Bölüm 43

12.9K 1.1K 81
                                    

Yaptı yazar yapacağını 😁 Ama merak etmeyin 3 sezon süründürmeyeceğim sizi dizilerdeki gibi. Birkaç bölüm belki ☺️

Hayalet görmüş gibi bakan Özgür'ü arabada bırakıp indim arabadan. Sesi duyunca bize dönmüş olan kadının yanına doğru ilerledim. Eylül'ün bu kadın olduğuna adım gibi emin olsam da ''Birine mi bakmıştınız?'' diye sordum yanına vardığımda.

''Ben Özgür'ü görmeye-'' diye başladığı cümlesi Özgür'ün arabadan inmesiyle yarım kaldı. Özgür benim kadar sakin yaklaşmak yerine ''Ne halt ediyorsun burada?'' diye kükredi. Ben neredeyse yerimde sıçrarken Eylül hiç etkilenmemiş bir halde Özgür'e yaklaşıp koluna dokundu. Dokunduğu anda da eli boşluğa düştü çünkü Özgür ateşe değmiş gibi çekti kolunu. Buna rağmen ''Aşkım,'' diye söze başladı Eylül bütün yüzsüzlüğüyle. ''Sana mesaj atmıştım. Ben geri döndüm. Ailemizi kuralım diye...''

Şaka mı bu? Yıllar önce çocuğunu aldır sonra çık adamın karşısına ben döndüm ailemizi kuralım de. Yok ya! Kalktı canım o tren.

''Çok geç Eylül.''

''Özgür ailesini benimle kuruyor. Dönmekte geciktin,'' dedim Özgür'ün elini tutarken. Eylül bir bana bir ellerimize baktı.

''İnanmıyorum size. Kim bu kadın Özgür? Ne saçmalıyor? Ailemizi kuralım. Kızımızla, ailemizi kuralım.''

Kızları mı?

''Ne saçmalıyorsun sen? Sen aldırdığında cinsiyeti bile belli değildi. Yıllar sonra karşıma geçmiş neden bahsediyorsun sen?'' diye bağırdı Özgür bir yandan da elimi sıkarken. Ona güç vermek istercesine sıktım ben de elini. Diğer elimi de ellerimizin üstüne koyup varlığımı iyice hissettirmek istedim. Ben yanındayım demek istedim bir nebze.

Eylül, Özgür'ün söylediklerinden zerre etkilenmemiş olacak ki beni gösterip ''Bu kadın gitsin,'' deme cesaretini gösterebildi. Çocuk gibi beni işaret edince karşımdaki kadının normal olmadığına dair bir his düştü içime.

''Sen gidiyorsun Eylül,'' dedi Özgür kararlı bir sesle.

''Gitmiyorum,'' dedi Eylül ise gayet çocuksu bir tonda.

''Ben anne olacağım sen de baba. Kızımızı yaşlı cadının elinden de aldık mı tamamdır.''

Normal olmadığını söylemiştim. Hayal mi görüyor o? Her şey bir yana yaşlı cadı da kim?

''Eylül, iyi değilsin sen. Gelmiş karşıma neler anlatıyorsun böyle!''

''Ben çocuğumu öldürmedim Özgür. Onu doğurdum. Sonra yaşlı cadı beni kandırıp elimden aldı onu. Parayla kandırdı beni. Ama ben vermek istememiştim kızımı. Yanlış yapmıştım. Şimdi düzelteceğim ama. Ben anne olacağım sen de baba.''

Kanım dondu. Gerçekten çocuğunu aldırmayıp satmış olabilir mi? Karşımda bu kadar aşağılık biri mi var?

Özgür elimi bırakıp Eylül'e doğru gitti ve onu iki omzundan tutup sıkıca sarstı.

''Ne dediğinin farkında mısın sen? Bana aldırdım dediğin çocuğumu aldırmamış mıydın?''

''Yaşlı cadı yüzünden. O seni aradan çıkarmamı söyledi. Beni parayla kandırdı. Kızımızı da şekerle kandırıyor Özgür. Kızımız beni görünce yanıma koşmuyor. Ama yaşlı cadıyı seninle yenebiliriz. Kızımızı ondan alırsak bizi tekrar sever. Ben anne olurum. Sen de baba.''

Doğru mu söylüyor? Doğru söylüyorsa Özgür'ü kandırıp ikisinin çocuğunu para karşılığında başka birine veren bir kadın var karşımda. Bir anne nasıl satabilir çocuğunu?

''Kızım nerede Eylül?'' dedi Özgür upuzun bir sessizliğin ardından. Bense ne yapacağımı bilemeden bakakaldım onlara.

''Seni cadının evine götürürüm Özgür. Kızımızı kurtaracak mısın benimle?''

Özgür bana döndü.

''Sen onunla gidip doğru söyleyip söylemediğinden emin ol,'' dedim. Bu durumda başka ne diyebilirdim bilmiyorum zaten.

''2 saat içinde benim evimde olmazsan polise haber veririm,'' diye de ekledim emin olamayıp. Yanındaki kadın normal görünmüyor çünkü. Yine de iddiası hafife alınacak bir şey değil. Doğru olma ihtimali yeter de artar Özgür'ü yollara düşürmeye.

Özgür yanıma gelip sarıldı bana. ''Emin olmam lazım,'' diye fısıldadıktan sonra da Eylül'ün yanına gidip arabasına bindirdi onu. Arkalarından öylece baktım. Bugün bir sorun çıkacağını muhakkak biliyordum. Her şey mükemmel gidecek değildi ama bu kadarı... Allah'ım sen aklıma mukayyet ol.

-

Oy Sınırımız: Bütün bölümlerin 400 oyu geçmesi (Çoğu geçmiş zaten gözünüz korkmasın.)

Sınır aşılır aşılmaz gelecek diğer bölüm. 😌 Ben onu tamamlamaya gidiyorum hatta 💃🏻

Anne YarısıWhere stories live. Discover now