Lux lacht ook. Ze is zo lief en schattig. "Maar dank je" zeg ik en geef z'n pasje terug. "Maar de volgende keer hoeft het niet". Hij knikt. "Ik zal het proberen. Ik kan het wel kwijt" zegt hij en haalt zijn schouders op.

When He Told Me ThatWhere stories live. Discover now