34. Sastanak

8.6K 577 18
                                    

"Kad muškarac voli ženu, ona postaje njegova najveća slabost...
Kada žena voli muškarca, tada on postaje njena najveća snaga..."

********************

- Znaš, drago mi je da si me nazvala. - Antonio mi prizna kad se smjestimo za stol u praznom kafiću. - To mi daje nadu da si vratila povjerenje u mene.

Izvijem obrvu i fiksiram ga pogledom.

- Ne bojiš me se. To sam mislio. Samo mi je to važno. - nelagodno prizna.

- Nisam te se zapravo nikada bojala. - sarkastično započinjem. - Samo sam te htjela što dalje od sebe. Prema tebi sam osjećala gađenje.

- A sada? - osloni se laktovima na stol.

- A sada ne osjećam ništa. - priznam mu.

Proučava me u tišini par trenutaka. Znam da je zbunjen, ali trenutno mi se živo jebe.

- Pa, Tara, da onda pređemo na stvar. Zašto si me zapravo htjela vidjeti? - sumnjičav je.

- Recimo to tako da smatram kako mi duguješ uslugu. - hladno govorim.

Danima se ne osjećam kao ja. Kao da je u mom tijelu neka druga osoba, hladna, proračunata, željna osvete. Lebdim između života i smrti. Zapostavila sam sve što mi je bitno u životu. Usmjerena sam samo na jedno i jedino.

U početku sam bila u panici. Mislila sam da nisam sposobna za stvari koje radim. Očekivala sam da ću svakog trenutka biti razotkrivena. Igrala sam se sa životima svojih najmilijih. Ali kad protivnik igra prljavo, morala sam uzvratiti jednako. Jer ne kaže se uzalud da neprijatelje moramo držati blizu sebe. Upravo to i radim. I sada sam prokleto fantastična.

Nelly je jedina osoba koja zna sve. Morala sam joj ispričati, jer me ona predobro zna. Kopala bi, ispitivala i bilo me strah da time ne ugrozi moj plan. Sada mi je sučesnik u najboljem smislu riječi. Time što sam joj se povjerila, ubila sam dvije muhe jednim udarcem. Ona je moj oslonac. Ako bilo šta krene po zlu, ona je ta koja zna istinu. Uz to, pomaže mi da vješto skrećemo s teme dok sam u svom društvu. Jer pitanja se nižu jedno za drugim. Oni koji ne pitaju na glas, rade to pogledima. Znam da im ne izgleda normalno. Kome i bi? Toliko borbe sa Sebastianom, i odbacim ga preko noći zbog umišljenog Sokolova. Možeš mislit'? Tu je Nelly odigrala svoju ulogu. Ne znam ni sama kako, ali ponovno se svi prema meni ponašaju normalno. Osim, naravno, moje ljubavi.

Vladimira sam nazvala onog dana kad sam posljednji puta bila u Sebastianovim rukama. Uz par suza i poneki jecaj uvjerila sam ga kako Sebastian nije čovjek za mene. Vlado je bio uvjeren da me te noći Sebastian prevario. Uvjerila sam ga čak i u to da to Sebastianu nije prvi izlet u tuđi krevet. Plakala sam tom gadu na ramenu i molila ga da mi dozvoli da mu pomognem da uništi Sebastiana. U početku nije bio uvjeren u moje laži, ali sam ga s par informacija navela na krivi trag. Svemu je pridonijelo moje zavođenje i činjenica da je slab na moje čari. U pet sam dugačkih dana od mirne i poštene djevojke postala lažljiva kučka.

Prezirala sam ga sve više. Raspadala sam se navečer ispod tuša dok sam sapunom pokušavala isprati sa sebe tragove njegovih dodira. Koristio je svaku situaciju da me grli, dodiruje, ljubi. Osjećam da je bio svuda po meni i to mi izaziva mučninu. Usne mu nisam dala, jer one su rezervirane samo za jednog muškarca. Svaki njegov nagovor da odemo korak dalje, zaustavljala sam praznim klišejem. "Prerano mi je", "Još se oporavljam od prekida i nisam spremna". Kao da bih ikad bila. Pogotovo za njega. Uspjevala sam ga vrtiti oko prsta, što mi je išlo u prilog. Time mi je dao do znanja da lik nije prepametan. Slab je na žene, brza u svemu i zapravo je nesiguran u svaki svoj postupak, ali to je sve značilo plus za mene.

Leptirov POLJUBAC #1 ✔️Où les histoires vivent. Découvrez maintenant