1ο κεφαλαιο

5.7K 515 71
                                    

Εγω βρισκομαι μονη μου σε ενα απο τα δωματια του σπιτιου του και ο Θοδωρης ειναι στο διπλα δωματιο με μια κοπελα. Ναι,τα παρτυ γινονται λιγο βαρετα οταν δεν εχεις παρεα. Μολις αρχιζω να ακουω βογγητα απο το διπλα δωματιο, σηκωνομαι γελωντας και κατεβαινω στο ισογειο. Επικρατει χαμος και ολοι χορευουν περα δωθε σαν ξεκουρδισμενοι.
"Αγγελινα,μωρο! Ελα στον μπαμπα!" Μου φωναζει ο Τολης και εγω τον κοιταζω υποτιμητικα και βγαινω εξω να παρω λιγο αερα. Καθομαι κοντα στην πορτα του σπιτιου και επειδη δεν εχει ουτε φραχτη ουτε καγκελα πουθενα,βλεπω γαληνια τον δρομο. Ξαφνικα, βλεπω καποιον να περπαταει σκυθρωπος τον δρομο. Γυρναει και με κοιταζει.
Ηταν ο Δημητρης που φορουσε στο κεφαλι του μια μαυρη κουκουλα και με κοιταζει με τα γαλαζια ματια του.
"Ει! Πως και δεν εισαι στο παρτυ;"Παιρνω το θαρρος και του φωναζω. Εκεινος,χωρις να μου ριξει μια ματια,συνεχιζει τον δρομο του. Στο δημοτικο θυμαμαι ηταν καλο παιδι και πολυ χαρουμενο. Ειναι πολυ απομακρος και δεν εχει πια παρεες οπως ειχε παλιοτερα. Βασικα,δεν μιλαει σε κανεναν. Αν και ειχα ακουσει μια φορα μια φορα,την Ηρω,οπου ειναι σχετικα το πιο ηρεμο ατομο της δημοφιλης παρεας,για αυτο και κανει ελαφρως παρεα μαζι μου, να λεει πως μιλαει λιγο μαζι του. Ειναι οι μονες αναφορες πως ο Δημητρης μιλησε με καποιον για πρωτη φορα εδω και καιρο. Στα μαθηματα,προτιμαει να κοιμαται και να μην προσεχει ποτε. Το εχω διαισθηση,θα μεινει φετος απο τους βαθμους ή τις απουσιες. Τους προηγουμενες χρονιες ηταν απλα τυχερος. Παιρνω μια βαθια ανασα και μπαινω ξανα μεσα. Η ιδια βαβουρα με πριν. Ψαχνω τριγυρω τον Θοδωρη σε περιπτωση που τελειωσε την "δουλεια" του. Τιποτα ομως. Πρεπει οποσδηποτε να γνωρισω και αλλα ατομα. Καποιες φορες κατανταει βαρετο να περιτρυγυρνας μονος σου. Δυο χερια με αγκαλιαζουν.
"Γεια σου μωρο." Μου ψιθυριζει ο Τολης στο αυτι και δαγκωνει τον λοβο μου. Εχω χτυπιεμαι και φευγω απο την αγκαλια του.

"Ελα τωρα Τολη! Σταματα το!" Του φωναζω και εκεινος γελαει. Φαινεται να εχει πιει πανω απο πεντε ποτηρια.

"Μηπως ειδες τον Θοδωρη;"Τον ρωταω αν και για να ειμαι ειλικρινης,δεν περιμενω και απαντηση.

"Μπα,βεβαια,νομιζω πως ειναι ακομα πανω με την Αριαδνη." Μου απανταει. Η Αριαδνη ειναι μια κοπελα της τριτης λυκειου,οπως και ο Θοδωρης. Δεν την ξερω προσωπικα βεβαια.

Βγαζω το κινητο μου και τηλεφωνω στο ταξι. Εχω βαρεθει να ψαχνω τον Θοδωρη ολη την ωρα.

Παρατηρω τον κοσμο του παρτυ. Βλεπω πολλους αγνωστους και καποιους γνωστους. Το ματι μου πιανει την Ηρω,μαζι με την παρεα της που ειναι δυσκολο να σου μιλησουν. Κανουν επιλεγμενες παρεες και πολυ λιγες. Ενας και απο αυτους ειναι ο Τολης,οποτε δεν ξερω ακριβως τον λογο που μου κολλαει ενω εχει απειρες στο τσεπακι.

Bad ThingsWhere stories live. Discover now