Hoofdstuk 31

189 21 0
                                    

POV Dyla

Voor het pad stop ik en stap van mijn paard af, en lijd hem aan zijn teugel mee de stad in. Hier en daar lopen mensen, die mij soms verschikt aankijken. En binnen een minuut staat Nickoz voor me.
'Gegroet Nickoz' zeg ik met een kleine buiging.
'Gegroet Dyla, vanwaar uw bezoek?'
Hij zegt het luchtig, maar ik kan de bezorgdheid in zijn ogen zien als hij naar de linker helft van mijn gezicht kijkt.
'Als ik het zou zeggen zou je het niet leuk vinden, ik moet zo snel mogelijk naar Jenava, en zoals je weet kan ik lastig door Empire gaan.'
Nickoz kijkt me peinzend aan. Ik weet dat Mura nu niet echt vrienden is met Jenava, maar dit is belangrijk.
'Alsjeblieft Nickoz, de informatie die ik heb is ook belangrijk voor Elementos.'
Zijn blik verandert meteen.
'Het is omdat jij het bent, alleen daarom!' En hij begint voor me uit te lopen, richting de stallen. Als hij een paard heeft gepakt en opgezadeld stappen we allebei op en rijden richting de grens van Mura en Empire.
'Ik denk dat het beter is als je door Empire rijd, als je gaat varen moeten we eerst een boot klaarmaken.' Zegt Nickoz tijdens het rijden.
Ik knik, ook al wil ik alles behalve door Empire reizen, weet ik dat dat de snelste weg is. Ik moet het er maar op wagen, en anders moet ik maar een deal sluiten met Empire, dat ik eerst het nieuws naar Jenava breng en dan terug ga naar Empire. Ik denk niet dat Empire me naar Elementos zou laten gaan......
Na nog zeker een uur rijden houden we halt voor de grens van Empire.
'Veel geluk Dyla, mogen de goden met je zijn'
Ik buig mijn hoofd en wil net omdraaien als Nickoz nog iets zegt
'Waar heb je eigenlijk dat paard vandaan?'
Ik kijk hem schuldbewust aan
'Ik heb misschien een beetje half een paard een soort van gestolen van Ljord...'
Nickoz kijkt me vermoeid aan.
'Sorry....' en ik draai me om en rijd Empire in, niet meer om kijkend.

Ik rij nu al een hele tijd met harde draf door Empire, ik zou het liefst galopperen, maar ik denk dat zelfs de paarden van Ljord dat niet vol kunnen houden. Ik heb een zenuwachtig gevoel in mijn buik, en hou mijn omgeving goed in het zicht. Als Empire nu hier komt......
Ik denk het pas net als ik in de verte een heleboel lawaai word.
Dit ga je niet menen........
Het lawaai komt snel dichterbij, en het kan niks anders zijn dan het geluid van de Empire wand. Een geluid dat ik maar al tegoed ken.
Meteen spoor ik mijn paard aan tot een harde galop, en ga voorover zitten om het paard nog harder te laten gaan.
Ik mag dan niet van paarden houden, maar ik weet wel hoe ik erop moet rijden.
Het geluid achter me word niet harder, volgens mij word ik niet gevolgd. Maar ik blijf in de galop, bang voor wat er gebeurt als ze me hier zien. Ik kan alleen maar hopen dat ze me niet vinden.

Hijgend van de hitte spoor ik mijn paard nog wat harder aan om zo snel mogelijk bij de grote poort van Oud-Falmar te komen, die al in de verte te zien is. De bewakers kijken me raar aan als ik van mijn paard spring en in mijn dikke Ljord kleding voor hun sta.
'Ik moet Cemal spreken!' Zeg ik ernstig.
'Dyla......We dachten dat je gevangen was bij Kanta-Tribo' zegt een van de bewakers sloom terwijl hij een beetje verbaasd naar mijn gezicht kijk.
'Nu!' Ik duw de teugels in de hand van de soldaat en storm de poort door. Vanaf de poort tot de troonzaal ren ik aan een stuk door. Onderweg komen er weer tranen op in mijn ogen als ik aan Myrthe denk. Hoe ga ik dit aan Cemal vertellen.... voor de troonzaal sta ik stil. Oke...ik moet dit doen....
Ik loop met snelle passen naar binnen en al snel ziet Cemal me aan komen. Hij staat op met een half verbaasd gezicht en loopt naar me toe.
'Dyla....' begint hij, maar ik onderbreek hem.
'Cemal....Myrthe...ze is....ze is....'
Cemal kijkt mij met gefronste wenkbrauwen aan.
'Ze is wat?'
'Dood...' fluister ik met tranen in mijn ogen. Tot mijn verbazing zie ik niks dan verbazing op Cemal zijn gezicht.
'Dood? Maar....' begint hij.
'Dyla!!' Hoor ik een bekende stem roepen, en Myrthe komt op me af rennen......

Sorry dat het weer zo lang duurde, ik was bezig met een hoofdstuk in gescheiden, mijn andere kingdom fanfiction. Maar hier is het nieuwe hoofdstuk, ik hoop dat jullie het leuk vonden

Gevonden door mijn broer (the kingdom)Donde viven las historias. Descúbrelo ahora