39ο κεφαλαιο

1.9K 265 7
                                    

Αγγελινα

"Στο αγορακι σου τι θα πεις τελικα;"Με ρωταει επανερχοντας στο αρχικο θεμα. Εγω αναστεναζω και κανω μια γκριματσα.

"Θα του το πω,αλλα επειδη ειναι ευαισθητος,φοβαμαι πως μπορει να βλεπει τον Θοδωρη σαν απειλη." Σαν να ακουω απο μεσα μου την φωνη του Δημητρη "Μα αυτος πιο ομορφος,αστειος και με καλυτερο χαμογελο. Τι εχω να ζηλεψω;"Αν και ο Θοδωρης μπορει να λεει πως ειναι πιο ομορφος,αλλα εγω τον εχω ζησει εδω και καιρο. Ειναι οξυθυμος χαρακτηρας και πολυ εκνευριστικος καποιες φορες. Αλλα οπως και να εχει,ειναι ο Τεο που δεν προκειται ποτε να αλλαξω γνωμη για αυτον.

"Εχεις δικιο. Και σαν να μου φαινεται πως ακουω την φωνη του Δημητρη να σαχλαμαριζει για τον Τεο." Εκεινη την στιγμη γελαμε και οι δυο. Ειχαμε την ιδια σκεψη με τον Κωνσταντινο.

Δυο εβδομαδες μετα

Επιτελους καλοκαιρι!

Οι εξετασεις εχουν τελειωσει και εχουμε παρει και τους βαθμους μας. Ο Τεο εγραφε παννεληνιες και στεναχωριεμαι που υπαρχει μια περιπτωση να μην τον ξαναδω συντομα. Βεβαια,επειδη στην πολη μας εχουμε καλες σχολες,ευελπιστω να μην φυγει απο την πολη και να μεινει εδω. Εκεινος μου ειπε πως εγραψε καλα για εκεινον,οποτε εχω σε κατι να ελπιζω.
Με τον Δημητρη τα παμε εξαιρετικα,ερχεται συχνα στα κρυφα σπιτι μου και πηγαινω και εγω συνεχεια στο δικο του. Προσπαθησα να γνωρισω καλυτερα την αδερφη του ,αλλα εκεινη φαινεται πως προσπαθει να με αποφυγει οσον το δυνατον περισσοτερο. Αν και εγω παντα την χαιρεταω και εκεινη που προσφερει ενα ξινισμενο γεια. Οι γονεις μου καθε φορα που με ρωτανε ποιον θα φερω ή που θα παω απανταω  στον Κωνσταντινο ή στον Τεο. Ευτυχως δεν εχουν υποψιαστει τιποτα. Αυτο το διαστημα μιλαμε και πιο πολυ και θα παμε διακοπες στο εξωτερικο μιας και πηρα καλους βαθμους. Επισης,συζητησα το θεμα με το ξυλο με τον Δημητρη και για αυτο που μου ειπε ο Τολης και εκεινος θυμωσε και με ρωτασε αμα τον πιστευω ή οχι. Ετσι και εγω,αφησα πισω τις αμφιβολιες μου και τον πιστεψα.
Τωρα βρισκομαι στο δωματιο μου και κουμπωνω ενα λουλουδατο φορεμα για να βγω εξω με την παρεα στην πλατεια. Θα περασουν να με παρουν,οποτε θα χτυπησουν απο λεπτο σε λεπτο το κουδουνι. Το οτι ειμαι το μονο κοριτσι στην παρεα δεν με πειραζει,αν και παντα ηθελα να μια κοριτσιστικη παρεα. Ή εστω μια κολλητη. Αυτην που μπορεις να της μιλησεις για τα προβληματα σου με τους φιλους σου ή το αγορι σου. Αυτος πια ειναι ο Κωνσταντινος μιας και με τον Τεο,οχι οτι εχω προβλημα,αλλα δεν νιωθω ανετα να του μιλησω για τον Δημητρη και ειμαι βεβαιη πως ουτε εκεινος ενδιαφερεται να ακουσει. Το κουδουνι ακουγεται και εγω καθως χαιρεταω την Ζωη,οι γονεις μου δεν βρισκονται οπως παντα εκει, και φευγω.
"Γεια σας παιδια." Τους χαιρεταω και φιλαω στο μαγουλο τον Δημητρη,μιας και καποιες φορες νιωθω ασχημα να τον φιλαω μπροστα στον Θοδωρη. Με τον Δημητρη συζητησαμε μια μερα μονοι μας το θεμα με τον Τεο και εκεινος ειπε ακριβως τα ιδια λογια που ειχα σκεφτει εγω εκεινη την μερα.  Επειτα εγω τον ειπα αφελη και οτι τον λατρευω και ληξαμε εκει το θεμα.
Ο Δημητρης με πιανει απο την μεση και εγω του χαμογελαω.
"Παιδια,πλακα πλακα ανυπομονουσα να ερθει το καλοκαιρι,αλλα τωρα βαριεμαι την ζωη μου. Να κανονισουμρ καμια μερα να παμε θαλασσα ολοι μαζι. Ψηνεστε; Ειναι μονο σαραντα πεντε λεπτα μακρια." Μας λεει ο Κωνσταντινος. Οντως δεν το σκεφτηκα. Θα ηταν υπεροχο να παμε μια μερα ολη μαζι θαλασσα.

Bad ThingsWhere stories live. Discover now