Bölüm 37

15.8K 1K 87
                                    

Ben döndüm 🙋🏻 Siz bu bölümü okuyup yorum yaparken ben de öncekinin yorumlarını cevaplayacağım ☺️

                 

Durucuk babaannesi ve dedesiyle tanışacağı için heyecanla evin içinde dolanırken ben de stresle kıvranıyordum. Özgür, muhtemelen Duru yanımızda olduğu için, konuyla ilgili pek fazla konuşmadı. Sadece benimle birlikte Duru'yu rahatlatmaya çalıştı. Tabi bu ikimiz için de kolay olmadı. Küçük hanım kıyafetini seçerken bile sinir krizi eşiğine geldi. Beni de getirdi.
Bir anda hiçbir kıyafeti beğenmeyip uygun bulmadı günün anlam ve önemine. En son ben çıplak git o zaman Duru diye bağırıyordum ki sakinlik abidesi Özgür araya girip beni odadan dışarı çıkardı ve sonunda benim en başında önerdiğim kıyafete karar vermiş olarak çıktılar odadan. Odadan çıkınca biraz sakinleştiğim ve kuzucuğun ne kadar heyecanlı olduğu kafama dank ettiği için daha fazla üstelemedim konuyu. Bozulmadım da değil ama. Açıkçası biraz da kıskandım. Yıllardır kedicikle yaşayan benim bir haftada hayatımıza girip düzen sağlayıcı duruma geçen Özgür. Adamda doğuştan bir yetenek mi var anlamadım ki... Sadece çocukluğunu ve ergenliğini biliyorum adamın, e o zaman böyle bir meziyeti yoktu.

''Teyzeeee! Beni dinlemiyor musun?''

Sen ne zamandan beri konuşuyorsun Duru? Ben öyle bir dalmışım ki...

''Tekrar söyler misin kedicim? Dalmışım da...''

''Diyorum ki sence yeni dedemle anlaşabilir miyiz?''

Yeni dedenle? Mükemmel bir yakıştırma oldu. Eskisini götür yenisini getir Duru.

''Öncelikle yeni dede ne demek Duru,'' deyip güldüm. Özgür de gülüyordu.

''Babanın babasını kastediyorsun anladım tabi ama... Yeni dede pek olmadı. Neyse, bence iki deden de seni çok seviyor, sevecek. Sen böyle şeyleri kafana takma olur mu? Sen eğlenceli vakit geçirmeye bak.''

''Aynen peri kızı, seni sevmemeleri için bir neden var mı ki? Sen akıllı bir çocuksun üstelik teyzeni de üzmüyorsun. Eminim onları da üzmezsin ve seni tanımaya başladıkça sana bayılırlar. Kendini kasma ve sadece kendin ol olur mu?''

Durucuk gülümseyip kafa salladı. Bir kez daha durumu kim kurtardı? Evet, cevap B şıkkı Özgür. A şıkkını yani Defne Teyzeyi eliyoruz arkadaşlar.

Kapı çalınca Duru kapıya koşmak yerine bana koşup elimi tuttu. Kapıya doğru birlikte ilerledik.

Olcay suratında koca bir gülümsemeyle duruyordu kapımda.

''Geç kalmayın,'' dedim merhaba ya da hoş geldin yerine.

''Sana da merhaba Defne,'' deyip elini uzatmıştı ki Özgür içeriden gelip arkama geçti. İki elini iki omzuma koyup beni sahiplendiğini vücut diliyle gösterdi. Onun bu hareketinden sonra Olcay beni boşverip Duru'ya döndü.

''Gel bakalım prenses.''

Peri kızı.

''Sana bir sürprizim var.''

''Geç kalmayın,'' diye hatırlattım tekrar. ''6 oldu mu kapıda olacaksınız.''

''Anlaşıldı Defne. Alarm kuracağım merak etme,'' dedi sırıtarak. Aman ne komik. Sen hele bir geç kal bak ben neler yapıyorum.

Olcay'ı boşverip kuzucuğuma döndüm. ''İstediğin zaman babandan beni aramasını isteyebilirsin kuzucum. Kendini rahat hissetmesen haber ver tamam mı? Ben gelip seni alırım.''

''Teşekkür ederim teyze,'' deyip sarıldı bana kuzucuk. Bu arada Olcay'ın kötü kötü baktığını söylememe gerek yok sanırım. Gittiklerinde kapalı kapının arkasından birkaç saniye bakakaldım. Sonra Özgür'ün kollarını bana dolayıp beni kendisine çekmesiyle gelebildim kendime.

Anne YarısıWhere stories live. Discover now