25ο κεφαλαιο

2.2K 293 1
                                    

Αγγελινα

Κανω μια επαναληψη τα μαθηματα μου και βλεπω πως η ωρα ειναι εννια και παραδοξως δεν εχει σκοτινιασει. Δεν εχω να κανω κατι πια,εχει ξεζουμισει τα μαθηματα,εχω σπαταλησει πολλες ωρες με το κινητο μου,οποτε αποφασιζω να παω μια βολτα. Μιας και μου ηρθε η ιδεα να παω βολτα,θα παρω και τον Τζεικομπ,τον σκυλο μου, βολτα μαζι μου. Εχω τοσα πολλα διαβασματα που καποιες φορες δεν προλαβαινω να παιξω μαζι του οσο θελω. Κατεβαινω κατω και μου δινει καποια χρηματα η Σοφια,η αλλη μας οικιακη βοηθος, για να παρω κατι απο το περιπτερο. Ετσι,θα εχω χρονο και να κανω ακομα μεγαλη βολτα. Περπαταω στον ερημο δρομο και πρεπει να διασχιζω εναν μεγαλο σχετικα δρομο,για αυτο μου φωναξε κιολας η Σοφια μιας και ειναι βραδυ και μακρια, οπου το περιπτερο ειναι κοντα σε μια πλατεια. Ο Τζεικομπ κουναει χαρωπα την ουρα του και βγαζει την γλωσσα του εξω. Εγω χαμογελαω και συνεχιζω ευδιαθετη τον δρομο μου,ξεχνωντας ο,τι προβλημα και αν με απασχολει. Στο περιπτερο,παιρνω ενα σακουλακι με πατατακια,μια σοκολατα και κατι να πιω,πληρωνω και τα βαζω στην τσαντα μου. Μιας και ειμαστε σε πλατεια,βασικα ποιο πολυ παρκο ειναι, κανω βολτα με τον Τζεικομπ για να κανει τις "αναγκες" του. Καθως τελειωνω και με αυτο το κομματι σπευδω να φυγω. Παρατηρω καποιον να καθετε στο παγκακι και να κοιταζει προς το μερος μου. Καλυτερα να φευγω απο εδω οσο πιο γρηγορα γινεται. Καθως παω να περπατησω μπουρδουκλωνομαι με το λουρακι του και μου φευγει. Παλι καλα δεν κουνιεται πολυ και πηγαινει και εκεινον τον αγνωστο. Αρχικα του γαβγιζει και επειτα εκεινος παιζει μαζι του. Δεν μπορω να δω ποιος ειναι και πλησιαζω γρηγορα γρηγορα.
"Συγνωμμη,μου ξεφυγε." Λεω και μαζευω το λουρακι του και τον κραταω,καθως κανω κινηση να φυγω.

"Αγγελινα;"Ακουω μια γνωριμη φωνη.

"Α! Εσυ εισαι Τολη; Για μια στιγμη τρομαξα και νομιζα πως ηταν κανενας αγνωστος." Λεω και εκεινος μου κανει νοημα με το χερι του να καθισω διπλα του. Δεχομαι και καθομαι στο παγκακι.

"Πολυ συμπαθητικος σκυλος,με γνωρισε πολυ ευκολα μεσα στα σκοταδια." Μου λεει χαμογελωντας και εγω τον κοιταζω παραξενεμενη.

"Γιατι απο που σε ηξερε;"Τον ρωταω.

"Αα,τιποτα σημαντικο. Η κυρια Ζωη μου τον δινει να τον βγαζω βολτα και με πληρωνει,αν και εγω της ελεγα να μην μου δινει χρηματα. Βγαζω καποια σκυλια βολτα,γιατι δεν μου φτανουν τα χρηματα." Μου εξηγει και εγω καταλαβαινω τελικαπου τον ηξερε.

Bad ThingsWhere stories live. Discover now