Bölüm 49

16.3K 816 164
                                    

Hayatın garipliğinden bahsediyordum ya... Hiçbir şey bilmiyormuşum.
Son iki saati anlatmaya kelimeler yetmez. Yine sonda söyleyeceğimi başta söylersem şu an bekliyorum. Hayatımın en uzun bekleyişlerinden biri. Zaman sanki geçmiyor. Ne yerimde durabiliyorum ne uyuyabiliyorum ne de elimden bir şey geliyor.
Düzgünce açıklamak gerekirse evliliğim ilk saatleri içerisinde bir yanımda kediciğim bir yanımda Özgür vakit geçiriyorduk. Arada Özgür'ün geceyle ilgili sataşmalarına maruz kalıp tatlı bir gerginlik yaşıyordum. Ne Eylül kalmıştı aklımda ne Olcay. Her şey tıkırında ilerliyordu ki Özgür'ün telefonu çalarak güzel zamanlara noktayı koydu.
Başta Eylül olmasından korkmuştum. Tanımadığı bir numara olunca Özgür de açmak istemedi. Fakat telefon ısrarla çalınca açtı. O daha ne olduğunu anlamaya çalışırken bu defa da kapı çaldı.
Kapıyı açınca karşımda polisleri görmeyi hiç beklemiyordum tabi. Yüreğime indi. Ve refleksle Duru'yu arkama saklamaya çalıştım.
Meğerse Eylül, Melisa'yı kaçırmış. O deli kadının o küçük çocukla baş başa olması fikri tüylerimi diken diken etmeye yetiyor. Üstelik küçük kız onu ne kadar tanıyor bilmiyorum. Eminim annesi bildiği yaşlı kadına gitmek istiyordur. Bu Eylül'ü sinirlendirip yanlış bir şeye sürüklemesin diye dua etmekten başka bir şey yapamıyorum henüz.
Polisler eve gelip de ben küçük bir kız çocuğunu arkama saklayınca durum biraz karıştı bu arada. Önce beni Eylül, Duru'yu da Melisa zannettiler. Neyse ki olay karakola taşınmadan açıklandı. Yalnız Duru olanları anlayamayıp baya korktu. Onu uyutana kadar akla karayı seçtim. En sonunda annesiyle eski ortak odamıza girince biraz yatışıp uyudu.
Babamlara geldiğimizi de söylemedim değil mi?
Polis, Eylül'ün gelebileceğini düşünerek kelimenin tam anlamıyla pusu kurdu Özgür'ün evine.
Biz de en güvenli yer olarak babamlara geçtik.
Evet durum gerçekten tirajikomik. Evlendiğim gün ailemin evinde uyuyorum. Üstelik normalde kaldığım ev bile değil burası.
Olcay'ın ailesi babamla konuşmuş bir de. Adamı tehdit edip sinirini bozmuşlar. Fakat o konuya girip de zaten titreyen ellerimi daha fazla titretmeyeceğim.
Özgür'ü arayan kimdi bilmiyorum ama her kimse Eylül'le ilgili bir şey söylemiş olacak ki Özgür, polislere yardımı dokunabileceğini düşünüyordu. Şimdi nerede, başına ne geldi bilmeden evde oturup birkaç saat önce evlendiğim adamın sağ salim eve gelmesini bekliyorum.
İnşallah Melisa da Özgür de iyidir. Allah'ım sen yardım et.
-

Anne YarısıHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin