10o κεφαλαιο

2.9K 345 50
                                    

Αγγελινα

Με πειραζει τοσο πολυ που δινει ευκαιριες σε αλλους και οχι σε εμενα. Δηλαδη εκεινη τι εχει καλυτερο απο εμενα;Εχω σκασει απο μεσα μου και πρεπει ταυτοχρονως να προσεξω και στο μαθημα. Που να προσεξεις αμα γινονται τετοια πραγματα στο τελευταιο θρανιο;
Το κουδουνι χτυπαει και σηκωνομαι χτυπωντας το θρανιο με τα χερια μου. Δεν εχω συνηθισει να πεφτω εξω σε πραγματα. Πως γινεται να συμπαθησε ενα ατομο; Μηπως με γελασαν τα ματια μου και δεν ειδα καλα; Γυρναω και κοιταζω ξανα. Μιλανε οντως αυτοι οι δυο τους. Κανω κινηση για να φυγω και βγαινω εξω στον διαδρομο. Ακριβως εκεινη την στιγμη βρισκω και τον Θοδωρη. Εκεινος με κοιταζει παραξενεμενος.
"Τι επαθες;Φαινεται λες και εχεις νευριασει τοσο πολυ που θα εκραγεις." Μου λεει και εγω του πιανω το χερι και τον τραβαω να φυγουμε χωρις να του πω τιποτα.

"Ωπα,βρηκε ο Δημητρακης κοπελα; Ο ακοινωνητος ανθρωπος; Θαυμα! Τολη,φαινεται πως σημερα ειναι η μερα θαυματων!" Ακουω την φωνη του Αρη να φωναζει. Δεν συγκεντρωνομαι πια στην φωνη του και βγαινουμε στο προαυλιο.

"Ακομα δεν μου εξηγησες τι εγινε. "Μου ξαναλεει και εγω αρχιζω να εξιστορω ολα οσα εγιναν. Μολις τελειωνω,εκεινος μου χαμογελαει.

"Το βρισκεις αστειο πως με θεωρει σπαστικια;"Του λεω σοβαρα και εκεινος γελαει. Μου σπαει τοσο πολυ τα νευρα καποιες φορες.

"Ηρεμησε Αγγελινα. Το βρισκω καλο που βρηκε επιτελους μια φιλη. Αυτο δεν ηθελες να γινει και απο την αρχη; Οριστε η ευχη σου πραγματοποιηθηκε σημερα. Εσυ θα επρεπε να εισαι χαρουμενη." Μου λεει και το μυαλο μου αρχιζει και ξεθολωνει. Εχει δικιο ο Θοδωρης. Αυτο δεν ηθελα και εγω απο την αρχη; Φαινεται πως ηρθε τελικα αυτην η μερα.

"Δικιο εχεις,δεν θα χρειαζεται πια να ασχολουμαστε με εκεινον." Του λεω καθως κατευθυνομαστε για τις ταξεις μας,μιας και εχει χτυπησει το κουδουνι.

"Μην μιλας στο πληθυντικο. Εγω ειχα σταματησει να ασχολουμαι μαζι του εδω και καιρο. Εσυ ασχολιοσουν καθε μερα." Με διορθωνει και συμφωνω μαζι του.

___________________________

Μπαινουμε ξανα στις ταξεις μας για ενα ακομα βαρετο μαθημα. Ευτυχως ειναι και το τελευταιο για σημερα. Το να καθομαι μονη μου δεν ειναι και το πιο ωραιο συναισθημα. Προσεχω αυτην την φορα στο μαθημα και δεν με νοιαζει πια τι κανει ο Δημητρης. Αν και δεν μπηκε σε αυτην την ωρα,ουτε η Νικη. Το μαθημα συνεχιζεται κανονικα προσπαθωντας να ξεχαστω. Το κουδουνι χτυπαει,παραδοξως περασε γρηγορα η ωρα, και αφου μαζεψω τα πραγματα μου για να φυγω, κατευθυνομαι προς την τουαλετα μολις ενημερωσω τον Θοδωρη. Πηγαινω στις γωνιες κοιταζομαι λιγο,μιας και τα μαλλια μου ειναι πολυ χαλια,και μπαινω στην τουαλετα. Καθως πλενω τα χερια μου με το σαπουνακι που κουβαλαω παντα μαζι μου,ακουω κατι βογγητα. Θελω τοσο πολυ μαθω ποια ηταν στις αγοριστικες τουαλετες με ποιον,αποφασιζω να μην μπω να δω ποιος ειναι,παρα μονο να ριξω καμοια κλεφτη ματια. Δεν μπορω να πολυκαταλαβω ποιοι ειναι. Τρεχω στον Τεο και του λεω τι συμβαινει.

