Κεφάλαιο 2

7.5K 688 21
                                    

Οι πέντε άντρες κοιτούσαν μαγεμένοι  την κοπέλα που έδειχνε να κινείται σα να γλιστράει πάνω στο έδαφος με το ρυθμό της ονειρικής μουσικής.

"Βλέπω ανακαλύψατε την Κασσάνδρα μας." Ακούστηκε μια αντρική φωνή πίσω τους. Ένας άντρας με πολύ κοντό κουρεμένο μαλλί, τους κοίταζε με ένα φωτεινό χαμόγελο. Φορούσε φόρμα και μια μπλούζα με τιράντες που άφηνε να φαίνονται τα μυώδη μπράτσα του.

"Κασσάνδρα λένε την θεά εκεί μέσα;" ρώτησε ο Παναγιώτης, ο μπασίστας του συγκροτήματος.

"Φυσικά, ακόμη και το όνομά της είναι εντυπωσιακό." Ο  Λευτέρης έδειχνε συνεπαρμένος.

"Πάμε να κάνουμε το μάθημά μας;" είπε ο Τόλης γελώντας και τους έδειξε την απέναντι αίθουσα. Μπήκαν μέσα και εκείνος άρχισε να τους λέει την ιστορία που περιέγραφε ο χορός, που ήταν ουσιαστικά η πλοκή του βίντεο. Έβαλε τη μουσική και τους έδειξε την κίνηση που έπρεπε να κάνει ο κάθε ένας τους.

Ο Δημήτρης όποτε δεν ήταν η σειρά του, κοίταζε στην απέναντι αίθουσα την Κασσάνδρα που χόρευε. Το ίδιο θα πρέπει να έκαναν και οι υπόλοιποι γιατί ο Τόλης κάποια στιγμή σταμάτησε να μιλάει και κούνησε τα χέρια του για να τον δει εκείνη από απέναντι.  Όταν τον πρόσεξε της έκανε νόημα να πάει εκεί. Όλοι περίμεναν ενθουσιασμένοι.

"Έλα να τους δείξουμε την χορογραφία του τραγουδιού τους." είπε ο Τόλης, μόλις εκείνη μπήκε στην αίθουσα.

"Δεν την έχω προβάρει." διαμαρτυρήθηκε εκείνη, με την κρυστάλλινη φωνή της. Για λίγα λεπτά ο Τόλης της έδειξε τις κινήσεις.

"Εντάξει ας το δοκιμάσουμε." του είπε.

Οι πέντε άντρες κάθισαν στην άκρη και ο Τόλης με την Κασσάνδρα άρχισαν να λικνίζονται στην μουσική τους.  Ήταν πολύ εντυπωσιακό το αποτέλεσμα. Η έκφραση στο πρόσωπό της άλλαζε ανάλογα με το τι αίσθημα ήθελε να περάσει το τραγούδι και ταίριαζε απόλυτα με τις κινήσεις τους  Όταν τελείωσε η μουσική, όλοι τους χειροκρότησαν.

Η Κασσάνδρα υποκλίθηκε και γύρισε στον Τόλη: "Φεύγω. Έχω τελειώσει."

"ΟΚ" της είπε εκείνος.

"Γεια σας" είπε στους άντρες που την παρακολουθούσαν σχεδόν με δέος, μετά γύρισε και έφυγε.


Ο Δημήτρης την κοίταξε καθώς απομακρυνόταν και δεν πίστευε το πόσο αδιάφορα τους αντιμετώπιζε. Τόσο ο ίδιος όσο και τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος, είχαν εντυπωσιακή εμφάνιση. Ο Δημήτρης είχε μαύρα εντυπωσιακά μάτια και μαύρα σπαστά μαλλιά που ήταν  πάντα περιποιημένα και εντυπωσιακό παράστημα. Είχε συνηθίσει να μαζεύεται κόσμος όπου βρισκόταν και να γίνεται ο ίδιος και τα άλλα μέλη του συγκροτήματος αντικείμενο θαυμασμού. Να όμως που αυτή η γυναίκα τους αντιμετώπιζε εντελώς αδιάφορα σα να μην ήξερε ποιοι είναι.

Ο ίδιος όμως κατάλαβε οτι γνώριζε ποιοι ήταν, όταν ο Τόλης μίλησε για το τραγούδι τους και εκείνη δεν έδειξε ξαφνιασμένη.  Η συμπεριφορά της του είχε κεντρίσει την περιέργεια ή μήπως για αυτό το έκανε και εκείνη;

Ο Τόλης τους έδειξε μερικές κινήσεις ακόμη και μετά τους έδιωξε λέγοντάς τους οτι σταδιακά το σώμα τους θα κάνει τις κινήσεις αβίαστα και χωρίς να πρέπει να τις σκέφτονται πρώτα.

Αφού άλλαξαν τα ρούχα τους στα αποδυτήρια, βγήκαν από το γυμναστήριο. Οι υπόλοιποι τον χαιρέτησαν και έφυγαν, αφού είχαν έρθει όλοι μαζί.

Ο Δημήτρης κατευθύνθηκε προς το σημείο που είχε παρκάρει το μαύρο σπορ αμάξι του, αλλά όταν  είδε  στο πεζοδρόμιο μπροστά του να περπατάει η  Κασσάνδρα, προσπέρασε το αμάξι του και την πλησίασε. Εκείνη φορούσε ακουστικά στα αυτιά της. Την έφτασε και βγήκε μπροστά της,  κόβοντάς της τον δρόμο. Εκείνη σταμάτησε ξαφνιασμένη. Όταν κατάλαβε ποιος ήταν τον κοίταξε με απορία και έβγαλε τα ακουστικά από τα αυτιά της.

"Ναι; Θέλεις κάτι;"

" Ήθελα να σε ρωτήσω αν έχεις ώρα να πάμε για έναν καφέ."

"Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση αλλά έχω δουλειά." Έβαλε πάλι τα ακουστικά της και ετοιμάστηκε να φύγει, αλλά εκείνος της τα έβγαλε και την ρώτησε: "Ξέρεις ποιοι είμαστε;"

Η Κασσάνδρα ένευσε καταφατικά: "Ναι."

"Και παρόλα αυτά δεν θέλεις να βγούμε μαζί;"

Εκείνη τον κοίταξε ενοχλημένη: "Ναι"

"Γιατί;"

Η Κασσάνδρα έδειχνε οτι άρχισε να εκνευρίζεται: "Τι γιατί;"

"Γιατί δεν θέλεις να βγούμε μαζί."

"Δεν το πιστεύω αυτό." είπε χαμηλόφωνα μιλώντας στον αέρα και μετά τον κοίταξε: "Κοίταξε, δεν θέλω, σημαίνει δεν θέλω. Δεν χρειάζεται να το αιτιολογήσω  αλλά θα σου πω οτι έχω δουλειά για να το χωνέψεις πιο εύκολα. Τώρα με συγχωρείς, με περιμένουν." Τον προσπέρασε και έβαλε πάλι τα ακουστικά κόβοντας την κουβέντα.

Ο Δημήτρης έμεινε πίσω να την κοιτάζει με ανάμεικτα συναισθήματα. Από τη μία ήταν θυμωμένος από την συμπεριφορά της και από την άλλη του κινούσε πολύ την περιέργεια, ακριβώς λόγω αυτής.

Η ΧΟΡΕΥΤΡΙΑTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang