Hoofdstuk 5

292 25 5
                                    

POV : Myrthe

Cemal doet de deur achter zich dicht en vraagt op een woedende toon 'Wat heeft ze verteld?' Ik kijk hem uitdagend aan. 'Genoeg, genoeg over haarzelf' Cemal gaat met een zucht in de stoel naast mijn bed zitten en legt zijn hoofd in zijn handen. 'Denk alsjeblieft niet te slecht over mij of Fort Foreland. We dachten dat ze een spion van de vijand was, Bart had niet eens mijn toestemming!' Ik kijk hem verbaasd aan. 'Wat..' Begin ik. Dan beseft Cemal dat hij een fout heeft gemaakt. Met een kreun zakt hij onderuit in de stoel. 'Wat is er met Fort Foreland?' Zeg ik zacht. 'Je hoeft het niet te weten' zegt Cemal. Dat maakte mij woedend. 'Doe niet alsof ik een klein kind ben! Je hebt het nu al half verteld! Vertel het me gewoon, ik kan het best aan!' Cemal kijkt me aan en zegt 'oke, als jij het wilt. Toen Dyla hier kwam dachten we eerst dat ze gewoon bij ons hoorde, ik vertrouwde haar net zoals nu. Ik wist nog niet dat ze voor de goden werkte en toen ik haar dus met koning David in Entropia zag, tijdens een aanval, werd ik woedend. Ik sloot haar op in Fort Foreland, en woedend als ik was zij ik tegen Bart dat hij kon doen wat hij wou.' Ik schrik. Bart is de chief van Kanta-Tribo, maar was eerst de baas van Fort Foreland. Hij is weggejaagd door Meinderd omdat hij alle gevangenen mishandelde en zonder Cemal zijn toestemming raadgever Dennis bijna had opgehangen. 'Hoe...' Zeg ik. 'Ik was mezelf niet.' Zegt Cemal snel

POV : Dyla

Met snelle passen loop ik door de gang. De tranen branden achter mijn ogen. Het verhaal vertellen aan Myrthe haalde gewoon net te veel herinneringen op, vooral over Empire en Elementos, en over het feit dat ik daar al heel lang niet meer geweest ben. En ik heb nog niet eens over Fort Foreland verteld. Ik zie een bewaker op me afrennen. Zal hij me naar Fort Foreland brengen? Als hij dat doet snij ik zijn keel door! Meteen druk ik die gedachte onder. Te veel Empire. 'Dyla' Ik heb er zo'n hekel aan dat ik geen titel heb. Ik draai me boos om en snauw 'Wat moet je?' De bewaker kijkt me even verbaasd aan maar hersteld zich dan en zegt 'We worden aangevallen!' Ik verstijf 'Door?' Vraag ik snel. 'Ljord' ik kijk hem verbijsterd aan 'LJORD!?!' Ik draai me om en ren terug naar de kamer van Myrthe, de bewaker achterlatend. Ik storm de kamer binnen en begin meteen te schreeuwen 'LJORD VALT AAN!' Cemal springt op 'WAT?!' Schreeuwt hij, en hij rent de kamer uit. Myrthe wil hem volgen maar ik hou haar tegen. 'Jij gaat niet het kasteel uit!' Zeg ik gebiedend. 'Wat!' Reageert Myrthe boos 'Dat kan jij niet beslissen!' Ik schud mijn hoofd 'Dat kan ik wel, Cemal heeft mij dat bevolen!' Ik ren weg en hoor Myrthe toch achter me aan rennen. Ik kom bij de troonzaal en hou een voorbij rennende soldaat tegen. 'Blijf bij de prinses! Cemals bevel!' Zeg ik terwijl ik me omdraai en Myrthe weer aan kijk. 'Blijf alsjeblieft in de troonzaal!' Ze loopt met een onweer gezicht naar een tafel en gaat boos op een stoel zitten. De bewaker gaat naast haar staan. Ik ren de trap weer op en ren naar mijn kamer. Ik pak snel mijn harnas uit mijn kist en trek het aan. Ik ren de trap weer af en hoor in de verte het oorlog geschreeuw. Ik ren de troonzaal uit, in de richting van de poort. 'SPANNEN, RICHTEN.....EN LOS' hoor ik Cemal schreeuwen. Ik klim de muur op en ga naast Cemal staan. Voor de muur liggen dode soldaten en voor de muur staat het allergrootste Ljord leger dat ik ooit heb gezien. 'Cemal!' Zeg ik. 'Waar zijn alle soldaten?' Roep ik. Mijnderd is links van me komen staan en roept terug 'In Nieuw-Fenrin!' Natuurlijk. Om Kanta aan te vallen. 'Zijn dit alle soldaten?!' Roep ik weer terug naar Meinderd. 'Ja!' Roept hij weer. Dan besef ik het pas echt.
Dit kunnen we niet winnen.

Hoe vonden jullie dit hoofdstuk? Vinden jullie het leuk als er ook andere kingdoms er in voor komen? Als iemand nog in dit boek wil kan je het in de reacties zetten(zet er ff bij hoe je bent en bij wie je hoort)

Gevonden door mijn broer (the kingdom)Where stories live. Discover now