54ο κεφαλαιο

1.5K 270 154
                                    

Δημητρης

Ξυπναω καθως ακουω ηχους βηματων και τωρα συνειδητοποιω πως βρισκομαι στο κρεβατι της αδερφης μου. Εκεινη κοιμαται ακομα σαν γομαρι και ετσι εγω την σκουνταω να ξυπνησει.
"Ε! Ξυπνα,ακουω βηματα!" Την σκουνταω με δυναμη και εκεινη βλαστημει.

"Ελα τωρα,μην με κοροιδευεις,ασε με να κοιμηθω." Μου απανταει και εγω σηκωνομαι αποφασιστικα ορθιος.

"Καλα,δεν θα ασχοληθω αλλο. Παω να δω τι συμβαινει." Περπαταω με αργα βηματα και κοιταζω την ωρα. Ειναι μονο πεντε τα χαραματα. Πηγαινω στο σαλονι και δεν ειναι κανεις. Ο ηχος ακουγεται απο την κουζινα. Τριβω τα ματια μου και παιρνω μια ανασα και μπαινω μεσα.

Απογοητευομαι απο αυτο που βλεπω. Μια κατσαρολα ειναι πεσμενη κατω οπως και ο Ζησης, ο "πατερας" μου. Θα πρεπει να δωσει πολλες εξηγησεις για το που εχει χαθει τοσες μερες.
"Παλι ηπιες; Γιατι δεν γυρισες σπιτι; Που ησουν τοσο καιρο;"Τον ρωταω και εκεινος μου κανει μια γκριματσα.

"Ακου,μην ξυπνησεις την Αριαδνη. Πρεπει να σου πω κατι σημαντικο. Θα σας αφησω χρηματα για να μπορεσει η Αριαδνη να σπουδασει τους πρωτους μηνες. Επειτα πρεπει να τα βγαλετε περα μονοι σας. Θα σου αφησω και εσενα καποια χρηματα για να ζησεις καιρο. Θα σου αφησω και μια χρεωστικη καρτα αξιας 1.000 ευρων. Θα φυγω απο το σπιτι εχω μπλεξει ασχημα και λογικα δεν θα με ξαναδειτε. "Μου λεει και εγω ανασηκωνω το φρυδι μου.

"Και τι; Θα μας παρατησεις ετσι απλα; Αφου εισαι ο πατερας μας! Δεν μπορει να εισαι σοβαρος! Και αφου θα μας αφησεις ολα τα χρηματα σου που πας; Πως θα ζησεις;"Τον ρωταω φωναζοντας,χωρις να με ενδιαφερει αν θα ξυπνησω την αδερφη μου.

"Εχω βρει ενα μερος. Μην ανυσηχεις. Το ξερεις πως εχεις να με φωναξεις πατερα απο μικρο παιδι;"Γελαει αλλα εγω δεν του δινω σημασια.

"Ακου,δωσε μου το χρηματα και φυγε γρηγορα πριν ξυπνησει η Αριαδνη. Θα εισαι καπου που θα μπορω να σε παρω τηλεφωνο;"Τον ρωταω ανυσηχος. Βγαζει απο την τσεπη του τα χρηματα και την χρεωστικη καρτα.

"Θα παω στην γιαγια σας. Αντιο γιε μου,κατα βαθως σε καμαρωνα." Μου δινει ενα φιλι στο μαγουλο και τρεχει γρηγορα προς τα εξω.

Ποια γιαγια; Υποτειθεται πως ειχαν πεθανει ολοι οι παπουδες μου; Τωρα ή δεν ξερει τι λεει ή εχει δικιο. Δεν ξερω τι να πιστεψω πια. Ειμαι ηδη σοκαρισμενος για το οτι εγινε αυτα τα τελευταια στεναχωρα λεπτα. Πως γινεται να με καμαρωνε ενω παντα με εβριζε; Αι βγαλε νοημα αυτο αυτα που ειπε μολις τωρα. Πηγαινω στο μπανιο και ξεπλενω το προσωπο μου για να ξυπνησω. Ουτε μεντιουμ να ημουν,λες και ηξερα τι θα γινει.
Αρχιζω να ανγχωνομαι,δεν ξερω καν πως να διαχειριζομαι τα οικομικα. Θα τα αφησω στην Αριαδνη και μετα βλεπουμε. Παντως,πρεπει να την ξυπνησω αμεσως,πρεπει να δουμε τι θα κανουμε. Αγχωνομαι πολυ,γιατι για δεκαεφτα χρονων δεν ξερω τιποτα απο αυτα τα θεματα.
"Αρι,Αρια ξυπνα! Ειναι σημαντικο." Της φωναζω και εκεινη επιτελους ξυπναει. Γυριζει το κεφαλι της και κοιταζει το ρολοι.

Bad ThingsWhere stories live. Discover now