Kεφάλαιο 29

5.2K 541 16
                                    

Η Κασσάνδρα κοίταξε την μητέρα της. Η Δανάη με το κομψό της ταγιέρ και τα μαργαριτάρια στο λαιμό της, έδειχνε την αρχοντιά της καταγωγής της. Η οικογένειά της ήταν από τις πιο εύπορες και αριστοκρατικές οικογένειες, ώσπου μια λάθος οικονομική απόφαση, οδήγησε τον πατέρα της στην πτώχευση.

Η Δανάη ήταν μοναχοκόρη και έτσι ήταν η μόνη ελπίδα της οικογένειάς της. Όταν ο  Φώτης Νικολάου, επιχειρηματίας με μεγάλη περιουσία, ζήτησε το χέρι της από τον πατέρα της, εκείνος δέχτηκε αμέσως την πρότασή του. Η Δανάη στην αρχή δεν τον ήθελε αλλά δεν μπόρεσε να αντισταθεί για πολύ στους  συναισθηματικούς εκβιασμούς της οικογένειάς της. Έτσι δεκαεννέα χρονών  παντρεύτηκε τον Φώτη, που ήταν τριανταπέντε . Τον πρώτο καιρό του γάμου τους ο Φώτης την φρόντιζε, σα να ήταν ότι πολυτιμότερο είχε στη ζωή του.  Σιγά σιγά η Δανάη τον αγάπησε και μάλιστα τον αγάπησε πολύ. Όταν όμως εκείνος βεβαιώθηκε για την αγάπη της, άρχισε να αλλάζει.

Όλα αυτά η μητέρα της, τα είχε αποκαλύψει στην Κασσάνδρα όταν ήταν στο λύκειο και είχε δει τα σημάδια στο σώμα της. Έξω φρενών την ρώτησε γιατί. Γιατί ανεχότανε αυτόν τον άνθρωπο. Γιατί δεν έφευγε μακριά του. Όταν λοιπόν της είπε η μητέρα της την ιστορία της, κατάλαβε οτι αυτό που δέσμευε τη μητέρα της με αυτόν τον άντρα, ήταν ο έρωτάς της. Ήταν η μέρα που η Κασσάνδρα άρχισε να αντιπαθεί και να ξορκίζει τον έρωτα.

Η φωνή της μητέρας της την έβγαλε από τις σκέψεις της:

"Κασσάνδρα μου, δεν θα σε πιέσω άλλο να επιστρέψεις στο σπίτι γιατί καταλαβαίνω το λόγο που δεν το θέλεις. Θέλω να μου υποσχεθείς όμως οτι θα επικοινωνείς μαζί μου. Δε θα χάνεσαι. Εντάξει;"

 Η Κασσάνδρα κούνησε το κεφάλι της" Ναι."

Όταν αργότερα καθόταν στο δωμάτιο, στο σπίτι του Δημήτρη, σκέφτηκε με ανακούφιση οτι η μητέρα της φαινόταν πιο ήρεμη και χαρούμενη από κάθε άλλη φορά. Μακάρι να συνέχιζε να είναι έτσι και στο μέλλον, όμως δεν μπορούσε  να το πιστέψει.

Όταν αργότερα χτύπησε το τηλέφωνό της, ήταν ο Δημήτρης, που ήθελε να βεβαιωθεί οτι είχε επιστρέψει ασφαλής  και να της πει οτι εκείνοι θα αργούσαν να γυρίσουν. Η Κασσάνδρα έβαλε τις πυτζάμες της και ξάπλωσε. Απ'οτι φαινόταν θα έβλεπε τον Δημήτρη την επόμενη μέρα.


Ο Δημήτρης μπήκε πρώτος στο σκοτεινό σπίτι. Ανυπομονούσε να γυρίσει, για να δει την Κασσάνδρα αλλά απ'οτι φαινόταν εκείνη είχε ήδη κοιμηθεί, έτσι ακολούθησε τον κακόκεφο Νίκο στο δωμάτιό του. Από το προηγούμενο βράδυ που είχε εμφανιστεί η Σάρα, ο Νίκος ήταν αμίλητος. 

Η ΧΟΡΕΥΤΡΙΑWhere stories live. Discover now