40ο κεφαλαιο

1.9K 275 25
                                    

Αγγελινα

"Παιδια ηρεμιστε. Κανενας δεν θα πλακωσει κανεναν." Τους λεει ο Κωνσταντινος και ο Αρης στρεφεται προς το μερος του.

"Τι ανακατευεσαι εσυ; Ποιος στο διαολο εισαι;"Του λεει και ο Κωνσταντινος φαινεται να εχει θυμωσει τοσο πολυ απο μεσα του. Με τα βιας κρατιεται. Ο Τολης παει διπλα στον αδερφο του και τον κραταει απο τον ωμο,σαν αν του δειχνει να υποχωρησει και να μην συνεχιζει.

"Το θεμα ειναι,πως εγω δεν χτυπησα,ουτε ο αδερφος μου προσφατα τον Δημητρη. Απλα ηρθαμε να πουμε αυτο. Φευγουμε τωρα." Μας λεει ηρεμα και πολιτισμενα και φευγουνε μαζι με τα κοριτσια και ακουω τον Αρη απο μακρια να παραπονιεται γιατι δεν τον αφησε ο Τολης να χτυπησει αυτον τον γελοιο.
Εγω,αλλα και ολοι οι αλλοι στρεφουμε το βλεμμα μας στον Δημητρη που εχει κοκκινησει,λογικα απο την ντροπη.
"Τελικα,τι,ποιος ελεγε ψεματα;"Ρωταει ο Θοδωρης με νευρα. Ο Δημητρης φαινεται θιγμενος. Δεν ειμαι σιγουρη αμα ειναι οντως θιγμενος.

"Με δουλευεται παιδια; Ποιον πιστευετε αυτον ή εμενα; "Μας θυμωνει και γυρναει την πλατη σε εμας. Εγω παντως δεν ξερω τι να πιστεψω. Ο Τολης μου φαινεται απολυτα ειλικρινης αυτην την φορα. Αλλα απο την αλλη,ο Δημητρης...ειναι ο Δημητρης. Ποιος αλλος θα τον χτυπησε; Σκεφτομαι ο πατερας του,αλλα δεν ειμαι σιγουρη.

"Θα φυγω τωρα. Αγγελινα,θα τα πουμε το βραδυ." Φευγει με γρηγιρα βηματα χωρις να πει κατι αλλο. Ο Κωνσταντινος με τον Τεο ψιθυριζουν κατι μεταξυ τους. Εγω μπαινω αναμεσα τους νευριασμενη.

"Ει,παιδια,για τον Δημητρη λετε;"Τους ρωταω και ο Κωνσταντινος γνεφει δειλα.

"Απλα λεμε,πως ο Τολης φαινεται πολυ αποφασιστικος οπου δεν ειμαστε σιγουρη αμα οντως ο Δημητρης λεει την αληθεια." Μου απανταει ο Θοδωρης και εγω κανω μια γκριματσα.

"Δεν ξερω,μα γιατι να μας πει ψεματα; Ειμαστε οι φιλοι του." Τους λεω παραπονεμενα.

"Και οι μοναδικοι." Υπενθυμιζει ο Τεο.

"Ακου,εχω μια ιδεα. Θα τον ψαρεψεις εσυ οταν θα πας στο σπιτι του και επειτα θα μας το πεις. Τι λες;"Μου λεει ο Κωνσταντινος και εγω,παρολο που ακουγεται κακο να συζηταμε πισω απο την πλατη του,του γνεφω θετικα. Στεναχωριεμαι που θα πρεπει καπως να του το φερω αυτο το θεμα και να τον κανω να απαντησει,αλλα πρεπει να μαθω αμα μας ελεγε ψεματα.

"Θα τον ρωτησω,αλλα δεν θα τον πιεσω κιολας." Τους εξομολογουμε και εκεινοι μου γνεφουν.

Bad ThingsWhere stories live. Discover now