"Σκατοπεριεργη! Ηρθες σε εμενα για να μπω και καλα τυχαια και να δω ποιος ειναι!" Μου λεει ο Τεο και του κοιταζω παραξενα.

"Δεν ειπα κατι τετοιο." Του υπενθυμιζω και εκεινος σηκωνει το φρυδι του.

"Υπονοηθηκε ομως. Ψηνομαι να παω να δω ποιος ειναι. Τα λεμε αργοτερα." Μου λεει και τρεχει προς τις τουαλετες. Και μετα εγω ειμαι η σκατοπεριεργη. Το αυτοκινητο με περιμενει απο εξω και εγω μπαινω μεσα. Λογικα θα μαθω αυριο το ποιος ηταν,διοτι θα πρεπει να διαβασω τα μαθηματα μου και να παω σε αυτην την χαζοεπισκεψη. Μα καλα ομως και αυτοι,γιατι δεν μπαινουν σε μια τουαλετα και να τελειωνει η υποθεση και μενουν στις βρυσες οπου μπορει να τους δει ο καθενας;
Γυρναω σπιτι,φοραω τις πιτζαμες μου και τρωω το μεσημεριανο μου. Ηταν πολυ νοστιμο και με χορτασε παρα πολυ. Παιζω λιγο με τον σκυλο μου τον Τζεικομπ και ανεβαινω γρηγορα πανω για τα μαθηματα μου. Η μητερα με πηρε τηλεφωνο και με ενημερωσε πως πρεπει να ειναι ηδη ντυμενη και να την περιμενω στις εξι στην πορτα για να παμε σε αυτο το χαζοδειπνο. Καθομαι στο θρανιο μου και διαβαζω τα μαθηματα μου.
Ευτυχως δεν ειχαμε πολλα και χρειαστηκε να διαβαζω μονο δυο ωρες. Οποτε εχω πολλες ωρες ακομα μπροστα μου μεχρι το δειπνο. Ποσο βαριεμαι να βρω κατι να φορεσω. Ανοιγω το κινητο μου,αλλα δεν εχω κανενα μηνυμα απο τον Τεο. Αντιθετως,εχω απο τον Δημητρη.

Απο τον Δημητρη;

Ναι καλα,δεν υπαρχει περιπτωση να μου στειλει μηνυμα απο μονοα του χωρις να τον ενοχλησω εγω.

Απο:Δημητρης

Εχω τα γενεθλια μου το Σαββατο οποτε στις εξι περιμενε με στην πλατεια μαζι με τον Θοδωρη. Θα ερθουν και αλλοι.

Δεν υπαρχει περιπτωση να εγραψε αυτο το πραγμα ειδικα σε εμενα απο μονος του ο Δημητρης. Τι να πω,μηπως οπως ειπε και ο Αρης ειναι οντως η μερα των θαυματων; Μα ποιους θα καλεσει; Ποιος εγραψε αυτο το γραμμα; Μηπως η Νικη του γεμισει τα μυαλα αερα; Μα,δεν νομιζω να την συμπαθησε τοσο πολυ που να τον επεισε να κανει παρτυ για να γενεθλια του. Ενταξει,δεν το λες και παρτυ,θα μας βγαλει λογικα εξω; Μα ποιους ομως; Εγω,η Νικη και ο Τεο; Δεν νομιζω,λογικα θα ειπε και αλλα ατομα,μα ποια;
Και εμενα δεν με μισουσε επειδη ειπε και καλα πως εγω τον καλεσε στο παρτυ επιτηδες για να τον γελοιοποιησω; Πολλα πραγματα δεν μου κολλανε εδω περα και πρεπει να το ερευνησω.
Πρωτον: Ποιοι ηταν αυτοι που ηθελαν να φανουν πως φασωνονται;

Δευτερον: Γιατι κανει κατι σαν παρτυ;

Και τριτον:Γιατι να βγαλει ο Δημητρης εξω ατομα και να ειμαι και εγω μεσα σε αυτα;

Πρεπει καποτε να βρω απαντηση και στα τρια.

Πειτε μου δεν ειναι μαναρι ο Δημητρης; 😍😈

Βασιλινα💎

Bad ThingsWhere stories live. Discover now